Linda Stuhaug

Annonse

Nydelig SNICKERS kjøleskapsgraut

Nydelig SNICKERS kjøleskapsgraut
Kan eg friste med en søt & sunn SNICKERSGRAUT til frukost?
Eg har altså laga kjøleskapsgraut med snak av snickers; den gode kombinasjonen mellom sjokolade, peanøtt & karamell. Etter mi meining så blir det feil å kalle noko for snickers med mindre alle desse tre smakane er på plass, men her får du altså den nydelige kombinasjonen i ei og samme skål som er full av næring 🙂 Det kaller vi en god start på dagen, eller kva?
Rør sammen ingrediensane kvelden før, la den godgjere seg i kjøleskapet natta over, og frukosten er klar i det du later opp kjøleskapsdøra 🙂 Eller gjer det samme etter frukost/utover dagen, og nyt kjøleskapsgraut til lunsj/kveldsmat. Sistnevnte er min favoritt!
Snickers kjøleskapsgraut, 1 porsjon 1 dl havregryn 1,5 dl valgfri melk 100 g valgfri yoghurt, kesam eller kvarg 1 ss chiafrø (evt. 0,5 dl ekstra havregryn eller 0,5 dl mindre melk) 1-2 ss valgfri søtning (smak til) 2 ts kakao (smak til)
Topping 1 ss peanøttsmør 1 ss Sukrinsirup karamell/gold valgfri frukt/bær
Slik gjer du: Bland sammen alle ingrediensane og sett kaldt i kjøleskap. Du må gjerne blande inn peanøttsmøret i kjøleskapsgrauten istedenfor å bruke den som topping om du vil det, det er veldig godt det også 🙂
Morgonen etterpå, eller minst 4-5 timer seinare, rører du lett i kjøleskapsgrauten og har over toppingen. Peanøttsmøret og Sukrinsirup karamell fyller ut mine kriterier for snickerssmak, og er skikkelig godt!
Tips og alternativer Det står valgfri melk og yoghurt, det betyr at du bruker akkurat det du ønsker 🙂 Ingen problem å lage kjøleskapsgrauten laktosefri eller melkefri så lenge du bruker tilsvarande produkter! Samme gjelder om du trenger den glutenfri, då bruker du naturligvis glutenfri havregryn.
Mengde søtning vil variere etter smak og behag, og ikkje minst kva melk og yoghurt du bruker. Nokre typer er søtare enn andre. Eg bruker alltid naturell varianter 🙂 Som ekstra søtning bruker du akkurat det du vil!
Sukrinsirup kan sjølvsagt byttast med anna type sirup etter smak og behag. Eg foretrekker fortsatt Fibersirup, og bruker som oftast denne til topping.
Konsistensen er akkurat som den skal vere; krema, fyldig og grautette. Ingen problem å for eksempel tredoble oppskrifta på en søndagskveld og ha kjøleskapsgraut klar til frukost både mandag, tirsdag og onsdag! Den står seg fleire dager i kjøleskapet 🙂
Håper det ser fristande ut♥ Snickerskombinasjonen er alltid populær og alltid veldig god!
Ha en herlig tirsdag alle sammen 🙂
Følg meg gjerne på Facebook HER og instagram under @lindastuhaug for hyppigare oppdateringer og glimt av min kvardag!

Kan eg friste med en søt & sunn SNICKERSGRAUT til frukost?

Eg har altså laga kjøleskapsgraut med snak av snickers; den gode kombinasjonen mellom sjokolade, peanøtt & karamell. Etter mi meining så blir det feil å kalle noko for snickers med mindre alle desse tre smakane er på plass, men her får du altså den nydelige kombinasjonen i ei og samme skål som er full av næring 🙂 Det kaller vi en god start på dagen, eller kva?

Rør sammen ingrediensane kvelden før, la den godgjere seg i kjøleskapet natta over, og frukosten er klar i det du later opp kjøleskapsdøra 🙂 Eller gjer det samme etter frukost/utover dagen, og nyt kjøleskapsgraut til lunsj/kveldsmat. Sistnevnte er min favoritt!

Snickers kjøleskapsgraut, 1 porsjon
1 dl havregryn
1,5 dl valgfri melk
100 g valgfri yoghurt, kesam eller kvarg
1 ss chiafrø (evt. 0,5 dl ekstra havregryn eller 0,5 dl mindre melk)
1-2 ss valgfri søtning (smak til)
2 ts kakao (smak til)

Topping
1 ss peanøttsmør
1 ss Sukrinsirup karamell/gold
valgfri frukt/bær

Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensane og sett kaldt i kjøleskap. Du må gjerne blande inn peanøttsmøret i kjøleskapsgrauten istedenfor å bruke den som topping om du vil det, det er veldig godt det også 🙂

Morgonen etterpå, eller minst 4-5 timer seinare, rører du lett i kjøleskapsgrauten og har over toppingen. Peanøttsmøret og Sukrinsirup karamell fyller ut mine kriterier for snickerssmak, og er skikkelig godt!

Tips og alternativer
Det står valgfri melk og yoghurt, det betyr at du bruker akkurat det du ønsker 🙂 Ingen problem å lage kjøleskapsgrauten laktosefri eller melkefri så lenge du bruker tilsvarande produkter! Samme gjelder om du trenger den glutenfri, då bruker du naturligvis glutenfri havregryn.

Mengde søtning vil variere etter smak og behag, og ikkje minst kva melk og yoghurt du bruker. Nokre typer er søtare enn andre. Eg bruker alltid naturell varianter 🙂 Som ekstra søtning bruker du akkurat det du vil!

Sukrinsirup kan sjølvsagt byttast med anna type sirup etter smak og behag. Eg foretrekker fortsatt Fibersirup, og bruker som oftast denne til topping.

Konsistensen er akkurat som den skal vere; krema, fyldig og grautette. Ingen problem å for eksempel tredoble oppskrifta på en søndagskveld og ha kjøleskapsgraut klar til frukost både mandag, tirsdag og onsdag! Den står seg fleire dager i kjøleskapet 🙂

Håper det ser fristande ut♥ Snickerskombinasjonen er alltid populær og alltid veldig god!

Ha en herlig tirsdag alle sammen 🙂

Følg meg gjerne på Facebook HER og instagram under @lindastuhaug for hyppigare oppdateringer og glimt av min kvardag!

Annonse

10 Kommentarer

E

Elisa

7. juni 2020

Hei, ble veldig mektig. Sjokoladen tok liksom over hele syntes jeg. Kan man bruke protein sjokolade isteden?

Linda Stuhaug

7. juni 2020

Jaja, selfølgelig kan du det 😉 Men du får jo ikkje den samme sjokoladesmaken, men visst du synes det blei for mykje så passer det sikkert deg fint 😀

L

Lill

11. mai 2020

Veldig god! Vet du ca. hvor mange kalorier det er i én porsjon? Takk for matinspo!

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Nei, eg rekner ikkje på kalorier 🙂 Kjekt den smakte!

G

Guro

6. mai 2020

Hvilken type søtning bruker du?

Linda Stuhaug

7. mai 2020

En form for sukrin som regel 🙂

E

Emma

5. mai 2020

Nam! Tror du den blir like god om eg brukar 1/3 – 1/2 banan, som søtning i grauten?

Linda Stuhaug

6. mai 2020

Ja absolutt 😀

H

Helene

5. mai 2020

Denne så helt nydelig ut, må testes! Hvilken kakao bruker du?

Linda Stuhaug

5. mai 2020

Vanlig originalkakao eller bakekakao 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg