To tips til korleis servere Lev Litt Lettere Kyllingburger!

Annonse – Grilstad

Det er torsdag, langhelg for mange og kva passer bedre enn burger på menyen i løpet av desse dagane? Eg har laga to ulike, skikkelig gode burgere med heimelaga burgerbrød og Lev Litt Lettere Kyllingburger fra Grilstad som eg virkelig kan anbefale!

Lev Litt Lettere Kyllingburger fra Grilstad er ein lettare burger som er både saftig og smakfull. Den inneholder heile 98% (!) grovkverna kyllingkjøtt, har kun 6,5% fett og er nøkkelhullsmerka.

Med eit så fantastisk næringsinnhold er det enkelt å ta sunnare valg når det er burger på menyen. Vi går mot den store grillsesongen og kyllingburgeren er fin å grille, men også fin å steike på steikepanna. Det er det eg har gjort denne gangen, då grillen vår ikkje er tatt i bruk heilt enda 🙂

Lev Litt Lettere Kyllingburger får du kjøpt hos MENY, Spar, Joker og Bunnpris. Du finner den i frysedisken, og om du ikkje ser den der, er det berre å spørre i butikken. Det gjorde eg 🙂

Eg har altså laga to ulike tips til korleis du kan servere Lev Litt Lettere Kyllingburger; spicy kyllingburger og kyllingburger med gratinert avokado. Til begge to har eg laga heimelaga hamburgerbrød på 1-2-3, der eg har tatt utgangspunkt i oppskrifta mi på proteinrik havrerundstykker med chiafrø og laga hamburgerstørrelse. Oppskrift på hamburgerbrøda får du lenger nede i innlegget, la oss starte med første oppskrift på burger som også var min favoritt – den spicy varianten:

Spicy kyllingburger, 4 stk
♦ 4 stk heimelaga hamburgerbrød på 1-2-3
♦ 4 stk Lev Litt Lettere Kyllingburger (1 pk)
♦ 8 skiver spekeskinke eller bacon (gjerne Lev Litt Lettere Spekeskinke eller  Lev Litt Lettere Filetbacon)
♦ Crispysalat, agurk, tomat og rødløk
♦ Chilimajones

Chilimajones
150 g blanding av majones og kesam/rømme (bestem blandingsforholdet sjølv)
1/2 chili, finhakka
litt pressa sitronsaft eller limesaft
1 ss sriracha (smak til)

Slik gjer du:
1. Start med å blande sammen ingrediensane til den chilimajonesen. Smak til og sett kjølig. Kutt også opp grønnsakene i skiver så dette er klart.

2. Sprøsteik spekeskinke eller filetacon på middels varme i steikepanna.

3. Til slutt steiker du kyllingburgeren: steik på middels til høg varme på begge sider i litt smør eller olje. Skru deretter ned temperaturen slik at varmen trekker inn gjennom burgeren, då blir den saftig og god.

4. Deretter er det berre å dandere burgere på hamburgerbrøda! Start med salatblad etterfulgt av kyllingburger, sprøstekt spekeskinke/bacon, grønnsaker, chilimajones og til slutt toppen av hamburgerbrøda. Nyt straks!

Ser det ikkje godt ut? Det var faktisk berre heilt nydelig – og eg heile familien (som var så heldige og fekk servert middag denne dagen) sa akkurat det samme. Terningskast 6 på heile middagen, som også innehold denne med gratinert avokado:

Kyllingburger med gratinert avokado, 4 stk
♦ 4 stk heimelaga hamburgerbrød på 1-2-3
♦ 4 stk Lev Litt Lettere Kyllingburger (1 pk)
♦ 1 stor avokado
♦ 4 skiver ost
♦ Crispysalat, agurk, tomat og rødløk

Slik gjer du:
1. Kutt opp grønnsakene i skiver så dette er klart. Skjær avokadoen i båter og legg klar osten.

2. Steik kyllingburgeren på middels til høg varme på begge sider i litt smør eller olje. Skru deretter ned temperaturen, legg over avokado i båter og topp med ost. Ha lokk over panna og la burgeren godgjere seg; då smelter osten og varmen trekker inn gjennom burgeren så den blir saftig og god.

3. Deretter er det berre å dandere burgere på hamburgerbrøda! Start med salatblad etterfulgt av grønnsaker, kyllingburgeren med gratinert avokado og til slutt toppen av hamburgerbrøda.Nyt straks!

Oppskrift på hamburgerbrød, 8-10 stk
4 egg
400 g (1 stor boks) cottage cheese
100 g original kesam
4 ss chiafrø (eller 100 g ekstra havremjøl)
1 ss bakepulver
1 ts salt
200 g havremjøl*
200 g havregryn*

* bruk glutenfri havregryn og havremjøl for glutenfritt resultat.

Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett chiafrø, havregryn, bakepulver og salt, rør godt. La blandinga stå i minst 15 minutt.

2. Bland deretter inn havremjøl. Eg pleier å kna havremjølet inn med hendene. La deiga svelle eit par minutter, før du før du former til 8-10 hamburgerbrød med våte hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-25 minutter, eller til burgerbrøda har fått en gyllen farge og er gjennomstekt (sjekk også undersida). Avkjøl på rist.

Her blir det vertfall kyllingburger på menyen i sommar til grillmaten! Eg har fylt opp frysaren med både kyllingburger og hamburgerbrød, så då er det ekstra raskt og lettvint å slenge sammen en sunn og digg middag 🙂

Håper det ser fristande ut!

6 kommentarer

 1. Kristina

  Lagde den spicy varianten idag, og herremin så god den var! Har virkelig funnet meg en ny favoritt-middag, tusen takk for tips 🙂

  1. Fantastisk! Den var også min favoritt 😀 kjekt du likte oppskrifta, Kristina!!

 2. Marianne Johansen

  Heisann. Dette ser jo helt fantastisk ut! Tenker å prøve dem ut til middag, men et lite spørsmål. Jeg har en pakke med mager kesam liggende, kan jeg bruke denne til hamburgerbrødene? Hva er egentlig forskjellen på mager og vanlig kesam? Kan du si noe om hva som er fordeler eller ulemper med disse variantene? Gleder meg til å smake!

  1. Hei! Eg bruker aldri mager kesam til bakst fordi;
   1) den er så mager at den i utgangspunktet ikkje tåler oppvarming.
   2) resultatet blir fort veldig tørt når det er så magert.

   Derfor er alltid anbefalingen min å bruke original kesam, men når kesamen blir brukt i kombinasjon med cottage cheese (slik som her) så er det ikkje såå krise å bruke mager kesam istedenfor original kesam 🙂

   Håper middagen smaker 😀

 3. Hei Linda!

  Lagde denne i går Fantastisk godt og helt nydelige brød! 1000 takk for inspirasjon og deilige oppskrifter! Du er så dyktig og god

  1. Fantastisk, Siri 😀 Det er veldig hyggelig å lese, tusen takk <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *