Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri marsipan med 3 ingredienser!

Sukkerfri marsipan med 3 ingredienser!
God fredag!
Det nærmer seg påske, og marsipan er mange sin favoritt. Ikkje berre til påske naturligvis, men også ellers i året 🙂 Derfor har eg idag lyst å dele oppskrift på sukkerfri marsipan med dokke: eg har brukt litt gul konditorfarge og forma marsipanen som påskeegg for å få enn liten påskevri.
Marsipanen lager du med kun 3 ingredienser (+ bittelitt salt), så kan du velge sjølv om du vil ha med en ekstra ingrediens eller ikkje. Eit par mandeldråper i marsipanen gir en ekstra gode smaken og anbefalast om du har det, men det går heilt fint å droppe det også:
Du trenger, 12 stk 100 g finmalte mandler* 45 g Sukrinsirup gold 2 mandeldråper (kan sløyfast) en liten klype salt 30-40 g valgfri sjokolade
Slik gjer du: Kna sammen mandelmjøl, Sukrinsirup, mandeldråper og salt til du får en kompakt marsipandeig. Bruk eventuelt litt meir Sukrinsirup om nødvendig. Del opp marsipandeiga i passelige biter og trill til avlange kuler.
PS! Du kan gjerne tilsette litt gul konditorfarge om du ønsker det. Eg tilsatte nokre dråper, og fikk en gyllen gulfarge.
Dypp kulene i smelta sjokolade. Topp gjerne med litt pynt på toppen; kokos, hakka nøtte, frysetørka bringebær eller lignande. Sett til avkjøling og oppbevar marsipanen i kjøleskapet.
Tips og alternativ* Finmalte mandler: eg kjøpte finmalte mandler på butikken. Det er lyst og fungerer veldig godt. Du kan ta 100 g mandler og male det til mjøl i ein kraftig foodprosessor eller blender. Men her er viktig at det blir heilt finmalt! PS; finmalte mandler er ikkje det samme som fettredusert mandelmjøl. Eg anbefaler ikkje denne fettreduserte varianten, bruk vanlig mandelmjøl/finmalte mandler!
Valgfri sjokolade: bruk den sjokoladen du liker. Lys? Mørk? Midt imellom? 70% mørk sjokolade fra butikken er eit alternativ dersom det ikkje er så viktig for deg at marsipanen er heilt sukkerfri. Eg bruker ofte denne sjølv 🙂
Så kan du sjølvsagt bruke kreativiteten og lage andre figurer enn «påskeegg» 🙂 Kan og anbefale å lage dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang, marsipanen står seg lenge i kjøleskap!
Forresten: eg serverte desse og fekk nokre kommentarer på om eg hadde laga CORONA-MARSIPAN! Eg såg jo etterpå kva det ligna på, så eg var kanskje litt uheldig med den pynten der, hehe…
Eg har også fleire oppskrifter på marsipan i arkivet. Har du lyst til å lage heimelaga marsipan uten helsekostprodukt? Som fortsatt er uten tilsatt sukker?
Sjekk ut oppskrifta her 🙂Eg har brukt dadler som søtning, og det fungerer heilt ypperlig for dei som heller ønsker det!
Ha en herlig fredag og god helg, alle sammen!

God fredag!

Det nærmer seg påske, og marsipan er mange sin favoritt. Ikkje berre til påske naturligvis, men også ellers i året 🙂 Derfor har eg idag lyst å dele oppskrift på sukkerfri marsipan med dokke: eg har brukt litt gul konditorfarge og forma marsipanen som påskeegg for å få enn liten påskevri.

Marsipanen lager du med kun 3 ingredienser (+ bittelitt salt), så kan du velge sjølv om du vil ha med en ekstra ingrediens eller ikkje. Eit par mandeldråper i marsipanen gir en ekstra gode smaken og anbefalast om du har det, men det går heilt fint å droppe det også:

Du trenger, 12 stk
100 g finmalte mandler*
45 g Sukrinsirup gold
2 mandeldråper (kan sløyfast)
en liten klype salt
30-40 g valgfri sjokolade

Slik gjer du:
Kna sammen mandelmjøl, Sukrinsirup, mandeldråper og salt til du får en kompakt marsipandeig. Bruk eventuelt litt meir Sukrinsirup om nødvendig. Del opp marsipandeiga i passelige biter og trill til avlange kuler.

PS! Du kan gjerne tilsette litt gul konditorfarge om du ønsker det. Eg tilsatte nokre dråper, og fikk en gyllen gulfarge.

Dypp kulene i smelta sjokolade. Topp gjerne med litt pynt på toppen; kokos, hakka nøtte, frysetørka bringebær eller lignande. Sett til avkjøling og oppbevar marsipanen i kjøleskapet.

Tips og alternativ*
Finmalte mandler: eg kjøpte finmalte mandler på butikken. Det er lyst og fungerer veldig godt. Du kan ta 100 g mandler og male det til mjøl i ein kraftig foodprosessor eller blender. Men her er viktig at det blir heilt finmalt! PS; finmalte mandler er ikkje det samme som fettredusert mandelmjøl. Eg anbefaler ikkje denne fettreduserte varianten, bruk vanlig mandelmjøl/finmalte mandler!

Valgfri sjokolade: bruk den sjokoladen du liker. Lys? Mørk? Midt imellom? 70% mørk sjokolade fra butikken er eit alternativ dersom det ikkje er så viktig for deg at marsipanen er heilt sukkerfri. Eg bruker ofte denne sjølv 🙂

Så kan du sjølvsagt bruke kreativiteten og lage andre figurer enn «påskeegg» 🙂 Kan og anbefale å lage dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang, marsipanen står seg lenge i kjøleskap!

Forresten: eg serverte desse og fekk nokre kommentarer på om eg hadde laga CORONA-MARSIPAN! Eg såg jo etterpå kva det ligna på, så eg var kanskje litt uheldig med den pynten der, hehe…

Eg har også fleire oppskrifter på marsipan i arkivet. Har du lyst til å lage heimelaga marsipan uten helsekostprodukt? Som fortsatt er uten tilsatt sukker?

Sjekk ut oppskrifta her 🙂Eg har brukt dadler som søtning, og det fungerer heilt ypperlig for dei som heller ønsker det!

Ha en herlig fredag og god helg, alle sammen!

Annonse

16 Kommentarer

R

Rune

8. mai 2020

Blir det ikke en veldig kompakt marsipan. Pleier å lage marsipan med 50/50 finmalte mandler og melis og eggehviter. Har lyst til å prøve din versjon, men er nysgjerrig om det kan brukes i større mengder. Sånn at det blir ca. 300 grams marsipan. Og hvor godt henger den sammen.

Linda Stuhaug

8. mai 2020

Eg har ikkje fått noko tilbakemeldinger på at denne er kompakt. Så det er berre å prøve og finne ut om du blir fornøgd 🙂 Den henger godt sammen når du former den slik som dette 🙂

M

Marion

31. mars 2020

Lagde disse i dag men opplevde at deigen slapp så mye fett, nesten så det rant av den .. sikkert mandelmelet jeg brukte fra Tights .. hvilket mel brukte du ? Jeg brukte også den nye mapel sirupen fra sukrin ..den var ikke søt som jeg trodde så neste gang må jeg tilsette mer søtning (:

Linda Stuhaug

1. april 2020

Eg brukte eit fra Anglemark, kjøpt på coop 🙂 Synes det er rart at deigen slapp fett, men godt mulig at det var mandemjølet, ja.

F

Frøken M

28. mars 2020

Haha, Coronapåskegodt, veldig i tiden! 🙂 fekk nye boka di til bursdagen min av sambuar, og han har nytt godt av det allereie. Hadde sånn tacobønnestuing-enchiladas i dag (Var bra tips i boka di til å byte ut fyllet i oppskrifta på lompeenchiladas der med sånn bønnestuing!) Og med maiskrem til, funnen på bloggen. Så god kombo! Og gratulere med overstått bursdag du og forresten! 🙂

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Haha, ikkje sant…! Viktig å henge med i det som skjer 😉 Veldig hyggelig å lese at de har laga nokon gode oppskrifter fra boka allerede! Håper eg kan fortsette å inspirere både der og her på bloggen <3 Tusen takk, og fortsatt god helg til deg!

M

Malene

27. mars 2020

Jeg har akkurat tatt ut søtpotetmoussakaen som fra ovnen, den er så god! Min kjæreste har aldri spist det før, så jeg er spent på hva han syns. God helg 🙂

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Fantastisk! Håper den smakte hos han også 🙂 God helg <3

H

Hanne

27. mars 2020

Nam nam – ser bare supergodt ut! God helg 🙂 Pludrehanneklem

Linda Stuhaug

28. mars 2020

God helg tilbake til deg <3

K

Kaja

27. mars 2020

Jeg prøvde med Fibersirup Gold nå, og det ble veldig godt!

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Ja, fibersirup fungerer fint det også 🙂

L

Lise M

27. mars 2020

Ser nydelig ut :). Hehehe 😉 ja når du sier det ligner det litt 🙂 Går det å bruke fibersirup? Har så mye jeg ikke har fått brukt. og ang fibersirup, kan en få vondt i magen av det vet du? spist det noen dager på granola og hatt veldig magesmerter utover dagen. God helg Lise Mette

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Hei! Ja, du kan brukt fibersirup. Samme mengde 🙂 bruker du fibersirup clear vil eg anbefale å tilsette litt ekstra søtning. Du kan få vondt i magen av alt du putter i munnen, så det går absolutt an å få vondt i magen av fibersirup, ja. Alle reagerer ulikt! God helg 😀

K

Kaja

27. mars 2020

Ja, funker det like bra med Fibersirup Gold (har ikke clear, dessverre) som med Sukrinsirup Gold?

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Fibersirup clear går også fint om du har det liggande til ein eventuell anna gang!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg