Linda Stuhaug

Annonse

22. april 2020

Kylling med rotmos & stekt sopp

Kylling med rotmos & stekt sopp
Heisann!
Idag har eg en veldig rask, enkel og digg middag å dele med dokke 🙂 Du trenger kun 4 hovedingredienser: kylling, søtpotet, gulrot og sopp. Ein fin middag og lage for to, men også en fin middag å lage om ein er aleine – då er det berre å halvere mengdene, eller lage oppskrifta som den står og ha middag i to dager (evt luksuslunsj dagen etterpå!).
Du trenger, 2 porsjoner Ca. 400 g kyllingfilet eller lårkjøtt av kylling, i biter 1 stor søtpotet 4 store gulerøtter 200 g valgfri sopp (eg brukte kantarell) salt og pepper smør
Slik gjer du: 1. Skrell søtpotet og gulrot, del opp i små biter. Kok bitane møre, hell av vatnet og bruk ein stavmiksar til å lage rotmos. Smak rotmosen til med salt, pepper og en klatt med smør.
2. Mens søtpotet og gulrot koker så kan du klargjere resten. Steik kylling med salt & pepper i smør. Steik også soppen med litt salt og pepper.
3. Ha rotmosen på en tallerken, topp med stekt kylling og sopp. Eg hadde også over litt finraspa parmesan og kruspersille heilt til slutt – men det trenger du ikkje, eller du kan bruke anna type ost, rista pinjekjerner, bacon eller noko anna som gir god smak 🙂
Veldig godt, veldig enkelt. En finfin kvardagsmiddag!
Ha en herlig dag alle sammen!

Heisann!

Idag har eg en veldig rask, enkel og digg middag å dele med dokke 🙂 Du trenger kun 4 hovedingredienser: kylling, søtpotet, gulrot og sopp. Ein fin middag og lage for to, men også en fin middag å lage om ein er aleine – då er det berre å halvere mengdene, eller lage oppskrifta som den står og ha middag i to dager (evt luksuslunsj dagen etterpå!).

Du trenger, 2 porsjoner
Ca. 400 g kyllingfilet eller lårkjøtt av kylling, i biter
1 stor søtpotet
4 store gulerøtter
200 g valgfri sopp (eg brukte kantarell)
salt og pepper
smør

Slik gjer du:
1. Skrell søtpotet og gulrot, del opp i små biter. Kok bitane møre, hell av vatnet og bruk ein stavmiksar til å lage rotmos. Smak rotmosen til med salt, pepper og en klatt med smør.

2. Mens søtpotet og gulrot koker så kan du klargjere resten. Steik kylling med salt & pepper i smør. Steik også soppen med litt salt og pepper.

3. Ha rotmosen på en tallerken, topp med stekt kylling og sopp. Eg hadde også over litt finraspa parmesan og kruspersille heilt til slutt – men det trenger du ikkje, eller du kan bruke anna type ost, rista pinjekjerner, bacon eller noko anna som gir god smak 🙂

Veldig godt, veldig enkelt. En finfin kvardagsmiddag!

Ha en herlig dag alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg