Linda Stuhaug

Annonse

12. mai 2020

Stekt laks med blomkålpotetstappe, asparges og chorizo

Stekt laks med blomkålpotetstappe, asparges og chorizo
Fisketirsdag, er ikkje det en greie?
Det er vertfall fisketirsdag på bloggen idag, med en nydelig laksemiddag: stekt laks med blomkålpotetstappe, asparges og chorizo. En middag du lager raskt og enkelt, som er næringsrik og skikkelig god. Kvardagsmiddag på sitt beste!
PS! Du kan sjølvsagt bytte ut laksen med anna kvit/rød fisk du liker 🙂
Du trenger, ca. 4 personer 1-2 laksefileter pr.person 250 g chorizopølse 1-2 bunter asparges smør til steiking
Blomkålpotetstappe 750 g poteter 1 stor blomkål 1-2 ss smør 0,5-1 dl melk eller fløyte salt og pepper
Slik gjer du: 1. Start med blomkålpotetstappa. Skrell poteter og del i mindre biter. Kutt blomkål i buketter. Sett på kok og la det småkoke til bitane er møre, ca. 15 minutt. I mellomtida lager du til resten.
2. Sett laksen i ovnen, gjerne med salt og pepper over. Bruk 200 grader over-undervarme, og steik i 10-15 minutt, eller til laksen er ferdig.
3. Skjær chorizopølse i terninger og sprøsteik i smør. Sett til side. Kok asparges i ca. 30 sekund.
4. Når poterbitane og blomkålbukettane er møre: hell av og og la det dampe seg tørt. Mos med ein potetstapper og smak til med smør, melk, salt og pepper.
Server laksen på en seng av blomkålpotetstappe, asparges og topp til slutt med sprøstekt chorizo. Nyt!
Noko ekstra saus til denne middagen synes eg på ingen måte var nødvendig, men har du lyst på saus kan eg for eksempel anbefale krema dillsaus som du finner oppskrift på HER 🙂 Ellers er en klatt rømme eller kesam eit godt alternativ også!
Ein næringsrik og digg fiskemiddag med mykje smak! Skikkelig godt, dette anbefalast virkelig 🙂
Ha en herlig tirsdag, alle sammen!

Fisketirsdag, er ikkje det en greie?

Det er vertfall fisketirsdag på bloggen idag, med en nydelig laksemiddag: stekt laks med blomkålpotetstappe, asparges og chorizo. En middag du lager raskt og enkelt, som er næringsrik og skikkelig god. Kvardagsmiddag på sitt beste!

PS! Du kan sjølvsagt bytte ut laksen med anna kvit/rød fisk du liker 🙂

Du trenger, ca. 4 personer
1-2 laksefileter pr.person
250 g chorizopølse
1-2 bunter asparges
smør til steiking

Blomkålpotetstappe
750 g poteter
1 stor blomkål
1-2 ss smør
0,5-1 dl melk eller fløyte
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Start med blomkålpotetstappa. Skrell poteter og del i mindre biter. Kutt blomkål i buketter. Sett på kok og la det småkoke til bitane er møre, ca. 15 minutt. I mellomtida lager du til resten.

2. Sett laksen i ovnen, gjerne med salt og pepper over. Bruk 200 grader over-undervarme, og steik i 10-15 minutt, eller til laksen er ferdig.

3. Skjær chorizopølse i terninger og sprøsteik i smør. Sett til side. Kok asparges i ca. 30 sekund.

4. Når poterbitane og blomkålbukettane er møre: hell av og og la det dampe seg tørt. Mos med ein potetstapper og smak til med smør, melk, salt og pepper.

Server laksen på en seng av blomkålpotetstappe, asparges og topp til slutt med sprøstekt chorizo. Nyt!

Noko ekstra saus til denne middagen synes eg på ingen måte var nødvendig, men har du lyst på saus kan eg for eksempel anbefale krema dillsaus som du finner oppskrift på HER 🙂 Ellers er en klatt rømme eller kesam eit godt alternativ også!

Ein næringsrik og digg fiskemiddag med mykje smak! Skikkelig godt, dette anbefalast virkelig 🙂

Ha en herlig tirsdag, alle sammen!

Annonse

4 Kommentarer

E

Elsa J. Paulsen

15. februar 2021

Jeg hadde ønsket meg en oversikt over hvor mye kalorier det er per person.

Linda Stuhaug

15. februar 2021

Det rekner eg ikkje på. Må man vite det må man rekne på det sjølv 🙂

L

Line Hagenborg

19. mai 2020

Dette var kjempegodt! Og fort gjort å lage! Takk for gode oppskrifter.

Linda Stuhaug

20. mai 2020

Så hyggelig å inspirere! Veldig kjekt oppskrifta falt i smak 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg