Laks med fargerik & skikkelig digg quinoasalat

Annonse / innlegg i samarbeid med Enriched Food

«Ja takk til fleire fargerike, sunne og digge kvardagsmiddager» får eg høyre støtt og stadig. Og eg høyre såklart på dokke 🙂 Dagens oppskrift er nettopp en slik middag: laks med fargerik & skikkelig digg quinoasalat!

Ikkje nok med at middagen i seg sjølv er næringsrik og sprek, eg har tilsatt (som eg veldig ofte gjer) en god dæsj Enriched med kvitløkssmak i quinoasalaten. Kva type Enriched varierer eg fra gang til gang, men en dæsj Enriched kvitløk, basilikum eller sitron tilsetter eg veldig ofte i både salater og dressinger. Både for smak, men også for å få min daglige dose med omega-3 fettsyrer♥

Du trenger, ca. 2 personer
1,5 dl quinoa
1 mango
50 g ruccola
1 spisspaprika
1/2 agurk
4 ss fetaost i terninger
litt granateplekjerner
1-2 ss Enriched med kvitløkssmak (evt. basilikum eller sitron – alle tre smakane fungerer!)

125-200 g laksefilet pr. person (juster etter behov) med salt & pepper

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa under rennande, varmt vatn. Kok opp 3 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt. Avkjøl (eg pleier å hurtigavkjøle i frysaren).

2. Steik laksen på 180 grader i ca. 10 minutt, eller til den er gjennomstekt.

3. Kutt ingrediensane til quinoasalaten. Bland sammen med quinoa og Enriched kvitløkssmak. Eg smuldra også fetaosten.

4. Server♥

I quinoasalaten kan du sjølvsagt bruke det du liker og har tilgjengelig. Mango passer veldig godt i kombinasjon med laksen, berre så det er nevnt 🙂 Ellers må du berre tilsette avokado, koriander eller andre ingredienser du ønsker!

Er du nysgjerrig på Enriched?
Kort fortalt er består alle Enriched sine oljer av Extra Virgin Olivenolje kombinert med høgkvalitets torskeolje. Torskeoljen er rik på omega-3 fettsyrer, som nettopp gjer dette produktet rikt på dei essensielle omega-3 fettsyrene som vi snakker så mykje om.

Som nevnt får du oljene i tre ulike smaker: kvitløk, basilikum og sitron. Det betyr at oljene fungerer ypperlig som smakstilsetning i både søte og salte oppskrifter.

Oljen kan brukast i alle kalde oppskrifter der du ønsker å enten tilføre smak, eller tilføre omega-3 på ein latterlig enkel og velsmakande måte. Kun 1 ts daglig dekker ditt daglige, anbefalte inntak av omega-3.

Besøk heimesida til Enriched Food her♥ Du får oljene i både glassflaske og små porsjonsposer!

Ellers kan eg også anbefale denne quinoasalaten som en egen rett (gjerne med litt ekstra fetaost og nøtter på toppen) eller som tilbehør til anna type fisk, kjøtt, kylling eller vegetar. En digg quinoasalat passer virkelig til det meste 🙂

Ha en fortsatt fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar