Sukkerfri vaniljefudge med sjokolade & salte peanøtter

Den kombinasjonen her altså, NAM!

Oppskrifta mi på sukkerfri vaniljefudge er jo ein fest i ganen, og med litt ekstra sjokolade & salte peanøtter på toppen… Så snakker vi virkelig en vanvittig god kombinasjon mellom det søte, salte, fudgy og crunchy!

Heile opppskrifta er sukkerfri, enkel å lage og du trenger kun 6 (!) ingredienser (teller ikkje med valgfri ingredienser sida dei på ingen måte er nødvendige) 🙂

Grunnoppskrifta på vaniljefudge delte eg sist gang her: «Slik lager du verdens beste, sukkerfri vaniljefudge!» Ei oppskrift som har fulgt meg i over 6 år, men som eg måtte oppdatere då blant anna usøta vikingmelk er gått ut av produksjon. Derfor er det ikkje nokon andre alternativ enn fløyte til å lage denne fudgen, med mindre du finner usøta, kondensert melk i andre merker 🙂 Eg har fått tips om å sjekke ut internasjonal butikk, så det er eit tips til dokke også om de ønsker å lage vaniljefudgen med usøta, kondensert melk istedenfor. Den har eit mykje lavare fettinnhold enn kremfløyte.

Sukkerfri vaniljefudge, 18 store biter
3 dl kremfløyte (evt. usøta, kondensert melk)
50 g Sukrin Gold
25 g Sukrinsirup (evt. anna type sirup som Fibersirup gold eller Yaconsirup)
25 g smør
Valgfritt: eit godt dryss ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang

Slik gjer du:
1. Ha alle ingrediensane i ein stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen på høg styrke i 5 minutt før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar varierer fra mikro til mikro, hos meg tok det ca. 10 minutt. Følg godt med og rør ofte mot slutten av koketida, då det er fort at den brenner i bunn/kanter.

3. Hell blandinga i silikonformer eller en passande matboks/form med bakepapir. Du kan og bruke silikonformer. Avkjøl i kjøleskap.Etter nokre timer er karamellen avkjølt og stivna, og du kan ha over sjokolade og salte peanøtter ↓

PS! Ja, du kan koke karamellmassen i ein kjele også. Bruk litt over medium varme og la blandinga småkoke til ein fyldig, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar 30-60 minutt. 


Vaniljefudge med sjokolade og salte peanøtter
30 valgfri (sukkerfri) sjokolade
2-3 ss grovhakka, salte nøtter
Valgfritt: litt maldonsalt

Slik gjer du:
Skjær enten fudgen opp i biter først, eller gjer det før sjokoladen er heilt stivna. Fordel smelta sjokolade over fudgen, topp med hakka peanøtter og litt maldonsalt. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stivna.

Oppbevar fudgen kjølig og nyt rett fra kjøleskapet♥

Fudgen står seg fleire veker i kjøleskapet, så holdbarhet er ingenting å tenke på 🙂 Eg kan garantere at desse forsvinner fortare enn det, hehe♥

Ser det ikkje godt ut? Desse lagde eg for en evighet sidan (trur det var før jul faktisk, nokon oppskrifter tar ganske lang tid før eg deler på bloggen, hehe), men eg fekk absolutt lyst til å lage dei igjen snart 🙂

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥

Ha en nydelig torsdag alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Må testast!
    Ang den usøta kondenserte mjølk eg fann på internasjonal butikk; den er veldig tynn i forhold til den søta, det går fint?

    1. Eg har aldri brukt søta, kondensert melk før, og aner ikkje korleis konsistensen er. Men den tidligare vikingmelka eg brukte hadde ca. samme konsistens som fløyte 🙂 Så er den nokolunde likt dette, så burde det gå fint!

      1. Da er eg redda! Takk for kjapt svar 🙂

      2. Håper dei smaker 😀

  2. Nammm!! Fikk brått lyst på dette uten å dra til butikken, og har både kaffe og matfløte hjemme. Kan man bruke det istede?

    1. Nja, det tviler eg på, men kan ikkje svare 100% då eg ikkje har prøvd det sjølv 🙂

  3. Tror du det er mulig å bruke fløten fra gryr for å lage en melkefri variant?

    1. Hei! Eg har ingen erfaring med denne, og veit ikkje korleis den egner seg til slike oppskrifter. Du må gjerne berre prøve 🙂 Gi en tilbakemelding om du tester!! 🙂

  4. Kan man bruke honning eller lønnesirup i stedet for sukrin sirup?

    1. Ja, lønnesirup er jo ein anna type sirup 🙂

  5. Kunna du lagt ut bilde av hva du mener med fyldig? Min ble på en måte fyldig, men så virka det som den skilte seg litt

    1. Har Ingen bilder på det akkurat no. Den skal ha naturell-yoghurt-konsistens 🙂 Den skal ikkje skille seg, men det kan vere eit tegn på at det er rørt litt for mykje/kraftig.

  6. Kjempegode!
    Hos meg ble halvparten passe harde, mens noen ble midt mellom flytende og passe fudge-konsistens.
    Kan jeg ha kokt det for lite..

    1. Nja, kanskje rørt litt meir før massen blei helt i formen visst nokon blei bra og andre ikkje!

  7. Mine har vært i kjøleskap siden igår og fortsatt bløte/nesten rennende.. hva kan jeg ha gjort feil ?

    1. Den er ikkje kokt lenge nok visst den ikkje er stiv.

  8. Nydelige, og så enkle og kjappe å lage! Takk for nok en super oppskrift Linda

    1. Så kjekt dei falt i smak, Siri 😀

  9. Kan dette fryses?

    1. Ja, men det er ikkje så mykje poeng i. Står seg like lenge i kjøleskap 🙂

  10. Hei! Takk for mange nydelige oppskrifter! 🙂 Hvor får man tak i ekte vaniljepulver?

    1. Hei! Veldig hyggelig å inspirere 🙂 Eg kjøper vaniljepulver på vanlig helsekostbutikk!