Saftige, grove brødvafler

Har du høyrt om brødvafler før? 

Det er rett og slett heilt genialt! Brødvaffel er ein type vaffel du kan bruke på samme måte som brød. Er du tom for brød er brødvafler supert å slenge sammen på 1-2-3 🙂 Vaflane kan nytast varme eller kalde til frukost, lunsj, i matpakken eller til kveldsmaten. Dei er ikkje søte – det er heller ikkje meininga – men dei passer likevell med både salt og søtt pålegg, på akkurat samme måte som brød.

Eg har prøvd meg litt fram og funne fram til en oppskrift som eg synes blei heilt perfekt. Vaflane er naturlig proteinrike, grove og næringsrike. I tillegg kan dei fint lagast uten gluten, og det er heller ikkje noko problem å lage dei uten melk for dei som må ha det (les tips) 🙂

Du trenger, 4-6 plater 
3 egg
1,5 dl (75 g) havregryn*
0,5 dl (30 g) speltmjøl eller anna mjøl*
1,5 dl melk*
5 ss (125 g) cottage cheese (evt. naturell yoghurt/rømme/kesam/CF)*
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i ein bolle og kjør blandinga glatt med stavmiksar. La røra svelle i minst 10 minutt. PS! Juster eventuelt med litt ekstra melk om røra er veldig tjukk. Steik gylne vafler i smurt vaffeljern. Server vaflane nystekte, lune eller kalde med valgfritt pålegg♥

TIPS! Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift av røra. Den står seg fleire dager i kjøleskapet, så du kan lage deg ferske brødvafler av ferdig vaffelrøre når du vil 🙂 Du kan også steike opp ekstra vafler, ferdigstekte vafler står seg fint eit par dager i ein matboks eller plastpose i kjøleskapet. 

Kan ikkje sei at dette er noko anna enn skikkelig enkelt, eller kva? 

Tips og alternativer til oppskrifta*
→ Det har absolutt ingenting å sei kva havregryn du bruker (store/lettkokte/glutenfrie). Du kan også bruke havremjøl istedenfor havregryn.

For glutenfri vafler: bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mjøl. Du kan også bruke 0,5 dl ekstra havregryn eller havremjøl istedenfor anna mjøl.

For melkefri vafler: bruk melkefri yoghurt (for eksempel Kogurt) og alternativ melk (for eksempel Berit Nordstrand sin hacvre- og mandelmelk, den er ein av mine favoritt alternaive melkevarianter).

Cottage cheese kan som nevnt byttast med naturell yoghurt, rømme, kesam eller creme fraiche. Bruk det du har!

PS! Bruker du havremjøl istedenfor havregryn og bytter ut cottage cheese med eit av alternativa, så trenger du ikkje å stavmikse røra. Då holder det å røre sammen ingrediensane, for då er jo det ingenting som må kjørast klumpfritt 🙂

Eg fylte ein vaffel med kremost, ost, skinke, ruccola og spisspaprika. NYDELIG!

Eg har også brukt pålegg som cottage cheese & syltetøy, brunost & syltetøy, leverpostei & rødbeter, laks & egg med agurk, pesto & spekeskinke… Fyll med akkurat det du ønsker – på samme måte som brød 🙂

Det er delvis tilfeldig at desse vaflane kom på sjølvaste VAFFELDAGEN – tru det eller ei 😉 Vaflane var planlagt å dele imorgon torsdag, men så las eg igår at det var vaffeldagen idag. Då var det faktisk på sin rette plass å framskyve innlegget ein dag..!

Med andre ord, en super mulighet for å lage seg brødvafler til lunsj eller kveldsmat idag! Eg håper det ser fristande ut, og at de gir meg en tilbakemelding om de prøver♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

 1. Eirin Hatlen

  Disse var nydelige, kommer til å lage dem ofte. Hva skal man med brød når man har disde

  1. Haha, ikkje sant! Kjekt du likte oppskrifta 😀

 2. Vet ikke helt om det passer her, men prøver likevel 🙂
  Kom over Dessiere Andersen sin lompepai her om dagen
  ( paibunn = speltlomper!) Var super godt, og tenkte at dette måtte jeg tipse deg om 😉

  1. Hei! Dette har eg brukt sjølv også (har oppskrift i boka mi) 🙂

 3. Anne Gro H Jansen

  Er det mulig å bytte ut/legge til sukker? De så så gode ut at de jo fint kunne servers som vaffel med syltetøy og krem også

  1. Jaja, sjølvsagt. Berre å tilsette sukker om du vil ha søte vafler. Men søte vafler har eg mange andre oppskrifter på i akrivet som eg heller vil anbefale 🙂

 4. Vafler er noe av det beste og enkleste som finnes! 🙂

 5. Hej!

  Jag är sugen på att testa dessa, men blev fundersam över mängden cottage cheese. 5 ss är 75 ml, i alla fall i Sverige. 75 ml cottage cheese väger ca 75 g, men receptet säger 125 g. Jag brukar alltid gå på vikt, men nu var det så stor skillnad mellan vikt och volym, så jag tänkte det är bäst att fråga 🙂

  Tack för alla goda recept du delar med dig av!

  1. Hei! Det vil jo variere litt etter kor stor «topp» ein har på spiseskeia også. Derfor skreiv eg mål i tillegg til spiseskeier 🙂 Eg tok relativt «nøytrale» skeier, men det kan og godt hende at det er ulikt fra merke til merke? Det er egentlig eit godt spørsmål!!

   1. Jag menade ett matskedsmått, inte en vanlig matsked som man äter med 🙂 Ett matskedsmått (spiseskedsmått) är 15 ml (ett teskedsmått är 5 ml). Gjorde våfflorna till frukost idag och passade på att väga cottage cheese. 5 ss-mått blev 70g. Det såg lite för lite ut, så jag tog 125 g. Det blev perfekt. Lättgräddade våfflor som höll ihop bra och släppte lätt från våffeljärnet. Och så klart, viktigast av allt, väldigt goda 🙂

   2. Ahaa! Ja, det stemmer nok på tørrvare og flytande vare. Men det blir jo litt annleis med yoghurt og cottage cheese 🙂 Uansett, veldig kjekt at vaflane falt i smak!! 🙂

 6. Solfrid Elin

  Tusen takk for kjempegod oppskrift 🙂 jeg syntes dette var bedre enn vanlig vafler;)

  1. Fantastisk 😀

 7. Omg! Jeg leste oppskriften feil og endte opp med å ha i 5 dl med mel, men jeg fikset det til slutt ved å helle opp i litt mer melk. Fikk flere vafler enn jeg hadde forventet men de var fortsatt gode og spiselige

  1. Haha oida! Så bra dei fortsatt var gode og spiselige, det er det viktigaste 🙂

 8. Elisabeth Mannerud

  Jeg har cøliaki..så lurer på hvilket mel er mest «sundt» å bruke ?

  1. Ville berre brukt havremjøl eg 🙂

 9. Kan du skrive porsjonsbeskrivelse på dine oppskrifter?

  1. I noken oppskrifter egner det seg bedre å skrive antall enn porsjoner, slik som her… 🙂

 10. Grove brødvafler er noe sv det beste jeg har smakt, tusen takk for oppskrift. Hadde bare to egg så lage 3/4 oppskrift men i morgen skal jeg kjøpe egg og laga minst dobbel oppskrift og oppbevare i kjøleskapet, alltid ferskt «brød»

  1. Fantastisk! Kjekt med tilbakemelding, takk 😀

 11. Disse er fantastiske, og superenkle å lage Elsker oppskriftene dine!

  1. Takk Linh, så hyggelig å lese <3

 12. Hei! Desse er suuupergode, har spist dei til både frokost og kvelds i over ei uke nå 😀 men eg må steike dei på panna da eg ikkje får dei til i vaffeljernet… opplever at de deler seg og røra henger så fast i jernet.. føler jeg har prøvd alt for å unngå dette men får det ikke til.. vet du hva som kan være årsaken til dette?

  1. Hei! Nei, det veit eg ikkje… Det har aldri skjedd hos meg, så det kan kanskje vere vaffeljernet? Smører du det godt? 🙂

   Kjekt du liker oppskrifta iallefall 😀

 13. Hei
  Har lyst til å lage disse vaflene, men tåler ikke havre. Hva kan jeg bytte med?

  Mvh Hildegunn

  1. Hei! Kva som helst anna grovt mjøl 🙂 Håper dei smaker!

 14. Nam! Byttet ut egg med litt chiafrø og en most banan, funket kjempebra – veldig gode

 15. Hei. Kan disse lages eggefrie?

  1. Hei! Det har eg ingen erfaring med, dessverre.