Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri sjokoladekonfekt med appelsin

Sukkerfri sjokoladekonfekt med appelsin
Det er lillelørdag! Og eg frister med noko søtt og godt her idag, nemlig sukkerfri sjokoladekonfekt med appelsin 🙂 Påska nærmer seg med stormskritt, og eg synes det er kjekt å lage og dele litt påskeinspirerte vrier på søtsakene. Denne sjokoladekonfekten har eg tilsatt litt appelsinskall for å få den gode appelsinsmaken.
Konfekten er veldig enkel å lage og det tar ikkje meir enn nokre minutter. Den står seg også veldig lenge i kjøleskapet, opp til fleire veker, så lager du desse idag holder dei til påske og langt over det 🙂
Du trenger, 25-30 biter ♦ 100 g sukkerfri, mørk sjokolade (eller 70% mørk sjokolade)* ♦ 50 g kokosolje ♦ 2-3 ss valgfri søtning (eg brukte 2 ss sukrinmelis og 1 ss sukrinsirup)* ♦ 1-2 ts finraspa appelsinskall ♦ en god klype salt – ♦ 50-100 g valgfri usalta nøtter, gjerne rista (eg bruke valnøtter)*
Slik gjer du: Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Bland inn salt og smak til med søtning og appelsinskall.
Fordel nøtter i en boks med bakepapir eller silikonformer. Hell over sjokoladeblandinga.
Sett i kjøleskapet til konfekten er stivna. Oppbevarast kjølig.
Tips og alternativer* → Sjokolade: bruk sukkerfri, mørk sjokolade om du ønsker at konfekten skal vere sukkerfri. Er ikkje dette så nøye kan du fint brukt vanlig 70% mørk sjokolade fra butikken. Den har eg brukt fleire ganger sjølv 🙂
→ Som valgfri søtning anbefaler eg å bruke pulverisert eller flytande alternativ, rett og slett fordi det løyser seg best opp i sjokoladeblandinga.
 Nøtter: her bruker du dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Du kan sjølvsagt lage konfekten uten nøtter også, men det er veldig godt med litt crunch 🙂 Rist nøttene i tørr steikepanne til dei er gylne, eller på 180 grader til dei er gylne. Hugs å avkjøle.
Sjokoladekonfekten smelter virkelig på tunga! Skikkelig god på både smak og konsistens. Og som dei fleste kanskje ser, så er dette berre en ny vri på denne oppskrifta:
Sukkerfri sjokoladekonfekt med kaffesmak og nøtter – oppskrift her! Denne er nok favoritten blant desse to, eg er så glad i smaken av mocca. Så denne anbefalast også som sunnare snacks, enten til kvardag, helg eller påske!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug og #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥

Det er lillelørdag! Og eg frister med noko søtt og godt her idag, nemlig sukkerfri sjokoladekonfekt med appelsin 🙂 Påska nærmer seg med stormskritt, og eg synes det er kjekt å lage og dele litt påskeinspirerte vrier på søtsakene. Denne sjokoladekonfekten har eg tilsatt litt appelsinskall for å få den gode appelsinsmaken.

Konfekten er veldig enkel å lage og det tar ikkje meir enn nokre minutter. Den står seg også veldig lenge i kjøleskapet, opp til fleire veker, så lager du desse idag holder dei til påske og langt over det 🙂

Du trenger, 25-30 biter
♦ 100 g sukkerfri, mørk sjokolade (eller 70% mørk sjokolade)*
♦ 50 g kokosolje
♦ 2-3 ss valgfri søtning (eg brukte 2 ss sukrinmelis og 1 ss sukrinsirup)*
♦ 1-2 ts finraspa appelsinskall
♦ en god klype salt

♦ 50-100 g valgfri usalta nøtter, gjerne rista (eg bruke valnøtter)*

Slik gjer du:
Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Bland inn salt og smak til med søtning og appelsinskall.

Fordel nøtter i en boks med bakepapir eller silikonformer. Hell over sjokoladeblandinga.

Sett i kjøleskapet til konfekten er stivna. Oppbevarast kjølig.

Tips og alternativer*
→ Sjokolade: bruk sukkerfri, mørk sjokolade om du ønsker at konfekten skal vere sukkerfri. Er ikkje dette så nøye kan du fint brukt vanlig 70% mørk sjokolade fra butikken. Den har eg brukt fleire ganger sjølv 🙂

→ Som valgfri søtning anbefaler eg å bruke pulverisert eller flytande alternativ, rett og slett fordi det løyser seg best opp i sjokoladeblandinga.

 Nøtter: her bruker du dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Du kan sjølvsagt lage konfekten uten nøtter også, men det er veldig godt med litt crunch 🙂 Rist nøttene i tørr steikepanne til dei er gylne, eller på 180 grader til dei er gylne. Hugs å avkjøle.

Sjokoladekonfekten smelter virkelig på tunga! Skikkelig god på både smak og konsistens. Og som dei fleste kanskje ser, så er dette berre en ny vri på denne oppskrifta:

Sukkerfri sjokoladekonfekt med kaffesmak og nøtter – oppskrift her!
Denne er nok favoritten blant desse to, eg er så glad i smaken av mocca. Så denne anbefalast også som sunnare snacks, enten til kvardag, helg eller påske!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne både @lindastuhaug og #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥

Annonse

12 Kommentarer

J

Jan

28. april 2021

Hei.Det står en klype salt,er det vanlig bordsalt eller maldonsalt ?

Linda Stuhaug

30. april 2021

Det er akkurat det samme kva du bruker 🙂

L

Linda

1. april 2020

Kokosolje? Har du et eksempel eller nærmere beskrivelse, jeg er helt blank på sånt 😉 Se vanvittig gode ut, må prøves til helga!

Linda Stuhaug

2. april 2020

Google kokosolje så får du eit veldig klart svar på det 🙂 Du får tak i en eller anna variant på glass på så og sei alle dagligvarebutikker 🙂

H

Hilde

1. april 2020

Jeg syns sukrinproduktene har så dårlig ettersmak. Kan du anbefale noe annet?

Linda Stuhaug

1. april 2020

Det er jo valgfri søtning, så det er berre å bruke det du liker 😉 Eg har ingenting anna å anbefale, det er sukrinvariantane eg bruker 🙂 Kva pleier du å bruke som søtning?

H

Hilde

2. april 2020

Jeg har prøvd kokosblomstsukker og Tagatesse, men må innrømme at jeg ofte ender i en kombinasjon av brunt og hvitt sukker.

Linda Stuhaug

2. april 2020

Som sagt: bruk akkurat det du ønsker 🙂

M

Mona Abelsen

17. desember 2020

Hei☺️ Jeg har ofte fulgt dine oppskrifter med stort hell, men har nå fått enda en utfordring på hjemmefronten. Fra før har datteren min cøliaki, og nå viser det seg at sønnen min er veldig allergisk mot kokos!! Kan jeg bruke f eks meierismør Istedet for kokosolje tror du?

Linda Stuhaug

18. desember 2020

Hei! Eg har aldri brukt smør på den måten i slik konfekt før, men eg rekner med det skal gå fint 🙂 Visst ikje er delfiafett og eit alternativ!

C

Cecilie Berner Bonnerud

4. desember 2020

Når det skal brukes sukrin i en oppskrift og jeg velger å bruke sukrin + istedenfor, er det samme mengde da?

Linda Stuhaug

4. desember 2020

Nei. Sukrin er 70% av søtningsgraden til sukker, mens sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg