Litt ekstra tid på kjøkkenet? Her er 10 oppskrifter som er fine å lage!

Hei alle sammen!

Du verden så eg har sakna å skrive her inne! Det blei 9 dager (ufrivillig) bloggpause av personlige årsaker, men no eg er back on track – iallefall nesten fullt og heilt. Denne pausen har absolutt ingenting med desse corona-tidene å gjere, ei heller ingenting med ei gipsa høgrehand å gjere (ja, eg hadde litt uflaks er for eit par veker sidan, hehe).

Men en ting er sikkert, det er mykje som har forandra seg sidan sist eg titta innom her og mine andre sosiale kanaler. Fra torsdag når heile landet plutselig blei snudd opp-ned, så har folk også vore litt ekstra ivrige på kjøkkenet. Den tida man aldri har, den har man plutselig fått – som og inkluderer bedre tid på matlaging. Derfor tenker eg det er på sin rette plass å komme med nokre forslag til digge oppskrifter som kan lagast til eit godt måltid eller mellommåltid i desse tider 🙂 Oppskriftene er fine å lage og ete aleine, med barna eller med heile familien!

FYLTE HORN er alltid en slager! Perfekt til lunsj, middag eller luksus kveldsmat. Denne varianten er grov og fylt med pesto, soltørka tomat og ost – oppskrift her♥ Eg har også en variant med ost og skinke, oppskrift her

*

ENERGIKULER er fint som påfyll mellom slaga! Desse energikulene med mandelsmør, havregryn og sjokolade er fantastisk gode – oppskrift her

*

HEIMELAGA KNEKKEBRØD er fantastisk godt og fint å lage opp mykje av. Det har nærmast evig holdbarhet, og er like godt til frukost som lunsj og kveldsmat. Dette er en av mine favorittoppskrifter: knekkebrød med havre, mandler og linfrø – oppskrft her

*

ELTEFRIE RUNDSTYKKER – bak ferske til frukost eller lunsj, eller lag opp og frys ned. Ved å bake eltefritt bruker du lite gjær, men har lang hevetid. Minimalt med innsats er det også. Desse er med spelt – oppskrift her

*

HAVREKJEKS MED EPLE OG KANEL er en stor favoritt hos både barn og voksne. Dei er søta med eple og litt honning, og er supre som mellommåltid eller kveldskos – oppskrift her

*

LITT GROVARE SPELTFOCACCIA er gjerne ektra godt som tilbehør til middagen! Kanskje ikkje det man har tid til i den vanlige kvardagen – oppskrift her

*

VAFLER som er grove, næringsrike og som kan nytast til frukost eller lunsj – samtidig som dei gir godt påfyll til kropp og hode? Ja takk! Desse kefirvaflane er litt søte, saftige og skikkelig gode – oppskrift her♥ Vil du ha andre vaffeloppskrifter, søk på «vafler» i søkefeltet!

*

SUKKERFRI, SAFTIGE SOLSKINNSBOLLER er nydelig om ein får lyst på gjærbakst, men vil eller må ha eit alternativ uten sukker. Desse er skikkelig populære – oppskrift her

*

BANANGRANOLA er den beste, heimelaga granolaen! Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift, så har du lenge. Nydelige over ei skål yoghurt med litt frukt/bær – oppskrift her

*

HEIMELAGA LOMPER er mange som har lyst til å lage, kanskje no er rette tidspunktet for å prøve? Det er veldig enkelt, men tar litt tid. Lag opp en haug og frys ned – oppskrift her

*

Håper du fant nokon fristande oppskrifter! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug og #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥

Og du? Har du nokon ønsker til kva eg skal ha eit ekstra fokus på i desse dager, så del gjerne i kommentarfeltet! Mitt største ønske med denne bloggen her er å inspirere med sunn matglede, og få dokke til å ha LYST til å lage oppskriftene eg deler! Er det noke spesielt dokke vil ha, temainnlegg, oppsummeringsinnlegg eller nye oppskrifter – kom gjere med ønsker eller forslag 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Så godt å høre at at ting er bra, og at du er tilbake igjen <3 Det er en ting som jeg kom til å tenke på her om dagen når jeg bakte, og det var flere bilder av framgangsmetode/ underveis bilder! Skjønner at det kan være litt vansklig når man holder på med mat, men det er iallfall herlig å se! 🙂
  Ellers kunne jeg tenkt meg flere innlegg om feks: nettbutikker man kan kjøpe ting i. Har du andre sider enn iherb feks?
  Kanskje tips til ute og inneaktiviteter man kan gjøre i disse dager, når Treningsenter osv er steng 🙂
  Bra blir det iallfall uansett hva du gjør <3

  1. PS: lagde pizzabollene dine i går, men byttet sammalt speltmel ut med «protein og fibermel» fra møllerens! Herlig mel å jobbe med! anbefales

   1. Så bra! Har vore litt nysgjerrig på det nye mjølet og bakeegenskaper, men lovande ut frå din erfaring vertfall – det er bra 😀

  2. Hei! Tar steg-for-steg bilder (nesten) så ofte det lar seg gjere 🙂 Det er ikkje alle oppskrifter det er vitsen (oppskrifte som «bland sammen, steik»), og det er heller ikkje alltid at eg har dagslys når eg lager oppskrifter (tar bilder dagen etterpå) – men ellers prøver eg å ta steg-for-steg bilder så ofte eg kan 🙂 Men eg skal absolutt ha ønsker ditt i bakhode!

   Når det kjem til nettbutikker så handler eg ingenting på nett lengre! Ellers skal eg notere meg tips til aktiviteter 😀 <3

 2. Håper alt går bra med deg <3 Det var i hvert fall veldig merkbart da du plutselig hadde en liten pause!

  1. Alt er bra <3 Veldig godt å vere tilbake 😀

 3. Godt å se at du er tilbake! Ukesmenyene er en av mine favoritter her inne 🙂 Hva om du lager et temainnlegg hvor du velger en proteinkilde (alt i fra kikerter til kyllingfilet til svinekjøttdeig) og viser fram ymse oppskriftene hvor dette kan benyttes? La oss si at man fyller ned i fryseren/inn i skapet og finner en fin råvare som man vil benytte som hovedingrediens, da kan et slikt innlegg minne folk på ulike bruksområder for de ulike varene:) Stå på!

  1. Det var absolutt eit godt tips, Malene! Det skal eg notere meg 🙂 Håper du har det bra i desse dager <3