Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri vaniljefudge med sjokolade & salte peanøtter

Sukkerfri vaniljefudge med sjokolade & salte peanøtter
Den kombinasjonen her altså, NAM!
Oppskrifta mi på sukkerfri vaniljefudge er jo ein fest i ganen, og med litt ekstra sjokolade & salte peanøtter på toppen… Så snakker vi virkelig en vanvittig god kombinasjon mellom det søte, salte, fudgy og crunchy!
Heile opppskrifta er sukkerfri, enkel å lage og du trenger kun 6 (!) ingredienser (teller ikkje med valgfri ingredienser sida dei på ingen måte er nødvendige) 🙂
Grunnoppskrifta på vaniljefudge delte eg sist gang her: «Slik lager du verdens beste, sukkerfri vaniljefudge!»Ei oppskrift som har fulgt meg i over 6 år!
Sukkerfri vaniljefudge, 18 store biter 3 dl kremfløyte eller usøta, kondensert melk 50 g Sukrin Gold 25 g Sukrinsirup (evt. anna type sirup som Fibersirup gold eller Yaconsirup) 25 g smør Valgfritt: eit godt dryss ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang
Slik gjer du: 1. Ha alle ingrediensane i ein stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen på høg styrke i 5 minutt før du tar den ut og rører litt.
2. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar varierer fra mikro til mikro, hos meg tok det ca. 10 minutt. Følg godt med og rør ofte mot slutten av koketida, då det er fort at den brenner i bunn/kanter.
3. Hell blandinga i silikonformer eller en passande matboks/form med bakepapir. Du kan og bruke silikonformer. Avkjøl i kjøleskap.Etter nokre timer er karamellen avkjølt og stivna, og du kan ha over sjokolade og salte peanøtter ↓
PS! Ja, du kan koke karamellmassen i ein kjele også. Bruk litt over medium varme og la blandinga småkoke til ein fyldig, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar 30-60 minutt.
Vaniljefudge med sjokolade og salte peanøtter 30 valgfri (sukkerfri) sjokolade 2-3 ss grovhakka, salte nøtter Valgfritt: litt maldonsalt
Slik gjer du: Skjær enten fudgen opp i biter først, eller gjer det før sjokoladen er heilt stivna. Fordel smelta sjokolade over fudgen, topp med hakka peanøtter og litt maldonsalt. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stivna.
Oppbevar fudgen kjølig og nyt rett fra kjøleskapet♥
Fudgen står seg fleire veker i kjøleskapet, så holdbarhet er ingenting å tenke på 🙂 Eg kan garantere at desse forsvinner fortare enn det, hehe♥
Ser det ikkje godt ut? Desse lagde eg for en evighet sidan (trur det var før jul faktisk, nokon oppskrifter tar ganske lang tid før eg deler på bloggen, hehe), men eg fekk absolutt lyst til å lage dei igjen snart 🙂
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥
Ha en nydelig torsdag alle sammen!

Den kombinasjonen her altså, NAM!

Oppskrifta mi på sukkerfri vaniljefudge er jo ein fest i ganen, og med litt ekstra sjokolade & salte peanøtter på toppen… Så snakker vi virkelig en vanvittig god kombinasjon mellom det søte, salte, fudgy og crunchy!

Heile opppskrifta er sukkerfri, enkel å lage og du trenger kun 6 (!) ingredienser (teller ikkje med valgfri ingredienser sida dei på ingen måte er nødvendige) 🙂

Grunnoppskrifta på vaniljefudge delte eg sist gang her: « Slik lager du verdens beste, sukkerfri vaniljefudge!»Ei oppskrift som har fulgt meg i over 6 år!

Sukkerfri vaniljefudge, 18 store biter
3 dl kremfløyte eller usøta, kondensert melk
50 g Sukrin Gold
25 g Sukrinsirup (evt. anna type sirup som Fibersirup gold eller Yaconsirup)
25 g smør
Valgfritt: eit godt dryss ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang

Slik gjer du:
1. Ha alle ingrediensane i ein stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen på høg styrke i 5 minutt før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar varierer fra mikro til mikro, hos meg tok det ca. 10 minutt. Følg godt med og rør ofte mot slutten av koketida, då det er fort at den brenner i bunn/kanter.

3. Hell blandinga i silikonformer eller en passande matboks/form med bakepapir. Du kan og bruke silikonformer. Avkjøl i kjøleskap.Etter nokre timer er karamellen avkjølt og stivna, og du kan ha over sjokolade og salte peanøtter ↓

PS! Ja, du kan koke karamellmassen i ein kjele også. Bruk litt over medium varme og la blandinga småkoke til ein fyldig, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar 30-60 minutt.


Vaniljefudge med sjokolade og salte peanøtter
30 valgfri (sukkerfri) sjokolade
2-3 ss grovhakka, salte nøtter
Valgfritt: litt maldonsalt

Slik gjer du:
Skjær enten fudgen opp i biter først, eller gjer det før sjokoladen er heilt stivna. Fordel smelta sjokolade over fudgen, topp med hakka peanøtter og litt maldonsalt. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stivna.

Oppbevar fudgen kjølig og nyt rett fra kjøleskapet♥

Fudgen står seg fleire veker i kjøleskapet, så holdbarhet er ingenting å tenke på 🙂 Eg kan garantere at desse forsvinner fortare enn det, hehe♥

Ser det ikkje godt ut? Desse lagde eg for en evighet sidan (trur det var før jul faktisk, nokon oppskrifter tar ganske lang tid før eg deler på bloggen, hehe), men eg fekk absolutt lyst til å lage dei igjen snart 🙂

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥

Ha en nydelig torsdag alle sammen!

Annonse

39 Kommentarer

K

Karoline

19. mai 2020

Hei! Takk for mange nydelige oppskrifter! 🙂 Hvor får man tak i ekte vaniljepulver?

Linda Stuhaug

20. mai 2020

Hei! Veldig hyggelig å inspirere 🙂 Eg kjøper vaniljepulver på vanlig helsekostbutikk!

M

Mari

5. mai 2020

Kan dette fryses?

Linda Stuhaug

5. mai 2020

Ja, men det er ikkje så mykje poeng i. Står seg like lenge i kjøleskap 🙂

S

Siri

20. april 2020

Nydelige, og så enkle og kjappe å lage! Takk for nok en super oppskrift Linda

Linda Stuhaug

21. april 2020

Så kjekt dei falt i smak, Siri 😀

J

Julie

19. april 2020

Mine har vært i kjøleskap siden igår og fortsatt bløte/nesten rennende.. hva kan jeg ha gjort feil ?

Linda Stuhaug

19. april 2020

Den er ikkje kokt lenge nok visst den ikkje er stiv.

S

Silje

18. april 2020

Kjempegode! Hos meg ble halvparten passe harde, mens noen ble midt mellom flytende og passe fudge-konsistens. Kan jeg ha kokt det for lite..

Linda Stuhaug

19. april 2020

Nja, kanskje rørt litt meir før massen blei helt i formen visst nokon blei bra og andre ikkje!

Y

Yasmine

16. april 2020

Kunna du lagt ut bilde av hva du mener med fyldig? Min ble på en måte fyldig, men så virka det som den skilte seg litt

Linda Stuhaug

17. april 2020

Har Ingen bilder på det akkurat no. Den skal ha naturell-yoghurt-konsistens 🙂 Den skal ikkje skille seg, men det kan vere eit tegn på at det er rørt litt for mykje/kraftig.

R

Rita

16. april 2020

Kan man bruke honning eller lønnesirup i stedet for sukrin sirup?

Linda Stuhaug

17. april 2020

Ja, lønnesirup er jo ein anna type sirup 🙂

H

Heidi

16. april 2020

Tror du det er mulig å bruke fløten fra gryr for å lage en melkefri variant?

Linda Stuhaug

16. april 2020

Hei! Eg har ingen erfaring med denne, og veit ikkje korleis den egner seg til slike oppskrifter. Du må gjerne berre prøve 🙂 Gi en tilbakemelding om du tester!! 🙂

H

Helene

16. april 2020

Nammm!! Fikk brått lyst på dette uten å dra til butikken, og har både kaffe og matfløte hjemme. Kan man bruke det istede?

Linda Stuhaug

16. april 2020

Nja, det tviler eg på, men kan ikkje svare 100% då eg ikkje har prøvd det sjølv 🙂

N

Nina

16. april 2020

Må testast! Ang den usøta kondenserte mjølk eg fann på internasjonal butikk; den er veldig tynn i forhold til den søta, det går fint?

Linda Stuhaug

16. april 2020

Eg har aldri brukt søta, kondensert melk før, og aner ikkje korleis konsistensen er. Men den tidligare vikingmelka eg brukte hadde ca. samme konsistens som fløyte 🙂 Så er den nokolunde likt dette, så burde det gå fint!

N

Nina

16. april 2020

Da er eg redda! Takk for kjapt svar 🙂

Linda Stuhaug

16. april 2020

Håper dei smaker 😀

I

Ingrid

18. februar 2023

Mine blei jo steine hard over natta:(

Linda Stuhaug

20. februar 2023

Å? Så rart, har eg aldri fått tilbakemelding på før😳

L

Linn

7. desember 2020

Hvilke størrelse på form bruker du? Og har du noen tips om man ikle bruker silikon? Vil det funke med bakepapir?

Linda Stuhaug

7. desember 2020

Ja, det står i innlegget 🙂 Silikonform eller passande form med bakepapir. Min boks var kanskje 15×15 cm ca 😀

I

Inger

6. desember 2020

Vaniljefudge. Disse ser veldig gode ut. Har du prøvd å lage de med en fløteerstatning? Flere her som ikke tåler melk.

Linda Stuhaug

6. desember 2020

Nei, ikkje prøvd det sjølv, dessverre 🙂 Men det går nok heilt fint!

K

Karoline

3. desember 2020

Prøvde meg på denne oppskrifta, men har nok ikkje kokt dei lenge nok, for dei har ikkje stivna over natta. Kan eg ha det tilbake i gryta og koke videre?

Linda Stuhaug

3. desember 2020

Det aner eg ikkje om vil fungere, dessverre… Men er jo verdt å prøve kanskje! Ellers er dei mjuke mulige å bruke som pålegg for eksempel 😀

M

May-Lise skoglund

29. november 2020

Hadde litt sukkerkulør i karamellen for å få en mere delikat farge 🙂

M

Marita Landrø Babic

21. november 2020

Disse ble utrolig søte klarte nesten ikke et tygg en gang.

Linda Stuhaug

22. november 2020

Å? Det var synd! Synes ikkje desse er i overkant søte, og har ikkje fått den tilbakemeldinga før heller… 🙂

M

Marita Landrø Babic

22. november 2020

Vet ikke kanskje det var noe som gikk galt,men ingen i familien klarte å spise de,så søte og kvalme.Mulig noe ble feil…Elsker karameller,så litt kjedelig.

Linda Stuhaug

23. november 2020

Er du heilt sikker på at du har fulgt oppskrifta 100%? 🙂 Synes dette var veldig merkelig! Dette er en oppskrift so har fulgt meg i maaaange år, og trur virkelig aldri eg har fått tilbakemelding på at dei er for søte før…!

M

Marita Landrø Babic

17. november 2020

Hva gjør jeg hvis den skiller seg?må jeg begynne på nytt?Har fulgt oppskriften og bare rørt innimellom

Linda Stuhaug

18. november 2020

Du kan prøve å røre den opp igjen. Eventuelt visst den var ferdig kan du berre avkjøle den 🙂

C

Christine

22. oktober 2020

Fant usøta kondensert melk på REMA 🙂 Funker det med vaniljesukker?

Linda Stuhaug

23. oktober 2020

Ja, Trøffles har komt med ein ny variant 🙂 Om det funker med vaniljesukker istedenfor…?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg