10 tips til 17.mai frukosten, koldtbordet eller tapasbordet

God fredag alle sammen!

Den store nasjonaldagen nærmer seg, og i den anledning har eg idag lyst til å komme med nokre tips til kva du kan servere eller ta med deg til 17.mai frukosten, koldtbordet eller tapasbordet med venner eller familie. Her i hus blir det nok ein tradisjonell søndagfrukost framfor 17.mai frukost, og heller enkelt koldtbord/tapasbord seinare på dagen. Men, desse oppskriftene passer til begge deler 🙂

10 oppskrifter er jo berre eit knippe utvalg av det eg har i arkivet, så er det noko anna du er på utkikk etter: bruk søkefeltet og søk på enkle søkeord! Mine forslag her er salt mat med alt fra brokkolisalat, potetsalat og pastasalat til focaccia, asparges med spekeskinke og lomperuller. Det er fokus på det salte med andre ord, og eg håper eg kan inspirere:

Brokkolisalat med bacon, OPPSKRIFT HER

*

Enkel speltfocaccia, OPPSKRIFT HER

*

Quinoasalat med søtpotet, mango og fetaost, OPPSKRIFT HER

*

Asparges med spekeskinke, OPPSKRIFT HER

*

Heimelaga potetsalat – sunt og enkelt, OPPSKRIFT HER

*

Smakfulle lompewraps med fenalår (skjær opp i små biter), OPPSKRIFT HER

*

Eltefrie spelt- og havrerundstykke med chiafrø, OPPSKRIFT HER

*

Saltkokte poteter, OPPSKRIFT HER

*

Pastasalat med fetaost, granateple og rista pinjekjerner, OPPSKRIFT HER

*

Grov middagspai med skinke & bacon, OPPSKRIFT HER

Fant du noko fristande? Det som er veldig fint med desse oppskriftene er at ALLE kan klargjerast dagen før om det er ønskelig 🙂 Det kan fort bli stressande på sjølve 17.mai, og då er det fint at maten faktisk er klar i kjøkkenskuffa eller kjøleskapet!

Til slutt vil eg ønske dokke alle ei riktig fin 17.mai feiring – uansett korleis den blir! I fjor feira vi nasjonaldagen til fjells med telttur, nydelig vær, turmat og 3-manns tog med flagg i sekken. Den beste 17.mai feiringa eg nokon gang har hatt! I år er det meldt mykje regn, vind og kalde temperaturer, så telttur blir det ikkje. Men ei lita, fin feiring blir det nok uansett♥

Eg titter innom med vekemeny på søndag uansett nasjonaldag, så kan de som ønsker komme innom her iløpet av dagen eller kvelden for middagsinspirasjon til veke 21 🙂 Riktig god helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *