Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri, luftig appelsinfromasj

Sukkerfri, luftig appelsinfromasj
Hei, og god skjærtorsdag alle sammen!
Denne oppskrifta skulle eg egentlig fått delt igår, og ikkje minst ønska dokke god påske. Men, dagen gjekk ifra meg, så då får dokke oppskrift på denne deilige appelsinfromasjen idag istedenfor 🙂 Ein deilig dessert som passer perfekt no til påske – eller kortid som helst ellers i året!
Appelsinfromasjen har ein nydelig smak av appelsin, blir luftig og skikkelig god. Fromasjen er uten tilsatt sukker, naturlig glutenfri og proteinrik. Eg lagde to store porsjoner av oppskrifta, men du kan gjerne lage fromasjen i ein større skål også, så kan man forsyne seg sjølv 🙂
Du trenger, 2 store porsjoner ♦ 200 g vaniljekesam UTEN (du kan og bruke naturell kesam, yoghurt eller lignande) ♦ 3 plater gelatin ♦ 1 eggekvite ♦ ca. 2 ss sukrin+ * ♦ saft fra 1 stor appelsin (ca. 0,80 dl) ♦ 2-3 ts finraspa appelsinskall (kun det heilt ytterste, oransje skallet)
Slik gjer du: 1. Stivpisk eggekviten med miksmaster. Legg gelatinplatene i kaldt vatn til dei er mjuke, 3-4 minutt.
2. Rør sammen vaniljekesam, sukrin+ og appelsinskall.
3. Varm appelsinsafta. Knip vatnet ut av gelatinplatene og smelt i den varme appelsinsafta. Rør dette godt inn i yoghurtblandinga. Smak på yoghurtblandinga no: kanskje du vil ha litt meir søtning, eller litt meir appelsinskall. Mengden søtning til variere litt etter kva yoghurt du bruker, og kor sur/søt appelsinsafta er.
4. Vend til slutt inn den stivpiska eggekviten til en jevn, klumpfri og litt flytande mousse. Hell over i porsjonaformer og sett i kjøleskapet til den er stivna. Fromasjen er spiseklar etter nokre timer.
Tips og alternativer ♦ Må du ha melkefri fromasj? Bruk valgfri, melkefri yoghurt, som kokosyoghurt. Det er naturligvis heilt uproblematisk å bruke laktosefri yoghurt dersom du ikkje tåler laktose.
Sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande ca. 4 ss sukker. Men eg vil anbefale å bruke ein variant som løyser seg opp, som sukrinmelis eller tagatesse.
Server gjerne med litt friske bær på toppen!
Så godt, så enkelt 😀 Håper du har lyst å prøve deg!
Eg titter innom eit par ganger til iløpet av påska, men god påske enn så lenge alle sammen♥

Hei, og god skjærtorsdag alle sammen!

Denne oppskrifta skulle eg egentlig fått delt igår, og ikkje minst ønska dokke god påske. Men, dagen gjekk ifra meg, så då får dokke oppskrift på denne deilige appelsinfromasjen idag istedenfor 🙂 Ein deilig dessert som passer perfekt no til påske – eller kortid som helst ellers i året!

Appelsinfromasjen har ein nydelig smak av appelsin, blir luftig og skikkelig god. Fromasjen er uten tilsatt sukker, naturlig glutenfri og proteinrik. Eg lagde to store porsjoner av oppskrifta, men du kan gjerne lage fromasjen i ein større skål også, så kan man forsyne seg sjølv 🙂

Du trenger, 2 store porsjoner
♦ 200 g vaniljekesam UTEN (du kan og bruke naturell kesam, yoghurt eller lignande)
♦ 3 plater gelatin
♦ 1 eggekvite
♦ ca. 2 ss sukrin+ *
♦ saft fra 1 stor appelsin (ca. 0,80 dl)
♦ 2-3 ts finraspa appelsinskall (kun det heilt ytterste, oransje skallet)

Slik gjer du:
1. Stivpisk eggekviten med miksmaster. Legg gelatinplatene i kaldt vatn til dei er mjuke, 3-4 minutt.

2. Rør sammen vaniljekesam, sukrin+ og appelsinskall.

3. Varm appelsinsafta. Knip vatnet ut av gelatinplatene og smelt i den varme appelsinsafta. Rør dette godt inn i yoghurtblandinga. Smak på yoghurtblandinga no: kanskje du vil ha litt meir søtning, eller litt meir appelsinskall. Mengden søtning til variere litt etter kva yoghurt du bruker, og kor sur/søt appelsinsafta er.

4. Vend til slutt inn den stivpiska eggekviten til en jevn, klumpfri og litt flytande mousse. Hell over i porsjonaformer og sett i kjøleskapet til den er stivna. Fromasjen er spiseklar etter nokre timer.

Tips og alternativer
♦ Må du ha melkefri fromasj? Bruk valgfri, melkefri yoghurt, som kokosyoghurt. Det er naturligvis heilt uproblematisk å bruke laktosefri yoghurt dersom du ikkje tåler laktose.

Sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande ca. 4 ss sukker. Men eg vil anbefale å bruke ein variant som løyser seg opp, som sukrinmelis eller tagatesse.

Server gjerne med litt friske bær på toppen!



Så godt, så enkelt 😀 Håper du har lyst å prøve deg!

Eg titter innom eit par ganger til iløpet av påska, men god påske enn så lenge alle sammen♥

Annonse

4 Kommentarer

Å

Åsne

11. april 2020

Hei Kan man bruke vanlig sukker? Løser det seg opp eller er det bedre med vanlig melis? Har ikke sukrin for hånden ?

Linda Stuhaug

12. april 2020

Ikkje bruk sukker, bruk heller melis 🙂

J

Janne

9. april 2020

Hei. Dette ble veldig tynt flytende og slett ikke noe mousse som du skreiv i oppskriften. Er veldig spent når det får stå noen timer. God påske

Linda Stuhaug

9. april 2020

Eg har opppdatert oppskrifta. Det skal bli flytande mousse på en måte 😉 Det blir nok bra etter nokon timer i kjøleskapet skal du sjå 🙂 God påske!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg