Sukkerfri, nydelig sitronkake

ENDELIG tenker nok mange no! For sukkerfri sitronkake har vore etterspurt i ÅREVIS! Kaka har også stått på «bakelista» mi så lenge eg kan hugse. Og no, no kan eg faktisk stryke den av!

Og kvifor har eg ikkje laga den før? Det er egentlig fordi eg personlig aldri har vore noke glad i sitronkake. Eg synes egentlig det har vore heilt pyton… heilt til eg laga min egen, haha! For denne smakte rett og slett NYDELIG! Det kan vere at smaksløkane mine har vokst, men denne sitronkaka her var vertfall skikkelig god – til min store overraskelse:

Du trenger
100 g smør, romtemperert
75 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 150 g sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin)
50 g original kesam (evt. rømme eller creme fraiche)
2 egg
1,5 dl valgfri melk
1 ts bakepulver
1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
200 sikta speltmjøl eller kveitemjøl (bytt evt. ut 100 g med havremjøl for grovare variant)
1 stor sitron (finrasp det heilt ytterste, gule skallet)

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme.

2. Pisk smør og sukrin+ til det er lett luftig med miksmaster.

3. Tilsett kesam, egg, melk, bakepulver, vaniljepulver og finraspa sitronskall. Rør godt før du visper inn mjølet.

4. Hell røra i en kakeform med bakepapir. Min kakeform var 24×18 cm.

5. Steik kaka midt i ovnen i ca. 30 minutt, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl.

Glasur
150 g kremost naturell
35 g sukrinmelis
eit dryss ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
en skvis sitronsaft (kan sløyfast)

Slik gjer du:
1. Rør sammen, smak eventuelt til med meir sukrinmelis og bre over den avkjølte kakebunnen.

Kakebunnen blei ikkje sånn superluftig, men veit de kva? Det var nettopp dette som gjorde den ekstra god! Konsistensen på kakebunnen var heilt perfekt, og heilheten i kaka blei superdigg 🙂

Så, dette er en gave til dokke kjære følgere og lesere som har etterspurt denne kaka i så mange år! No håper eg at fleire har lyst å prøve den. Utfordrer også skeptikere til å prøve, mulig de blir like overbevist som meg 🙂

Riktig god helg alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

75 kommentarer

  1. Hei! Har laget slik melisglasur med sukrinmelis, men jeg syns den rett og slett ikke ble god. Hva kan jeg ha gjort feil?

    1. Trikset er å ikkje bruke for mykje sukrinmelis. Den kan dessverre ha en litt «isande» ettersmak, men ved å ikkje bruke for mykje og nøytralisere med vaniljepulver, så blir det mykje bedre 🙂

  2. Detta må bli årets påske-karantene-kake

    1. Haha1 Ja, spørst det 😀 Håper den smaker!

  3. Hilde Marie

    NAM! Ser superdigg ut! <3

  4. Hei! Har aldri raspa sitron… noen huskeregler der?
    Og kan jeg bruke vanlig sukrin eller sukrin gold istedet for sukrin+? Aldri brukt sukrin heller så veit ikke forskjellen der

    1. Du kan bruke 150 g sukrin gold. Unngå vanlig sukrin 🙂

      Berre pass på at du kun finrasper det heilt ytterste skallet. Unngå å få med det kvite 🙂 Håper kaka smaker!

  5. Denne skal prøves.
    Hvor lenge holder den seg. Hva er riktig oppbevaring og kan den evt fryses?
    Hilsen Mayliss

    1. Kaka står seg nok eit par dager i kjøleskap, mulig lengre. Kan fint frysast 🙂

  6. Hvis jeg ikke har Sukrin plus. Skal jeg bare ta 150 gram Sukrin da evt?:) jeg tenker på der du egentlig skal ha Sukrin+. Altså i bunnen;)

    1. Eg anbefaler IKKJE å bruke vanlig sukrin. Pliiis ikkje gjer det, det ødelegger kaka!! :/
      Vil heller anbefale deg sukrin gold, sukrinmelis eller anna søtning.

      (Mange innlegg på bloggen om du vil lese kvifor).

  7. Wohoo, nå ble jeg skikkelig glad!
    Denne skal prøves ut i helga 😀

    1. Må skyte inn en ny kommentar å si at kaka ble kjempegod! Tommel opp! 🙂

  8. Nam! Ser nydelig ut!
    Jeg elsker oppskriftene dine og har prøvd mange av dem.
    Nå lurer jeg litt på om det er ok å servere sukrinholdig bakst til barn? Gjør du det eller vet du noe om det? (Har en datter på 2 år).
    God påske til deg!

    1. Hei! Eg har ikkje barn, så dette er ikkje en problemstilling eg har tatt stilling til 🙂 Eg veit mange av følgarane mine gjer det, og andre ikkje. Så dette må du sjølv ta en vurdering på 🙂 God påske <3

      1. God påske til deg også! 🙂

  9. Denne skal lages i kveld 😀 God helg, fine deg!

    1. God helg til deg også, Line 😀

  10. Skal det ikke være sitronsaft i? Bare skall?

  11. Ser helt smashing ut Den skal testes i påsken! Funker det med mager kesam? De har ikke original kesam på butikken her

    1. Anbefaler ikkje det. Bruk heller rømme eller creme fraiche, det har dei garantert 🙂 Håper kaka smaker 😀

  12. Jaaaaa!! Denne skal prøves allerede i morgen! 😀

    1. Hurra 😀 Håper du liker den!! Gi meg gjerne en tilbakemelding <3

  13. Ser veldig god ut! Men, kan man bruke vanlig sukker i stedet for sukrin+ og sånn?

  14. Denne såg god ut! Skal i bursdagsfrokost neste helg. Kanskje kan eg ta med denne då, er jo såpass greit innhald at det er innafor til ein søndagsfrukost?!

    1. Kaka er jo sukkerfri, og kan lagast i en grovare variant visst du bruker havremjøl. I tillegg er deler av smøret bytta ut med kesam. Så det er jo på fleire måter eit sunnare alternativ 🙂

  15. Heisann
    Ser helt nydelig ut
    Lurer på om du tror det går ann å bytte ut melet med glutenfritt mel?
    Evt hvilken? ❤️❤️

    1. Bruk det du pleier å bruke til vellykka, glutenfri bakst 🙂 En nøytral mjøltype (ikkje lavkarbo-typer som kokosmjøl og mandemjøl) 🙂

  16. Anette Linnea

    Har laga kaka og den gled veldig god Meeen, hvorfor ble ikke min like tykk som din? Hva kan jeg ha gjor litt feil Brukte form med samme Str som skrevet

    1. Veit ikkje, har ikkje noko godt svar på det, hehe… 🙂

  17. Kaken din ser helt nydelig ut, så nå er jeg i gang selv med å lage den 🙂 Tusen takk for fantastisk inspirasjon!

    1. Håper den smakte, Maia 😀

  18. Må først si tusen takk for mange gode oppskrifter❤️
    Jeg bakte denne nettopp, brukte samme str på form som deg, men kaken ble kun ca 1,5 cm tykk?

    1. Hm, det høyres rart ut. Min var litt tjukkare enn det iallefall 🙂

  19. Line Mari Mossestad

    Ååå det gledes

  20. Ragnhild Nilsen

    Jeg brukte sukrin gold, og kaka ble kjempegod

    1. Ja, sukrin gold fungerer ypperlig 🙂 Kjekt den falt i smak!

  21. Laget denne med vaniljekesam (i mangel på noe annet) og vanlig sukker. Fungerte utmerket!

    1. Kjekt den falt i smak 🙂

  22. Ann Christin

    Da er kaka ferdig, en kjempegod kake.Ikke så luftig som du sier, med med spelt så ble den akkurat Takk for oppskrift ❤️

    1. Kjekt den falt i smak, Ann Christin 😀 <3

  23. Silje Maria

    Har veldig lyst til å prøve denne, men blir liiiitt mye kake på én person i karantene kanskje haha☺️ Kan den fryses ned med glasur på til senere?

    1. Ja, det kan den! Berre pass på å la glasuren fryse uten at noko ligger oppå eller lignande. Då blir det mykje kliss når den tiner igjen 🙂

  24. Hands down, noe av det beste jeg har smakt på lenge!
    Lagte kaken med speltmel, også hadde jeg en god del juice fra sitronen oppi røra i tillegg til glasuren. Smakte himmelsk! Spiste 5 stykker på rappen 😀

    1. Fantastisk, Tina! Det er veeeldig hyggelig tilbakemelding å få 😀

  25. Ser kjempe god ut! Som håpløs baker håper jeg at denne vil gå fint! Lurte på ang smør, kan melange (margarin) brukes? 🙂

    1. Ja, du kan fint bytte ut smør med margarin. Håper kaka smaker 😀

  26. Akkurat laget den. Ikke fått smakt på den enda, men gleder meg. Ser jeg har samme problem som noen andre her at kaken ble bare ca. 1 cm høy.. Brukt nesten samme form som deg.

    1. Eg skal dobbeltsjekke måla på forma mi. Men uansett, smaken som teller 😀 Håper du likte den!

      1. Smaken var kjempe god! Helt klart det viktigste Da gjør det ingenting at den ble litt tynn.

  27. Kan trygt si dette ble en suksess Linda Fantastisk god kake! Tips til de som ikke liker sukrin, jeg brukte Tagatesse. Samme mengde i røren, men i kremen oppå, brukte jeg halvparten så mye siden sukrinmelis er like søt som vanlig sukker, mens Tagatesse er dobbelt så søt Tusen takk for en kjempefin oppskrift!

    1. Ja, tagatesse er eit fint alternativ for dei som liker og har det 🙂
      Kjekt du likte oppskrifta, Irene!

  28. Brukte mager kesam og kulturmelk og synes kaka ble supergod

  29. Denne var NYDELIG!❤️ Beste kakeoppskriften jeg har prøvd fra bloggen din! Takk for så mange gode oppskrifter, en ordentlig redning i hverdagen!

    1. Så hyggelig å lese, Åse 😀 Takk for tilbakemelding!!

  30. Heia! 🙂 Nettopp laga sitronkaka di. Dein hva kjæmpego. 🙂 Dein bli æ å lag fleire gang..

    1. Hurra, så kjekt å lese, Nina 😀

  31. Når du skriver 150 g sukker – mener du vanlig sukker?

    1. Eg skriver at du kan bruke anna søtning tilsvarande 150 g sukker. Om du bruker sukker eller anna søtning bestemmer du jo då sjølv 🙂 Grunnen til at eg skriver det slik er fordi nokon liker å bruke/har tilgjengelig sukrin gold, tagatesse eller lignande og ikkje sukrin+ som eg har brukt. Sukrin+ er og dobbelt så søtt som sukker, mens sukrin gold har samme søtningsgrad som sukker. Då vil jo mengden naturligvis variere, og derfor er det viktig at mengde søtning tilsvaret 150 g sukker 🙂

  32. Veldig god kake . 15 åringen min likte den også. Men vanskelig å få tak i siktet speltmel for tiden så jeg brukte siktet rugmel funket det også. Ble nok noe mørkere i fargen enn din.

    1. Kveitemjøl er ingen problem å få tak i, kunne brukt det og som det står i innlegget 😀 Uansett, kjekt den falt i smak!

  33. Takk for god oppskrift! Har boka di, og denne + bringebærmuffinsan og daddelkjeksen e en storfavoritt!

    1. Så hyggelig å lese, Tine 😀

  34. Bente Lager Lien

    Prøvde kaka i går, kjempegod
    Har også laget den krema laksepanna di, en av dine tomatsupper og laks i form i det siste. Alt kjempegodt. Veldig inspirert av dine oppskrifter Linda

    1. Så hyggelig å lese 😀 Det er veldig kjekt å vite at eg er til inspirasjon 🙂 God helg, Bente!

  35. Ville du lagd kaka på dagen eller kvelden før? ☺️

    1. Tja, det har egentlig ikkje så mykje bety – for dene var minst like god dagen etterpå 😀