Sukkerfri sjokoladekonfekt med appelsin

Det er lillelørdag! Og eg frister med noko søtt og godt her idag, nemlig sukkerfri sjokoladekonfekt med appelsin 🙂 Påska nærmer seg med stormskritt, og eg synes det er kjekt å lage og dele litt påskeinspirerte vrier på søtsakene. Denne sjokoladekonfekten har eg tilsatt litt appelsinskall for å få den gode appelsinsmaken.

Konfekten er veldig enkel å lage og det tar ikkje meir enn nokre minutter. Den står seg også veldig lenge i kjøleskapet, opp til fleire veker, så lager du desse idag holder dei til påske og langt over det 🙂

Du trenger, 25-30 biter
♦ 100 g sukkerfri, mørk sjokolade (eller 70% mørk sjokolade)*
♦ 50 g kokosolje
♦ 2-3 ss valgfri søtning (eg brukte 2 ss sukrinmelis og 1 ss sukrinsirup)*
♦ 1-2 ts finraspa appelsinskall
♦ en god klype salt

♦ 50-100 g valgfri usalta nøtter, gjerne rista (eg bruke valnøtter)*

Slik gjer du:
Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Bland inn salt og smak til med søtning og appelsinskall.

Fordel nøtter i en boks med bakepapir eller silikonformer. Hell over sjokoladeblandinga.

Sett i kjøleskapet til konfekten er stivna. Oppbevarast kjølig.

Tips og alternativer*
→ Sjokolade: bruk sukkerfri, mørk sjokolade om du ønsker at konfekten skal vere sukkerfri. Er ikkje dette så nøye kan du fint brukt vanlig 70% mørk sjokolade fra butikken. Den har eg brukt fleire ganger sjølv 🙂

→ Som valgfri søtning anbefaler eg å bruke pulverisert eller flytande alternativ, rett og slett fordi det løyser seg best opp i sjokoladeblandinga.

 Nøtter: her bruker du dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Du kan sjølvsagt lage konfekten uten nøtter også, men det er veldig godt med litt crunch 🙂 Rist nøttene i tørr steikepanne til dei er gylne, eller på 180 grader til dei er gylne. Hugs å avkjøle.

Sjokoladekonfekten smelter virkelig på tunga! Skikkelig god på både smak og konsistens. Og som dei fleste kanskje ser, så er dette berre en ny vri på denne oppskrifta:

Sukkerfri sjokoladekonfekt med kaffesmak og nøtter – oppskrift her! 
Denne er nok favoritten blant desse to, eg er så glad i smaken av mocca. Så denne anbefalast også som sunnare snacks, enten til kvardag, helg eller påske!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug og #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Jeg syns sukrinproduktene har sÄ dÄrlig ettersmak. Kan du anbefale noe annet?

  1. Det er jo valgfri sĂžtning, sĂ„ det er berre Ă„ bruke det du liker 😉 Eg har ingenting anna Ă„ anbefale, det er sukrinvariantane eg bruker 🙂 Kva pleier du Ă„ bruke som sĂžtning?

   1. Jeg har prÞvd kokosblomstsukker og Tagatesse, men mÄ innrÞmme at jeg ofte ender i en kombinasjon av brunt og hvitt sukker.

   2. Som sagt: bruk akkurat det du þnsker 🙂

 2. Kokosolje? Har du et eksempel eller nĂŠrmere beskrivelse, jeg er helt blank pĂ„ sĂ„nt 😉 Se vanvittig gode ut, mĂ„ prĂžves til helga!

  1. Google kokosolje sĂ„ fĂ„r du eit veldig klart svar pĂ„ det 🙂 Du fĂ„r tak i en eller anna variant pĂ„ glass pĂ„ sĂ„ og sei alle dagligvarebutikker 🙂

 3. Cecilie Berner Bonnerud

  NĂ„r det skal brukes sukrin i en oppskrift og jeg velger Ă„ bruke sukrin + istedenfor, er det samme mengde da?

  1. Nei. Sukrin er 70% av sĂžtningsgraden til sukker, mens sukrin+ er dobbelt sĂ„ sĂžtt som sukker 🙂

 4. Mona Abelsen

  Heiâ˜ș Jeg har ofte fulgt dine oppskrifter med stort hell, men har nĂ„ fĂ„tt enda en utfordring pĂ„ hjemmefronten. Fra fĂžr har datteren min cĂžliaki, og nĂ„ viser det seg at sĂžnnen min er veldig allergisk mot kokos!! Kan jeg bruke f eks meierismĂžr Istedet for kokosolje tror du?

  1. Hei! Eg har aldri brukt smĂžr pĂ„ den mĂ„ten i slik konfekt fĂžr, men eg rekner med det skal gĂ„ fint 🙂 Visst ikje er delfiafett og eit alternativ!