Linda Stuhaug

Annonse

Krema pastasalat med kylling & pesto

Krema pastasalat med kylling & pesto
Hei godtfolk!
Håper alle har hatt ei fin påske og er klar for å ta fatt på (den fortsatt litt unormale) kvardagen igjen 🙂 Første oppskrift ut fra meg denne veka er en krema pastasalat med kylling & pesto. Full av god næring, fargerike grønnsaker og nydelige smaker♥ Salaten kan nytast til lunsj, som en lettvint kvardagsmiddag, til kveldskosen, på tapasbordet eller venninnekvelden!
Som med alle andre salater eg deler: bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, slik som eg sjølv alltid gjer og har gjort her også. Ikkje lås deg fast til oppskrifta, bruk den heller som inspirasjon og tilsett det du har av ingredienser. Kanskje du vil bruke halloumi istedenfor kylling? Rød pesto istedenfor grønn pesto? Lage melkefri dressing av melkefri creme friaiche istedenfor kesam? Kjør på 🙂
Du trenger, 4-5 personer 200 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta) 600-800 g kyllingfilet 2 spisspaprika 1 oransje paprika 1/2 brokkoli 1/2 pk sukkererter 1 liten boks mais 50 g spinat (evt. ruccola e.l) smør eller olje til steiking
Pestodressing 400 g kesam (evt. rømme eller creme fraiche) 3-4 ss grønn pesto salt og pepper
Slik gjer du: 1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.
2. Kutt kyllingfilet i biter og steik i smør/olje og litt krydder til den er gjennomstekt. Sett til side.
3. Kutt grønnsakene i passelige biter. Bland sammen ingrediensane til dressingen og smak til med pesto, salt og pepper,
4. Bland sammen pasta, kylling og grønnsaker. Vend inn dressingen til en krema salat.
5. Server straks, eller oppbevar i kjøleskap til servering. Den står seg fint i 2-3 dager.
Ein pastasalat med vanvittig mange gode smaker og konsistenser♥ Skikkelig, skikkelig digg!
For min del frister det litt ekstra med måltider som dette etter påska – og kjem absolutt til å lage ein slags fargerik, god middagssalat til middag iløpet av veka! Så lenge sambuaren min får noko godt rundstykke til, så er han også blid og fornøgd med salatmiddag på bordet 🙂
God tirsdag alle sammen♥

Hei godtfolk!

Håper alle har hatt ei fin påske og er klar for å ta fatt på (den fortsatt litt unormale) kvardagen igjen 🙂 Første oppskrift ut fra meg denne veka er en krema pastasalat med kylling & pesto. Full av god næring, fargerike grønnsaker og nydelige smaker♥ Salaten kan nytast til lunsj, som en lettvint kvardagsmiddag, til kveldskosen, på tapasbordet eller venninnekvelden!

Som med alle andre salater eg deler: bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, slik som eg sjølv alltid gjer og har gjort her også. Ikkje lås deg fast til oppskrifta, bruk den heller som inspirasjon og tilsett det du har av ingredienser. Kanskje du vil bruke halloumi istedenfor kylling? Rød pesto istedenfor grønn pesto? Lage melkefri dressing av melkefri creme friaiche istedenfor kesam? Kjør på 🙂

Du trenger, 4-5 personer
200 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
600-800 g kyllingfilet
2 spisspaprika
1 oransje paprika
1/2 brokkoli
1/2 pk sukkererter
1 liten boks mais
50 g spinat (evt. ruccola e.l)
smør eller olje til steiking

Pestodressing
400 g kesam (evt. rømme eller creme fraiche)
3-4 ss grønn pesto
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.

2. Kutt kyllingfilet i biter og steik i smør/olje og litt krydder til den er gjennomstekt. Sett til side.

3. Kutt grønnsakene i passelige biter. Bland sammen ingrediensane til dressingen og smak til med pesto, salt og pepper,

4. Bland sammen pasta, kylling og grønnsaker. Vend inn dressingen til en krema salat.

5. Server straks, eller oppbevar i kjøleskap til servering. Den står seg fint i 2-3 dager.

Ein pastasalat med vanvittig mange gode smaker og konsistenser♥ Skikkelig, skikkelig digg!

For min del frister det litt ekstra med måltider som dette etter påska – og kjem absolutt til å lage ein slags fargerik, god middagssalat til middag iløpet av veka! Så lenge sambuaren min får noko godt rundstykke til, så er han også blid og fornøgd med salatmiddag på bordet 🙂

God tirsdag alle sammen♥

Annonse

4 Kommentarer

S

Solfrid Mellegaard

2. september 2020

Helt nydelig salat Kan også anbefale å ha litt løk i

Linda Stuhaug

3. september 2020

Løk er alltid godt, men det hadde eg ikkje i kjøleskapet når eg lagde salaten 😀

S

Sonam Softa

12. juli 2021

Hva kan man erstatte kylling med?:) salaten ser veldig godt ut.

Linda Stuhaug

13. juli 2021

Kva som helst anna proteinkilde 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg