Saftige, fluffy havrepannekaker

Heisann!

Sola skinner og det er fredag – kanskje du har lyst til å lage noko ekstra digg til frukost eller lunsj iløpet av helga? Desse saftige, fluffy havrepannekakene kan virkelig anbefalast!

I denne oppskrifta har eg brukt en kombinasjon av banan og kesam (eg pleier ofte å ha enten eller), og det blei veldig godt. Ingen dominerande smak av banana, den gir en god sødme og konsistens. Men, du kan droppe banan og bruke 100 g ekstra kesam. Du kan også bytte ut 200 g kesam og søtning med to ekstra bananer 🙂

Du trenger, 20-25 stk 
200 g kesam (kan og bruke rømme/creme fraiche)
1 stor, moden banan
3 store egg
2-3 ss valgfri søtning (eg brukte sukrin gold)
150 g havremjøl*
2-3 ss valgfri tørrvare*
2 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme

Slik gjer du:
Mos banana heilt klumpfri med en gaffel. Rør inn resten av ingrediensane til en klumpfri, fyldig røre, og la den svelle i ca. 10 minutt. Juster eventuelt med litt væske om røra er veldig tjukk.

La steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre, og steik gylne pannekaker på litt over middels varme (5-6/9). Du bruker sjølvsagt steikefett om nødvendig 😉

Tips/alternativer*
Valgfri tørrvare: her kan du bruke det du vil. Speltmjøl, kveitemjøl, meir havremjøl etc. Eg liker å bruke vaniljeprotein, fordi det gir en god smak og konsistens.

Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å finblende havregryn.

Original kesam kan og byttast med f.eks vaniljekesam. Det går heilt fint å bruke tilsvarande laktosefrie eller melkefrie produkt for kesam/rømme/creme fraiche.

Antall pannekaker vil naturligvis variere etter størrelse. Oppskrifta ovenfor passer for 2-4 personer til eit måltid, alt ettersom, der pannekakene blir servert med topping/pålegg 🙂

Tenk at noko så sunt og næringsrikt kan vere så godt! Eg velger lett nokre slike pannekaker framfor sveler eller lapper 🙂

Havrepannekakene er grove, fulle av fiber og naturlig proteinrike. Dei er også uten tilsatt sukker, kan fint lagast uten gluten om det er eit behov!

Desse passer for både store og små! Håper det ser fristande ut, og at du har lyst å lage pannekaker iløpet av helga♥ Dei er også perfekte til kvardags sjølvsagt 🙂

God helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Det såg veldig godt ut Tåler dessverre ikkje egg så godt og har derfor kutta det ut for ein periode. Er det noko som kan erstatte egg i desse?‍♀️

    1. Eg er ikkje riktig person å spørre når det kjem til egg-erstatning. Det er noko eg aldri lykkast med sjølv, dessverre! Men eg veit mange av følgarane mine bruker no egg-erstatter 🙂

  2. Du er så dyktig! Tusen takk for alt arbeidet du legger ned for å formidle sunn og folkelig matglede! Kommenterer sjeldent, men er støtt og stadig innom for å hente inspirasjon til mat i hverdagen. Gleder meg til å prøve ut disse!

    1. Tusen takk for hyggelig kommentar, Hanna! Setter eg stor pris på å lese <3 Håper pannekakene smaker hos deg også 😀

  3. Anne Sandra Midsem Bråten

    Hvor mange kcal regner du per 100g? Digger oppskriftene dine

    1. Eg rekner ikkje på kalorier, det må ein gjere sjølv om det er nødvendig å vite 🙂 Kjekt du liker oppskriftene mine!

  4. Hvordan vil cottage cheese gjøre seg her? Har ikke laktosefri Kesam tiljegenlig :/

    1. Du kan bruke det, men då burde den mosast klumpfri med egg og banan 🙂 Eg opplever og at pannekaker/lapper/vafler med cottage cheese istedenfor kesam ikkje blir like fluffy, og er litt vanskligare å steike. Men det går an å bruke det altså 🙂

  5. Hei. Digger kontoen din! Så mye godt! Går det an å bruke mager kesam i stedet for original? Kjøpte visst feil

    1. Takk Åshild 😀 Eg bruker alltid original kesam fordi det gir det beste resultatet – både på smak, luftighet og saftighet. Det betyr ikkje at det overhode ikkje går an å bruke mager kesam, men original blir best 🙂