Annonse
1. april 2020
Sukkerfri sjokoladekonfekt med appelsin
Det er lillelørdag! Og eg frister med noko søtt og godt her idag, nemlig sukkerfri sjokoladekonfekt med appelsin 🙂 Påska nærmer seg med stormskritt, og eg synes det er kjekt å lage og dele litt påskeinspirerte vrier på søtsakene. Denne sjokoladekonfekten har eg tilsatt litt appelsinskall for å få den gode appelsinsmaken.
Konfekten er veldig enkel å lage og det tar ikkje meir enn nokre minutter. Den står seg også veldig lenge i kjøleskapet, opp til fleire veker, så lager du desse idag holder dei til påske og langt over det 🙂
Du trenger, 25-30 biter
♦ 100 g sukkerfri, mørk sjokolade (eller 70% mørk sjokolade)*
♦ 50 g kokosolje
♦ 2-3 ss valgfri søtning (eg brukte 2 ss sukrinmelis og 1 ss sukrinsirup)*
♦ 1-2 ts finraspa appelsinskall
♦ en god klype salt
–
♦ 50-100 g valgfri usalta nøtter, gjerne rista (eg bruke valnøtter)*
Slik gjer du:
Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Bland inn salt og smak til med søtning og appelsinskall.
Fordel nøtter i en boks med bakepapir eller silikonformer. Hell over sjokoladeblandinga.
Sett i kjøleskapet til konfekten er stivna. Oppbevarast kjølig.
Tips og alternativer*
→ Sjokolade: bruk sukkerfri, mørk sjokolade om du ønsker at konfekten skal vere sukkerfri. Er ikkje dette så nøye kan du fint brukt vanlig 70% mørk sjokolade fra butikken. Den har eg brukt fleire ganger sjølv 🙂
→ Som valgfri søtning anbefaler eg å bruke pulverisert eller flytande alternativ, rett og slett fordi det løyser seg best opp i sjokoladeblandinga.
→ Nøtter: her bruker du dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Du kan sjølvsagt lage konfekten uten nøtter også, men det er veldig godt med litt crunch 🙂 Rist nøttene i tørr steikepanne til dei er gylne, eller på 180 grader til dei er gylne. Hugs å avkjøle.
Sjokoladekonfekten smelter virkelig på tunga! Skikkelig god på både smak og konsistens. Og som dei fleste kanskje ser, så er dette berre en ny vri på denne oppskrifta:
Sukkerfri sjokoladekonfekt med kaffesmak og nøtter – oppskrift her!
Denne er nok favoritten blant desse to, eg er så glad i smaken av mocca. Så denne anbefalast også som sunnare snacks, enten til kvardag, helg eller påske!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug og #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥
Annonse
12 Kommentarer
Jan
28. april 2021
Linda Stuhaug
30. april 2021
Linda
1. april 2020
Linda Stuhaug
2. april 2020
Hilde
1. april 2020
Linda Stuhaug
1. april 2020
Hilde
2. april 2020
Linda Stuhaug
2. april 2020
Mona Abelsen
17. desember 2020
Linda Stuhaug
18. desember 2020
Cecilie Berner Bonnerud
4. desember 2020
Linda Stuhaug
4. desember 2020
SKRIV EN KOMMENTAR