Brokkoliburger med søtpotet – en favoritt!

Hei godtfolk!

Idag har eg lyst å reposte ein av mine favoritt vegetaroppskrifter opp gjennom åra: BROKKOLIBURGER MED SØTPOTET♥ Skikkelig smakfull, saftig brokkoliburger som ikkje berre har vore en favoritt hos meg, men også hos vegetarianere og kjøttelskere. Desse er berre SÅ gode!

Oppskrifta delte eg første gang her. Eg har gjort eit par justeringer for å få brokkoliburgeren enda bedre. I tillegg finner du en oppskrift med POTET istedenfor søtpotet her. Dette var første oppskrift ut, før eg lagde versjon to med søtpotet istedenfor 🙂

Brokkoliburger med søtpotet, ca. 8 stk
Ca. 250 g søtpotet
Ca. 200 g brokkoli, delt i buketter
100 g raspa ost (eg liker å bruke en med litt smak, som Jarlsberg eller Østavind)
2 egg
2-3 ss valgfritt mjøl
1/4 paprika + 1 neve spinat + 1/2 rødløk
2 fedd kvitløk
salt og pepper
smør til steiking

Slik gjer du:
1. Bak, kok eller damp søtpotet til den er mør og damp brokkolibuketter 1-2 minutt. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl både søtpotet og brokkoli.

2. Kutt paprika, spinat, rødløk i små biter. Finhakk eller press kvitløken. Kutt brokkolibukettene i mindre biter. Rasp ost og søtpotet på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.

3. Tilsett egg, mjøl, salt, pepper og evt. andre krydder du liker. Eg liker å bruke litt grovkverna chili.

4. Steik no en liten prøveburger. Bruk ei god og varm panne (la panna varme seg opp til ca. 70% av maks før du tar på røre). Klem massen til en burger mellom hendene, ha smør i panna og la den ligge heilt til den har fått en god steikeskorpe. Snu forsiktig og steik godt på andre sida også.

5. Smak om du vil ha meir krydder. Tilsett evt. meir mjøl om blandinga ikkje holder seg sammen (men den skal vere litt laus altså).

6. Steik deretter opp resten av burgerane på samme måte.

Tips og alternativer
→ Prøv deg fram med ulike krydder og/eller urter for enda meir smak på brokkoliburgerene. Litt finhakka chili er nok veldig godt!

→ Paprika, spinat og rødløk kan også varierast med andre grønnsaker etter kva du liker og har tilgjengelig.

Korleis servere brokkoliburgeren? Akkurat som du vil!
Et som den er med deilig tilbehør på tallerken. Kanskje potetbåter og en frisk, fargerik salat? Søtpotetfries? Guacamole? Kvitløksdressing? Eller du kan ete den i lompe, wraps, pitabrød eller hamburgerbrød… bruk fantasien og server brokkoliburgeren slik som du vil 🙂

Ser det godt ut? Det er det virkelig altså! Håper at mange har lyst til å prøve desse♥

God (solskinns)mandag alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 kommentarer

  1. Kan disse fryses?

    1. Det veit eg ikkje, har ikkje prøvd det.

  2. Brokkoliburger

  3. Hei, kan man bruke sesam mel istedenfor hvetemel i brokkoli søtpotet burger?

    1. Står ingenting om kveitemjøl her. Det står valfritt mjøl 🙂 Så ja, du kan bruke sesammjøl.