Linda Stuhaug

Annonse

27. april 2020

Kjøleskapsgraut med blåbærsmak

Kjøleskapsgraut med blåbærsmak
Hei mandag!
Når vi går mot lysare og varmare tider, så øker lysten på kjøleskapsgraut igjen. Den geniale grauten som ein rører sammen kvelden før, så står frukosten klar i kjøleskapet når ein står opp 🙂 Eventuelt så kan ein også røre sammen ingrediensane nokre timer i forvegen visst kjøleskapsgrauten skal nytast til lunsj eller kveldsmat!
Eg har utallige mange varianter på kjøleskapsgraut i arkivet, og idag deler en en ny variant med smak av blåbær. Nydelig!
Kjøleskapsgraut med blåbærsmak, 1 porsjon 1 dl havregryn 1 dl fryste blåbær 1,5 dl valgfri melk 100 g valgfri yoghurt/kesam/kvarg 1 ss chiafrø (evt. 0,5 dl ekstra havregryn eller 0,5 dl mindre melk) 1-2 ss valgfri søtning (smak til)
Slik gjer du: Bland sammen alle ingrediensane og sett kaldt i kjøleskap. Morgonen etterpå, eller minst 4-5 timer seinare, rører du lett i kjøleskapsgrauten og topper med det du måtte ønske.
Av topping er det berre å bruke fantastien! Eg er veldig glad i frukt, bær, nøtter og/eller nøttesmør som topping på kjøleskapsgraut 🙂
Tips og alternativer* Det står valgfri melk og yoghurt, det betyr at du bruker akkurat det du ønsker 🙂 Ingen problem å lage kjøleskapsgrauten laktosefri eller melkefri så lenge du bruker tilsvarande produkter! Samme gjelder om du trenger den glutenfri, då bruker du naturligvis glutenfri havregryn.
Mengde søtning vil variere etter smak og behag, og ikkje minst kva melk og yoghurt du bruker. Nokre typer er søtare enn andre. Eg bruker alltid naturell varianter 🙂 Som ekstra søtning bruker du akkurat det du vil!
En rask, enkel og sunn frukost, lunsj eller kveldsmat! Du kan gjerne lage en stor, stor porsjon, og fordele til måltider utover veka. Kjøleskapsgraut står seg minst 4-5 dager i kjøleskapet 🙂
Velbekomme!

Hei mandag!

Når vi går mot lysare og varmare tider, så øker lysten på kjøleskapsgraut igjen. Den geniale grauten som ein rører sammen kvelden før, så står frukosten klar i kjøleskapet når ein står opp 🙂 Eventuelt så kan ein også røre sammen ingrediensane nokre timer i forvegen visst kjøleskapsgrauten skal nytast til lunsj eller kveldsmat!

Eg har utallige mange varianter på kjøleskapsgraut i arkivet, og idag deler en en ny variant med smak av blåbær. Nydelig!

Kjøleskapsgraut med blåbærsmak, 1 porsjon
1 dl havregryn
1 dl fryste blåbær
1,5 dl valgfri melk
100 g valgfri yoghurt/kesam/kvarg
1 ss chiafrø (evt. 0,5 dl ekstra havregryn eller 0,5 dl mindre melk)
1-2 ss valgfri søtning (smak til)

Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensane og sett kaldt i kjøleskap. Morgonen etterpå, eller minst 4-5 timer seinare, rører du lett i kjøleskapsgrauten og topper med det du måtte ønske.

Av topping er det berre å bruke fantastien! Eg er veldig glad i frukt, bær, nøtter og/eller nøttesmør som topping på kjøleskapsgraut 🙂

Tips og alternativer*
Det står valgfri melk og yoghurt, det betyr at du bruker akkurat det du ønsker 🙂 Ingen problem å lage kjøleskapsgrauten laktosefri eller melkefri så lenge du bruker tilsvarande produkter! Samme gjelder om du trenger den glutenfri, då bruker du naturligvis glutenfri havregryn.

Mengde søtning vil variere etter smak og behag, og ikkje minst kva melk og yoghurt du bruker. Nokre typer er søtare enn andre. Eg bruker alltid naturell varianter 🙂 Som ekstra søtning bruker du akkurat det du vil!

En rask, enkel og sunn frukost, lunsj eller kveldsmat! Du kan gjerne lage en stor, stor porsjon, og fordele til måltider utover veka. Kjøleskapsgraut står seg minst 4-5 dager i kjøleskapet 🙂

Velbekomme!

Annonse

10 Kommentarer

T

Tove

22. mars 2021

Min favoritt. I dag hadde jeg en halv banan og litt mandelsmør på!

Linda Stuhaug

22. mars 2021

Så deilig! Høyres ut som nydelig topping 🙂

T

Tove

9. mai 2023

Mandelsmør,er det Berit Nordstrand som har det?Eller lager du sel

Linda Stuhaug

10. mai 2023

Eg lager sjølv😃

K

Kate

12. mars 2023

Bare elsker kjøleskapgrøt. En ny favoritt. ❤️ Toppingen jeg bruker er bær og banan. ☺️

Linda Stuhaug

13. mars 2023

Deilig!

J

Julie

6. mai 2020

Denne er fantastisk god! Fått helt dilla Takk for oppskrift!

Linda Stuhaug

6. mai 2020

Fantastisk 😀

G

Gina

13. oktober 2020

Denne var supergod!

Linda Stuhaug

14. oktober 2020

Så kjekt du likte den 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg