Sukkerfri & melkefri havrepannekaker

Annonse / innlegg samarbeid med Kolonihagen

Det er mandag og ei ny veke er i gang!
Som alltid er vi i det kjøttfri hjørnet på mandager, og idag får de servert nokre nydelige sukkerfri & melkefri havrepannekaker. Er det eit spørsmål som virkelig er gjentakande på mine tidligare oppskrifter på havrepannekaker, så er det «kva kan erstatte kesam for å få melkefrie pannekaker?» Og det har eg svaret på idag!

For første gang har eg brukt KOGURT – eit vegansk yoghurtalternativ som erstatning for kesam i oppskrifta mi på verdens beste havrepannekaker, og det fungerte heilt ypperlig:

Kogurt kan du bruke på akkurat samme måte som ein vanligvis bruker yoghurt: til frukostblanding, til smoothie, i matlaging og baking, som mellommåltid, i pannekaker og vafler, som tilbehør til frukt og bær, i ei skål med deilig topping m.m.

Kogurt er vegansk, økologisk, basert på kokos og kjem i tre ulike smaker: naturell, vanilje og mango & pasjonsfrukt. Naturell varianten finnes i to ulike begerstørrelser, 125 g og 400 g, medan dei to sistnevnte kjem kun i 125 g beger. Det er Kogurt Naturell eg har brukt i pannekakene mine, men du kan fint bruke Kogurt Vanilje for ekstra vaniljesmak dersom du vil det 🙂

Sukkerfrie & melkefrie havrepannekaker, 1 porsjon
♦ 100 g Kogurt Naturell
♦ 1 egg
♦ 30 g havremjøl
♦ 20 g speltmjøl eller anna valgfritt mjøl (du kan og bruke 20 g ekstra havremjøl)
♦ 1-2 ss valgfri søtning (eg brukte 2 ss sukrin gold)
♦ 1/2 ts bakepulver
♦ eit godt dryss kanel og kardemomme
♦ en klype salt

Slik gjer du:
Rør lett sammen alle ingrediensane til en klumpfri røre. La røra svelle i ca. 5 minutter. Juster eventuelt med bittelitt vatn om røra er veldig tjukk.

Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig).

Server pannekakene varme, lune eller kalde med akkurat det pålegger du liker. Eg serverte med litt ekstra Kogurt Naturell (som eg søta med litt sukrin+), banan, bringebær og mandelsmør. Nyyydelig smakte det!

Havrepannekakene passer like godt til frukost, lunsj, i matpakken, som turmat, til kaffikos eller kveldskos♥

Eg fekk 8 stk av pannekakerøra, men antallet vil variere etter størrelse og fyldighet på røra. Og klarer du ikkje ete opp alle, så står pannekakene seg fint i kjøleskapet opp til fleire dager 🙂

Alle produkta til Kolonihagen finner du på Rema 1000 butikker over heile landet♥ Produktserien Kolonihagen har utvikla kaller dei god smak med god samvittighet.  I over 12 år har Kolonihagen levert økologiske, smakfulle råvarer, og for Kolonihagen handler mat om meir enn å bli mett. Dei jobber med økologi, jobber etter øko+ prinsippetsom betyr at maten også skal ha egenskaper som sporbarhet i heile verdikjeden, i tillegg til at produkta skal vere bærekraftige, etiske og bidra til god dyrevelferd. Dette synes eg er viktige og gode verdier, og eg er stolt over å samarbeide med nettopp Kolonihagen!

Håper pannekakene ser fristande ut! Desse passer absolutt for alle; melkeallergiker eller ei 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *