Søte, seige snickers-havrekuler

God fredag!

Idag har eg en ny oppskrift på desse populære daddelkulene å dele med dokke: snickers havrekuler! Søte, seige snack-kuler med smak av snickers, men også med havre som ein av hovedingrediensane. Desse kan du fint lage uten helsekostprodukt, dadlane i seg sjølv gir nok sødme til kulene og sjokoladen på toppen er valgfri (og kan eventuelt byttast med litt kakao).

Uten tilsatt sukker (kjem an på kva sjokolade du bruker naturligvis), kan fint lagast uten både gluten og melk. Kulene lager du på 10 minutter med berre 4 ingredienser: 

Du trenger, ca. 25 stk
♦ 200 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
♦ 125 g salte peanøtter
♦ 75 g havregryn
♦ 50 g valgfri sjokolade (kan sløyfast)*
♦ evt. litt ekstra grovhakka peanøtter til topping

Slik gjer du:
1. Ha alle ingrediensane (utenom sjokoladen) i ein kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør i nokre minutter til en jevn, smuldrette og klebrig masse som du kan forme mellom hendene.

2. Form massen til to pølser og skjær opp i passelige biter. Trill til munnfulle kuler.

3. Smelt sjokoladen og fordel sjokoladen på kulene slik som du ønsker. Eg dyppa nokon og fordelte på toppen av andre. Avslutt med grovhakka peanøtter (ta på underveis før sjokoladen stivner).

4. Sett snickers havrekulene i frysaren. Dei er spiseklare etter eit par timer. Kan oppbevarast både i frysar og kjøleskap. Kulene smaker best når dei er avkjølte.

Tips og alternativer*
→ For glutenfri kuler bruker du naturligvis glutenfrie havregryn. For melkefri kuler dropper du sjokoladen eller bruker melkefri sjokolade.

Peanøttene kan sjølvsagt byttast med andre typer nøtter, men då får du jo ikkje den gode snickers-smaken. Visst du bruker usalta nøtter, tilsett då 1/3 ts maldonsalt.

→ Som valgfri sjokolade kan du bruke den sjokoladen du vil. Sukkerfri, ikkje sukkerfri, lys, mørk.

Sjokolade kan og byttast med 1-2 ss kakao i kulene. Tilsett kakaoen heilt fra starten av. Då får du mørkare kuler, men dei får og smaken av sjokolade som er heilt vesentlig i snickers-kombinasjonen 🙂

Kulene står seg evig i både frysar og kjøleskap, så ingen grunn til å tenke at desse må etast fort 😉 Men eg kan aldri tru at dei får ligge i fred alt for lenge…! Kulene passer som snacks til både tur, til kaffikoppen, til kveldskos eller til filmkvelden 🙂 

Skikkelig gode kuler med en unik sødme og konsistens! Dadler er virkelig en superingrediens♥

PS! Desse kulene hadde ikkje fått stå så lenge i frysaren som dei burde. Eg måtte rekke å ta bilder før dagslyset forsvant, hehe 🙂 Konsistensen er litt meir fast enn dette!

Desse daddelkulene på bloggen begynner å bli ein del oppskrifter på, og dei er alltid populære 😀 Håper desse også faller i smak hos dokke! Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger, enten det er her på bloggen, på facebook-sida mi eller på instagram under @lindastuhaug.

Då må eg berre ønske alle ei god helg! Nyt den♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hvis en ikke kan ha dadler, hva kan det erstatte det med?

    1. Dadler er hovedingrediensen her, og kan ein ikkje bruke det så vil eg heller anbefale en anna oppskrift der dadler ikkje blir brukt 🙂
      Desse for eksempel: https://www.lindastuhaug.no/2019/11/12/energikuler-med-mandelsmor-havregryn-og-sjokolade/

  2. Jeg lurer på hva slags blender du bruker, eller hvor kraftig den må være? Jeg synes disse kulene er kjempegode, men nå har jeg dessverre ødelagt fire maskiner pga. de

    1. Eg bruker foodprosessor til slike kuler 🙂 Men eg holder på å teste en blender, men har ingen anbefaling heilt enda dessverre. Må bli litt bedre kjent med den først 🙂