Annonse
16. april 2020
Sukkerfri vaniljefudge med sjokolade & salte peanøtter
Den kombinasjonen her altså, NAM!
Oppskrifta mi på sukkerfri vaniljefudge er jo ein fest i ganen, og med litt ekstra sjokolade & salte peanøtter på toppen… Så snakker vi virkelig en vanvittig god kombinasjon mellom det søte, salte, fudgy og crunchy!
Heile opppskrifta er sukkerfri, enkel å lage og du trenger kun 6 (!) ingredienser (teller ikkje med valgfri ingredienser sida dei på ingen måte er nødvendige) 🙂
Grunnoppskrifta på vaniljefudge delte eg sist gang her: « Slik lager du verdens beste, sukkerfri vaniljefudge!»Ei oppskrift som har fulgt meg i over 6 år!
Sukkerfri vaniljefudge, 18 store biter
3 dl kremfløyte eller usøta, kondensert melk
50 g Sukrin Gold
25 g Sukrinsirup (evt. anna type sirup som Fibersirup gold eller Yaconsirup)
25 g smør
Valgfritt: eit godt dryss ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang
Slik gjer du:
1. Ha alle ingrediensane i ein stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen på høg styrke i 5 minutt før du tar den ut og rører litt.
2. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar varierer fra mikro til mikro, hos meg tok det ca. 10 minutt. Følg godt med og rør ofte mot slutten av koketida, då det er fort at den brenner i bunn/kanter.
3. Hell blandinga i silikonformer eller en passande matboks/form med bakepapir. Du kan og bruke silikonformer. Avkjøl i kjøleskap.Etter nokre timer er karamellen avkjølt og stivna, og du kan ha over sjokolade og salte peanøtter ↓
PS! Ja, du kan koke karamellmassen i ein kjele også. Bruk litt over medium varme og la blandinga småkoke til ein fyldig, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar 30-60 minutt.
Vaniljefudge med sjokolade og salte peanøtter
30 valgfri (sukkerfri) sjokolade
2-3 ss grovhakka, salte nøtter
Valgfritt: litt maldonsalt
Slik gjer du:
Skjær enten fudgen opp i biter først, eller gjer det før sjokoladen er heilt stivna. Fordel smelta sjokolade over fudgen, topp med hakka peanøtter og litt maldonsalt. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stivna.
Oppbevar fudgen kjølig og nyt rett fra kjøleskapet♥
Fudgen står seg fleire veker i kjøleskapet, så holdbarhet er ingenting å tenke på 🙂 Eg kan garantere at desse forsvinner fortare enn det, hehe♥
Ser det ikkje godt ut? Desse lagde eg for en evighet sidan (trur det var før jul faktisk, nokon oppskrifter tar ganske lang tid før eg deler på bloggen, hehe), men eg fekk absolutt lyst til å lage dei igjen snart 🙂
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥
Ha en nydelig torsdag alle sammen!
Annonse
39 Kommentarer
Karoline
19. mai 2020
Linda Stuhaug
20. mai 2020
Mari
5. mai 2020
Linda Stuhaug
5. mai 2020
Siri
20. april 2020
Linda Stuhaug
21. april 2020
Julie
19. april 2020
Linda Stuhaug
19. april 2020
Silje
18. april 2020
Linda Stuhaug
19. april 2020
Yasmine
16. april 2020
Linda Stuhaug
17. april 2020
Rita
16. april 2020
Linda Stuhaug
17. april 2020
Heidi
16. april 2020
Linda Stuhaug
16. april 2020
Helene
16. april 2020
Linda Stuhaug
16. april 2020
Nina
16. april 2020
Linda Stuhaug
16. april 2020
Nina
16. april 2020
Linda Stuhaug
16. april 2020
Ingrid
18. februar 2023
Linda Stuhaug
20. februar 2023
Linn
7. desember 2020
Linda Stuhaug
7. desember 2020
Inger
6. desember 2020
Linda Stuhaug
6. desember 2020
Karoline
3. desember 2020
Linda Stuhaug
3. desember 2020
May-Lise skoglund
29. november 2020
Marita Landrø Babic
21. november 2020
Linda Stuhaug
22. november 2020
Marita Landrø Babic
22. november 2020
Linda Stuhaug
23. november 2020
Marita Landrø Babic
17. november 2020
Linda Stuhaug
18. november 2020
Christine
22. oktober 2020
Linda Stuhaug
23. oktober 2020
SKRIV EN KOMMENTAR