Saltkokte poteter

God fredag!

Saltkokte poteter smakte eg for første gang på eit koldtbord for mange år sidan, og det var noko eg fekk skikkelig smaken på. Det er supergodt, og virkelig enkelt å lage til. Sidan det har det vore fast på koldtbordet vårt, og det er alltid veldig populært 🙂

Men saltkokte poteter passer ikkje berre til koldtbord, det passer også til tapasbord, tilbehør til middag og grillmat!

Saltkokte poteter, 1 skål (4 porsjoner)
1 kg småpoteter
1 liter vatn
400 g salt

Slik gjer du:
Ha potetene i en kjele og hell over vatn og salt. Rør om. Bruk litt ekstra vatn om potetene ikkje er dekka.

Kok opp og la potetene småkoke til dei er møre, ca. 15 minutt.

Hell av kokevatnet og la potetene dampe seg tørre. Børst eventuelt vekk litt av saltet.

Saltkokte poteter synes eg personlig smaker best kaldt, men dei kan serverast både varme og kalde.

Og ja, det må ein del salt til for å få til saltkokte poteter 🙂 Det er ikkje slik at saltet trekker inn i potetene på noko måte. Det legger seg på skallet, og mykje av saltet ligger igjen i kokevatnet når det slås ut. Det er mange oppskrifter som har mykje meir salt enn 400 g pr liter/g poteter også, men eg synes det er nok.

Det er jo mai og desse passer perfekt til månedens koldtbord, til 17.mai frukosten eller til grillmaten. Håper det smaker 🙂

God helg alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. I dag lagde jeg omsider de eltefrie rundstykkene dine med chiafrĂž, de ble kjempegode! Disse skal fĂ„ bli med meg til lunsj pĂ„ jobb. Tidligere i uka lagde jeg ogsĂ„ chiagrĂžt etter din oppskrift, nok ek suksess! God helg 🙂

    1. SĂ„ hyggelig Ă„ lese, Malene 😀 Veldig kjekt at oppskrifta falt i smak! God sĂžndag <3

  2. Åse Brith Engeland

    Hei. Kan en lage de saltkokte potetene dagen fÞr en skal bruke dei? Og hvordan oppbevarer ein dei til dagen etterpÄ?

    1. Tja, det gĂ„r nok fint. Ville berre hatt dei i en skĂ„l i kjĂžleskapet. Lett plast over 🙂