Nydelige «cookie dough» energikuler

Heisann!

Desse nydelige cookie dough energikulene ha eg virkelig gleda meg til å dele oppskrift på♥ Søte, seige kakedeig kuler med sjokoladebiter. Du lager dei kjapt og enkelt, og dei inneholder kun ingredienser fra dagligvarebutikken. Dei er og på alle måter eit sunnare alternativ med nøtter, havregryn og dadler som hovedingredienser. Deilige, næringsrike energikuler!

Du kan velge ingredienser litt sjølv i oppskrifta. Eg har brukt vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken, men vil du ha kulene heilt uten tilsatt sukker så bruker du naturligvis sukkerfri sjokolade.

Du trenger, ca. 30 kuler
200 g ferske dadler (vekt uten stein)
150 g rista mandler
75 g havregryn
1/2 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang
1/3 ts salt
40-50 g valgfri sjokolade, grovhakka

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane utenom sjokolade i ein foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør til en klumpfri, klebig og formbar masse. Dette tar meg 2-3 minutt, men vil variere etter kor kraftig maskin du har. Ha massen over i en bolle og sett i frysaren i 10-15 minutt.

Kna inn grovhakka sjokolade. Del deiga i to, trill til to pølser og skjær opp i passelige biter. Rull til kuler mellom hendene.

Kulene er spiseklare etter 30 minutt i frysaren eller 60 minutt i kjøleskapet. Kan oppbevarast både i frysar og kjøleskap.

Tips og alternativer
→ Mandler kan byttast med andre typer nøtter du liker/har tilgjengelig. Eg anbefaler å riste dei først uansett, for det framhever smaken og gir mykje bedre kuler.

→ Som valgfri sjokolade kan du bruke akkurat den sjokoladen du ønsker. Eg brukte vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken. Bruk gjerne sukkerfri sjokolade om du vil det, eller bruk melkefri sjokolade for melkefri cookie dough kuler.

→ Eg får alltid spørsmål om ein kan bruke tørka dadler istedenfor ferske dadler. Eg anbefaler virkelig ferske dadler for best resultat; både når det kjem til smak og konsistens. Får du derimot ikkje tak i ferske dadler kan du bruke tørka dadler også. Bruk då 50 gram ekstra og tilsett litt smelta smør om massen ikkje vil bli klebig og formbar.

Så vanvittig gode! Desse nyter eg som snacks, tar med på tur ellrt koser meg med til kaffikoppen♥

Lykke i ei kule, er det innafor å skrive? For det er det faktisk! 

Eg har ein god del oppskrifter på slike energikuler/daddelkuler på bloggen, men desse havner definitivt blant topp 3! Prøv dei du også og bli overbevist om det dette er skikkelig snadder 😀

6 kommentarer

 1. Likte godt at du viser prosessen underveis, å ikke bare bilde av ferdig produkt 🙂

  1. Det gjer eg innimellom dei gangane eg har mulighet til det 🙂

 2. Hei Linda,
  De ser virkelig gode ut, og skal helt sikkert prøves.
  Jeg vil gjerne kommentere på dine dadler. Det ligner at du bruker medjoul dadler. De er ikke friske, men er mindre tørre enn andre tørkede dadler -g veldig gode! Friske dadler er gule, ganske harde og helt anderledes i smaken enn tørkede. Prøv å google bilder av dem, så ser du det.
  Tror ikke egentlig noen misforstår oppskriften av den grunn, men det kan kanskje gjøre at du gjenkjenner og smaker friske dadler hvis du faller over dem.

  1. Hei! Vanligvis bruker eg dadler i lausvekt, men kjøper medjoul dadler dersom butikken ikkje har lausvekt 🙂 Meiner du at desse også egentlig er tørka? Dette var ganske ukjent for meg. Men forskjellen er vertfall veldig stor på tørka dadler ein kjøper i pose fra f.eks Helios og desse Medjoul-dadlane!

 3. Charlotte

  Hva er holdbarheten på slike kuler (generelt for alle variantene du lager)? 🙂

  1. «Evig». Ingenting du trenger å tenke på, dei holder seg leeenge 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *