Fresh, fargerik tilbehørsalat

Hei mandag!

Håper alle er klar for ei ny veke 🙂 Eg starter rett og slett veka med eit lite tilbehørtips. For dei fleste av oss har vell en frisk salat som tilbehør til middagen stadig vekk? Eg skriver veldig ofte i oppskriftene mine «server gjerne med en frisk salat». Til mange middager er det rett og slett en salat som passer best som tilbehør, og no når vi nærmer oss høgsesong for grilling, så er det også veldig ofte ein salat på bordet.

Men eg forstår veldig godt om ein synes salat er kjedelig om salaten inneholder den klassiske kombinasjonen mellom isbergsalat, agurk, paprika og mais….! Gang etter gang, kanskje fleire ganger for veka. Men det er jo SÅ lite som skal til for å friske opp ein slik salat! Ein må ikkje nødvendigvis bytte ut så mange ingredienser, men heller legge til. La meg vise deg en typisk salat som eg ofte lager:

Denne salaten inneholder:
→ Crispysalat
→ Agurk
→ Spisspaprika
→ Moden mango – masse mango!
→ Granateple
→ Mais
→ Fetaost
→ Rista valnøtter

Crispysalat synes eg er er digg å bruke, fordi den er så crispy og lekker å sjå på. Men alle salater passer, ofte bruker eg en kombinasjon mellom isberg e.l og spinat/ruccola. Mango og granateple løfter einkvar salat, og med ein gang salaten får litt fetaost – så synes vertfall eg at den er komplett. Valnøtter eller andre nøtter/kjerner for smak og crunch er også skikkelig godt. Her kan ein bruke kva som helst nøtter, pinjekjerner, gresskarkjerner eller lignande 🙂

Dette er på ingen måte vanskelig, men vil garantert få alle mann rund bordet til å forsyne seg godt av denne fargerike, lekre salaten 🙂 Og det er jo mykje meir fristande, er de ikkje einige?

Eg må få presisere at det er ikkje alltid at min tilbehørsalat er så fresh. Men eg har fått ein favorittingrediens som eg ALLTID bruker uansett, og det er mango♥  Kan ikkje hugse sist eg ikkje hadde mango i, det er vanvittig godt, og frisker opp einkvar litt småkjedelig salat. I tillegg har vi alltid fetaost, gjerne på sida, som vi topper over salaten på tallerken 🙂

Har du en favorittingrediens du alltid eller ofte har i salaten? Eller kanskje ein favorittsalat du ofte lager? Del gjerne i kommentarfeltet, eg har lyst til å prøve meg på fleire gode kombinasjoner 😀 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *