Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri yoghurt panna cotta med frisk jordbærsaus

Sukkerfri yoghurt panna cotta med frisk jordbærsaus
Det er mandag, og kanskje ikkje den typiske dagen eg deler dessertoppskrift på bloggen. Men, sånn blir det idag – og det er jo absolutt heilt innafor 🙂 For denne yoghurt panna cottaen passer like godt om det er mandag, onsdag eller lørdag. Dette er ein av mine absolutt sukkerfri desserter, og den blir alltid tatt godt imot♥
Yoghurt panna cottaen er uten tilsatt sukker, og kan fint lagast uten laktose/melk (bruk tilsvarande alternativer til melk og yoghurt). I tillegg er den naturlig proteinrik og veldig kalorilett.
Eg har jo fleire lignande oppskrifter på yoghurt panna cotta i arkivet, men her er en ny vri med ny saus: frisk jordbærsaus♥ Og grunnen til at eg vil dele denne oppskrifta denne veka, er jo fordi vi nærmer oss 17.mai – og då veit eg mange setter pris på desserter og kaker som passer til denne feiringa, så då er denne er midt i blinken!
Tips! Kan fint lagast klar 2-3 dager i forveien. Står seg fint i kjøleskapet, men hell gjerne over sause før servering! Heller ingen problem å doble eller tiple oppskrifta om den skal lagast til mange.
Yoghurt panna cotta, 2 store /3 mindre porsjoner 2 dl melk valgfri melk 200 g naturell yoghurt/kvarg/kesam/melkefri yoghurt 2 toppa ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 toppa ss sukker) 3 plater gelatin evt. eit dryss ekte vaniljepulver
Slik gjer du: Ha melk og sukrin+ i en liten kjele. Varm opp på svak varme (treng ikkje koke, men nærme seg kokepunktet). Trekk kjelen til side.
Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.
Til slutt rører du inn yoghurten. Hell over i porsjonsskåler og sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.
Frisk jordbærsaus 250 g ferske jordbær 2-4 ss sukrinmelis (eller anna pulverisert/flytande søtning) litt limesaft evt. eit dryss ekte vaniljepulver
Slik gjer du: Mos jordbæra med en gaffel og smak til med søtning og limesaft. Hell over panna cottaen før servering.
Ein sunn, frisk, søt og god dessert som passer like godt kvardag som helg og feiring 😀 Hovedingrediensane er jo melk, yoghurt og bær – så denne panna cottaen kan fint nytast til både mellommåltid, kveldskos eller kaffikoppen kva som helst dag i veka. Det er jo teoretisk sett nesten det samme som å ete ei typisk yoghurtskål med dei samme ingrediensane, berre at ingrediensane er satt sammen til en dessert 🙂
Håper det ser fristande ut♥ Ha en herlig mandag!

Det er mandag, og kanskje ikkje den typiske dagen eg deler dessertoppskrift på bloggen. Men, sånn blir det idag – og det er jo absolutt heilt innafor 🙂 For denne yoghurt panna cottaen passer like godt om det er mandag, onsdag eller lørdag. Dette er ein av mine absolutt sukkerfri desserter, og den blir alltid tatt godt imot♥

Yoghurt panna cottaen er uten tilsatt sukker, og kan fint lagast uten laktose/melk (bruk tilsvarande alternativer til melk og yoghurt). I tillegg er den naturlig proteinrik og veldig kalorilett.

Eg har jo fleire lignande oppskrifter på yoghurt panna cotta i arkivet, men her er en ny vri med ny saus: frisk jordbærsaus♥ Og grunnen til at eg vil dele denne oppskrifta denne veka, er jo fordi vi nærmer oss 17.mai – og då veit eg mange setter pris på desserter og kaker som passer til denne feiringa, så då er denne er midt i blinken!

Tips! Kan fint lagast klar 2-3 dager i forveien. Står seg fint i kjøleskapet, men hell gjerne over sause før servering! Heller ingen problem å doble eller tiple oppskrifta om den skal lagast til mange.

Yoghurt panna cotta, 2 store /3 mindre porsjoner
2 dl melk valgfri melk
200 g naturell yoghurt/kvarg/kesam/melkefri yoghurt
2 toppa ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 toppa ss sukker)
3 plater gelatin
evt. eit dryss ekte vaniljepulver

Slik gjer du:
Ha melk og sukrin+ i en liten kjele. Varm opp på svak varme (treng ikkje koke, men nærme seg kokepunktet). Trekk kjelen til side.

Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.

Til slutt rører du inn yoghurten. Hell over i porsjonsskåler og sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.

Frisk jordbærsaus
250 g ferske jordbær
2-4 ss sukrinmelis (eller anna pulverisert/flytande søtning)
litt limesaft
evt. eit dryss ekte vaniljepulver

Slik gjer du:
Mos jordbæra med en gaffel og smak til med søtning og limesaft. Hell over panna cottaen før servering.

Ein sunn, frisk, søt og god dessert som passer like godt kvardag som helg og feiring 😀 Hovedingrediensane er jo melk, yoghurt og bær – så denne panna cottaen kan fint nytast til både mellommåltid, kveldskos eller kaffikoppen kva som helst dag i veka. Det er jo teoretisk sett nesten det samme som å ete ei typisk yoghurtskål med dei samme ingrediensane, berre at ingrediensane er satt sammen til en dessert 🙂

Håper det ser fristande ut♥ Ha en herlig mandag!

Annonse

25 Kommentarer

W

Wenche

25. april 2023

Hei. Kan vi bruke vanliljeekstrakt istedenfor vanliljepulver? Evt, hvor mye?

Linda Stuhaug

25. april 2023

Ja, prøv deg fram med nokon dråper du😃

V

Viola

10. februar 2022

Hei kan man bruke vanilje kesam?

Linda Stuhaug

10. februar 2022

Ja 🙂

E

Elisabeth

17. januar 2022

Ser veldig fristende og god ut🍓🍉hvor mange kalorier ca i denne?

Linda Stuhaug

18. januar 2022

Eg rekner ikkje på kalorier i mine oppskrifter 🙂 Håpe den smake!

S

Synnøve

7. april 2023

Hei! Har laga sjokolademousse som står til kjøling, og jobbar no med panna cotta🥰 Gler meg til å servere desse til påskegjestar i morgon! Må melka vere heilt avkjølt før eg tek i yoghurten?

Linda Stuhaug

8. april 2023

Så hyggelig! Trenger Ikkje vere heilt avkjølt, lunken er ok😃

K

Karoline

11. mai 2020

Kan man bruke plantebasert melk? Som Alpro kokosmelk feks.

Linda Stuhaug

12. mai 2020

Jaja, det er nettopp derfor eg skrive valgfri melk – man kan bruke kva som helst melk 🙂

S

Stine

11. mai 2020

Kan ein bruke sukrinmelis istadenfor sukrin+?

Linda Stuhaug

12. mai 2020

Ja, det går under «anna søtning» 🙂 Berre hugs å bruke 4 ss!

C

Camilla

11. mai 2020

Kan man bruke gresk youghert? 🙂

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Jaja, det det er jo en type naturell yoghurt 🙂

J

Janita

11. mai 2020

Den må prøvast

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Håper den smaker 😀

w

wenche

1. desember 2022

Kan man bruke bringebær i stedet for jordbær ??

Linda Stuhaug

2. desember 2022

Ja😊

W

Wenche

2. desember 2022

Takk for svar 😍

R

Ragna

15. mars 2022

Nydelig dessert😀

Linda Stuhaug

15. mars 2022

Så kjekt den smakte!

L

Lisbeth

14. januar 2024

NY-DE-LIG 😋🫶

Linda Stuhaug

15. januar 2024

Så bra😃

M

Mari

16. desember 2023

Hei! Denne ser nydelig ut! Hvor mange posjonsglass vil du si denne oppskrifta holder til? Jeg skal lage til juleselskap med 12 rundt bordet så lurer på hvor mange ganger jeg må gange denne oppskrifta 😊

Linda Stuhaug

17. desember 2023

Hei! 2 store/3 mindre porsjoner - det står alltid i oppskrifta😃 Håper den smaker!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg