Linda Stuhaug

Annonse

Grov middagspai med spinat & fetaost

Grov middagspai med spinat & fetaost
Hei mandag!
Håper dokke alle har det fint♥ Eg fortsetter vertfall med det eg kan bidra med (eller vertfall ønsker å bidra med) i desse rare tider; og det er å spre sunn matglede! Inspirere og motivere til å lage næringsrik og digg mat, uansett kva vending kvardagen har tatt. Det er så viktig å ete sunt og godt, og eg merker vertfall at eg gleder meg ekstra mykje over den deilige, fargerike kvardagsmaten om dagane – og det håper eg fleire kjenner på!
Men, over til dagens oppskrift: grov middagspai med spinat & fetaost! Makan så godt dette var!
Oppskrifta passer til 4-5 personer med ein fargerik og deilig salat som tilbehør♥ Eg brukte paiform på 28 cm i diameter:
Grov paibunn 75 g smør, romtemperert 75 g original kesam/rømme/naturell yoghurt 1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl 1,5 dl havremjøl eller anna grovt mjøl 1/2 ts salt
Fyll 50-100 g fersk spinat 1 spisspaprika 1/2 pk sukkererter 1 glass fetaost, evt. 1 blokk i terninger/smuldra 7-8 egg 1,5 dl valgfri melk eller fløyte salt og pepper
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig med hendene. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen i 15-20 minutt, til den er gyllen.
2. Grovhakk spinaten, skjær paprika i skiver og del sukkererter på tvers. Fyll i paibunnen (eg tok halvparten av paprikaen og sukkerertene i bunn, fylte på med all spinaten og deretter resten av paprikaen og sukkerertene). Hell av oljen av fetaosten og fordel på toppen av grønnsakene.
3. Visp deretter sammen egg, melk/fløyte, salt og pepper og hell eggeblandinga i formen.
4. Sett tilbake midt i ovnen og steik i ca. 30 minutt, eller til eggeblaninga har satt seg. La paien stå eit par minutt før servering.
Tips og alternativer ♦ Må du ha glutenfri paibunn? Bruk nøytral, glutenfri tørrvare istedenfor speltmjøl/kveitemjøl, i tillegg til (glutenfritt) havremjøl. Havremjøl kan du lage sjølv ved å finblende havregryn i ein blendar eller foodprosessor.
♦ Ellers må du berre fylle paibunnen med akkurat det du måtte ønske av fyll. Bruk gjerne opp slappe grønnsaker, middagsrester eller en utgått creme fraiche. Her kan det meste brukast, så fyr laus fantasien ut fra kva du har tilgjengelig!
Det som er så digg med middagspai er at den er like god kald! Så et gjerne middagsrester til lunsj dagen etterpå, ha med i matpakken eller nyt til kveldsmaten 🙂 Middagspai er også perfekt som ein del av koldtbordet/tapasbordet!
Håper det ser fristande ut!
Heilt til slutt vil eg ha litt #egenreklame! For eg har hatt ein giveaway på instagram (@lindastuhaug) og facebook-sida mi (den kan du følge her) med nyaste boka mi «Opptur med sunne middagar». Det var i anledning at bloggen fyller 7 år no i mars, og det eg spurte om var 1) Kva er den absolutte favorittoppskrifta fra meg og 2) Kva ønskast meir av fra meg av spesifikke oppskrifter, temainnlegg eller andre ting.
Det som gjekk igjen på sistnevnte spørsmål var MIDDAGSMAT! Sunne, raske og enkle kvardagsmiddager! Men det er jo AKKURAT dette eg har skrevet ei heil bok om 😀
PS! Les gjerne innlegget mitt «Alt du trenger å vite om den nye kokeboka mi» HER!
«Opptur med sunne middagar» er rett og slett boka for deg som slit med tidsklemma, for deg som syns middagsmat er ei utfordring, og for deg som treng inspirasjon til å løfte middagen til nye høgder på ein enkel måte. Boka inneholder over 80 oppskrifter (over halvparten av desse ligger IKKJE på bloggen) med fokus på kvardagsmiddager, i tillegg til mange gode tips og triks for å leve sunnare og lykkast med det!
Så er du ein av dei som ønsker fleire oppskrifter på sunne, raske og enkle kvardagsmiddager: kjøp boka mi! Den kan du bestille på Frisk Forlag sin heimeside HER 🙂Du får maks rabatt og fri frakt!

Hei mandag!

Håper dokke alle har det fint♥ Eg fortsetter vertfall med det eg kan bidra med (eller vertfall ønsker å bidra med) i desse rare tider; og det er å spre sunn matglede! Inspirere og motivere til å lage næringsrik og digg mat, uansett kva vending kvardagen har tatt. Det er så viktig å ete sunt og godt, og eg merker vertfall at eg gleder meg ekstra mykje over den deilige, fargerike kvardagsmaten om dagane – og det håper eg fleire kjenner på!

Men, over til dagens oppskrift: grov middagspai med spinat & fetaost! Makan så godt dette var!

Oppskrifta passer til 4-5 personer med ein fargerik og deilig salat som tilbehør♥ Eg brukte paiform på 28 cm i diameter:

Grov paibunn
75 g smør, romtemperert
75 g original kesam/rømme/naturell yoghurt
1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl
1,5 dl havremjøl eller anna grovt mjøl
1/2 ts salt

Fyll
50-100 g fersk spinat
1 spisspaprika
1/2 pk sukkererter
1 glass fetaost, evt. 1 blokk i terninger/smuldra
7-8 egg
1,5 dl valgfri melk eller fløyte
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig med hendene. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen i 15-20 minutt, til den er gyllen.

2. Grovhakk spinaten, skjær paprika i skiver og del sukkererter på tvers. Fyll i paibunnen (eg tok halvparten av paprikaen og sukkerertene i bunn, fylte på med all spinaten og deretter resten av paprikaen og sukkerertene). Hell av oljen av fetaosten og fordel på toppen av grønnsakene.

3. Visp deretter sammen egg, melk/fløyte, salt og pepper og hell eggeblandinga i formen.

4. Sett tilbake midt i ovnen og steik i ca. 30 minutt, eller til eggeblaninga har satt seg. La paien stå eit par minutt før servering.

Tips og alternativer
♦ Må du ha glutenfri paibunn? Bruk nøytral, glutenfri tørrvare istedenfor speltmjøl/kveitemjøl, i tillegg til (glutenfritt) havremjøl. Havremjøl kan du lage sjølv ved å finblende havregryn i ein blendar eller foodprosessor.

♦ Ellers må du berre fylle paibunnen med akkurat det du måtte ønske av fyll. Bruk gjerne opp slappe grønnsaker, middagsrester eller en utgått creme fraiche. Her kan det meste brukast, så fyr laus fantasien ut fra kva du har tilgjengelig!

Det som er så digg med middagspai er at den er like god kald! Så et gjerne middagsrester til lunsj dagen etterpå, ha med i matpakken eller nyt til kveldsmaten 🙂 Middagspai er også perfekt som ein del av koldtbordet/tapasbordet!

Håper det ser fristande ut!

Heilt til slutt vil eg ha litt #egenreklame! For eg har hatt ein giveaway på instagram (@lindastuhaug) og facebook-sida mi ( den kan du følge her) med nyaste boka mi «Opptur med sunne middagar». Det var i anledning at bloggen fyller 7 år no i mars, og det eg spurte om var 1) Kva er den absolutte favorittoppskrifta fra meg og 2) Kva ønskast meir av fra meg av spesifikke oppskrifter, temainnlegg eller andre ting.

Det som gjekk igjen på sistnevnte spørsmål var MIDDAGSMAT! Sunne, raske og enkle kvardagsmiddager! Men det er jo AKKURAT dette eg har skrevet ei heil bok om 😀

PS! Les gjerne innlegget mitt «Alt du trenger å vite om den nye kokeboka mi» HER!

«Opptur med sunne middagar» er rett og slett boka for deg som slit med tidsklemma, for deg som syns middagsmat er ei utfordring, og for deg som treng inspirasjon til å løfte middagen til nye høgder på ein enkel måte. Boka inneholder over 80 oppskrifter (over halvparten av desse ligger IKKJE på bloggen) med fokus på kvardagsmiddager, i tillegg til mange gode tips og triks for å leve sunnare og lykkast med det!

Så er du ein av dei som ønsker fleire oppskrifter på sunne, raske og enkle kvardagsmiddager: kjøp boka mi! Den kan du bestille på Frisk Forlag sin heimeside HER 🙂Du får maks rabatt og fri frakt!

Annonse

20 Kommentarer

S

SNEZANA

12. februar 2023

Nok en til kjempegod og enkel oppskrift fra bloggen din. Paien ble vellykket og smakte veldig godt.

Linda Stuhaug

13. februar 2023

Så kjekt å lese🤩

I

Ida

9. november 2022

Hei! Kan man forsteke paibunnen kvelden i forveien?

Linda Stuhaug

9. november 2022

Absolutt :)

M

Marthe

2. mai 2020

Den skal jeg prøve i dag. Men jeg var ute å plukka ramsløk i går og hva tror du om å bytte ut spinaten med ramsløk?

Linda Stuhaug

3. mai 2020

Det blir nok veldig godt 🙂

S

Synnøve

3. april 2020

Denne var fantastisk❤️

Linda Stuhaug

3. april 2020

Så kjekt du likte den, Synnøve 😀 <3

A

Amanda

1. april 2020

Lagde denne til middag i går til familien, ble kjempegod og fikk beskjed om å lage to neste gang. Tusen takk 🙂

Linda Stuhaug

1. april 2020

Så kjekt å lese, Amanda! Det er stas 😀

A

Alice

31. mars 2020

Takk for mye inspirasjon til god mat og deilige oppskrifter! Kan man bruke frossen Spinat?:-)

Linda Stuhaug

31. mars 2020

Du kan det, men eg synes ofte at frossen spinat væsker seg litt. Sånn at du er obs på det 🙂

K

Kajsa

6. januar 2021

Hei Linda! De hadde bare frossen spinat i butikken når jeg handlet inn til denne oppskriften. Har du tips til å få ut vannet, kan jeg steke spinaten litt på forhånd for eksempel? Gleder meg, har prøvd mange av dine oppskrifter til familien og de er veldig populære blant store og små

Linda Stuhaug

6. januar 2021

Hei! Ja, då vil eg anbefale å varme den i en kjele så den slipper vatnet 🙂 Også fordele spinaten i «klatter» i paibunnen. Ellers så er det også ingen problem å droppe spinaten, eventuelt bytte den med purreløk, vårløk eller lignande også 🙂 Håper den smaker!

K

Kristin

30. mars 2020

Har du noe oversikt over hvor mange kcal paibunnen inneholder?

Linda Stuhaug

31. mars 2020

Eg rekner ikkje på kalorier 😉

A

Anna

30. mars 2020

Herlig god oppskrift som hele familien likte, paien ble spist opp på flekken! I stedet for spinat hadde jeg brokkoli og vårløk oppi, samt tørket tomat på toppen, stor suksess 😀

Linda Stuhaug

31. mars 2020

Så kjekt å lese, Anna 😀 Takker for tilbakemelding!

C

Christine

2. august 2023

Denne er en av de beste paiene jeg har smakt! Stor favoritt her hjemme😍

Linda Stuhaug

4. august 2023

Fantastisk🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg