Laks med bakte rotgrønnsaker & krema dillsaus

Ovnsbakte rotgrønnsaker er det aller beste tilbehøret eg veit om til middagsmaten♥ Det er så vanvittig godt og passer til virkelig til alt. Idag serverer eg desse ovnsbakte rotgrønnsakene med laks & krema dillsaus, en virkelig god kombinasjon og en super kvardagsmiddag for heile familien 🙂

Av grønnsaker kan du bruke det meste. Du må sjølvsagt ikkje berre bruke rotgrønnsaker, men det synes eg absolutt er det beste 🙂 Kva type rotgrønnsaker eg bruker varierer etter kva eg får tak i, og denne gangen blei det søtpotet, gulrot, rødbeter, pastinakk og persillerot. Sellerirot, kålrabi, polkabete og gulbete er også fine å bruke. Ellers kan du og supplere med det meste av andre typer grønnsaker som squash, aubergine, paprika, sopp, løk, brokkoli, blomkål m.m.

(Visst det skulle vere noko tvil: søtpotet fungerer som en type potet, har mykje det samme næringsinnholdet som potet, og er en god kilde til karbohydrat. Men søtpotet er en rotgrønnsak og er ikkje i familie med poteta) 🙂

Laks med bakte rotgrønnsaker og dillsaus, 4 personer 
1-2 laksefileter pr.person (juster etter behov) med salt & pepper over
2 store søtpoteter
2-3 pastinakk
2-3 persillerot
6-8 gulerøtter
4-5 rødbeter
valgfritt krydder og en slump olje

Krema dillsaus
1 beger creme fraiche (lett/vanlig)
1 dl melk
1 terning fiskebuljong eller 1-2 ss fiskefond
ca. 2 ss soyasaus
ca. 2-3 ss finhakka dill
salt og pepper

Slik gjer du:
Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell og kutt alle rotgrønnsakene i staver (eller andre biter du ønsker, jo mindre biter jo kortare steiketid). Fordel på eit steikebrett med bakepapir, ha over krydder, olje og bland godt. Steik midt i ovnen til grønnsakene er møre. Tida vil variere fra ovn til ovn og kor store biter du har, hos meg tok det ca. 45 minutt.

Lag sausen i mellomtida. Kok opp alle ingrediensane og la det småkoke nokre minutter til evt. fiskebuljongen er oppløyst. Smak til med soyasaus, dill, salt og pepper.

Når grønnsakene nærmer seg ferdige: sett grønnsakene øverst i ovnen og laksen på eit egen steikebrett nederst i ovnen. Ta på varmluft og la det steike til laksen er ferdig. Server ein nydelig fiskemiddag♥

Grønnsakene i ingredienslista var det eg brukte, men du bruker sjølvsagt det du liker og får tak i 🙂 Ha i bakhode at grønnsakene krymper i ovnen, og ha i tillegg i bakhode at dette er farlig godt – bedre med litt for mykje enn litt for lite! Eventuelle rester smaker like godt dagen etterpå!

Dette blir definitivt middag her iløpet av veka iallefall. Kanskje eg bytter ut sausen med rømme/kesam, men ellers blir det så absolutt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker på menyen♥ Håper også at fleire har latt seg friste!


Følg meg gjerne på Facebook HER og instagram under @lindastuhaug for hyppigare oppdateringer, mykje matglede og glimt av min kvardag 🙂 

2 kommentarer

  1. Laksen med rotgrønnsakene er berre sjukt god!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *