Linda Stuhaug

Annonse

Søte, seige snickers-havrekuler

Søte, seige snickers-havrekuler
God fredag!
Idag har eg en ny oppskrift på desse populære daddelkulene å dele med dokke: snickers havrekuler! Søte, seige snack-kuler med smak av snickers, men også med havre som ein av hovedingrediensane. Desse kan du fint lage uten helsekostprodukt, dadlane i seg sjølv gir nok sødme til kulene og sjokoladen på toppen er valgfri (og kan eventuelt byttast med litt kakao).
Uten tilsatt sukker (kjem an på kva sjokolade du bruker naturligvis), kan fint lagast uten både gluten og melk. Kulene lager du på 10 minutter med berre 4 ingredienser:
Du trenger, ca. 25 stk ♦ 200 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein) ♦ 125 g salte peanøtter ♦ 75 g havregryn ♦ 50 g valgfri sjokolade (kan sløyfast)* ♦ evt. litt ekstra grovhakka peanøtter til topping
Slik gjer du: 1. Ha alle ingrediensane (utenom sjokoladen) i ein kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør i nokre minutter til en jevn, smuldrette og klebrig masse som du kan forme mellom hendene.
2. Form massen til to pølser og skjær opp i passelige biter. Trill til munnfulle kuler.
3. Smelt sjokoladen og fordel sjokoladen på kulene slik som du ønsker. Eg dyppa nokon og fordelte på toppen av andre. Avslutt med grovhakka peanøtter (ta på underveis før sjokoladen stivner).
4. Sett snickers havrekulene i frysaren. Dei er spiseklare etter eit par timer. Kan oppbevarast både i frysar og kjøleskap. Kulene smaker best når dei er avkjølte.
Tips og alternativer* → For glutenfri kuler bruker du naturligvis glutenfrie havregryn. For melkefri kuler dropper du sjokoladen eller bruker melkefri sjokolade.
Peanøttene kan sjølvsagt byttast med andre typer nøtter, men då får du jo ikkje den gode snickers-smaken. Visst du bruker usalta nøtter, tilsett då 1/3 ts maldonsalt.
→ Som valgfri sjokolade kan du bruke den sjokoladen du vil. Sukkerfri, ikkje sukkerfri, lys, mørk.
Sjokolade kan og byttast med 1-2 ss kakao i kulene. Tilsett kakaoen heilt fra starten av. Då får du mørkare kuler, men dei får og smaken av sjokolade som er heilt vesentlig i snickers-kombinasjonen 🙂
Kulene står seg evig i både frysar og kjøleskap, så ingen grunn til å tenke at desse må etast fort 😉 Men eg kan aldri tru at dei får ligge i fred alt for lenge…! Kulene passer som snacks til både tur, til kaffikoppen, til kveldskos eller til filmkvelden 🙂
Skikkelig gode kuler med en unik sødme og konsistens! Dadler er virkelig en superingrediens♥
PS! Desse kulene hadde ikkje fått stå så lenge i frysaren som dei burde. Eg måtte rekke å ta bilder før dagslyset forsvant, hehe 🙂 Konsistensen er litt meir fast enn dette!
Desse daddelkulene på bloggen begynner å bli ein del oppskrifter på, og dei er alltid populære 😀 Håper desse også faller i smak hos dokke! Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger, enten det er her på bloggen, på facebook-sida mi eller på instagram under @lindastuhaug.
Då må eg berre ønske alle ei god helg! Nyt den♥

God fredag!

Idag har eg en ny oppskrift på desse populære daddelkulene å dele med dokke: snickers havrekuler! Søte, seige snack-kuler med smak av snickers, men også med havre som ein av hovedingrediensane. Desse kan du fint lage uten helsekostprodukt, dadlane i seg sjølv gir nok sødme til kulene og sjokoladen på toppen er valgfri (og kan eventuelt byttast med litt kakao).

Uten tilsatt sukker (kjem an på kva sjokolade du bruker naturligvis), kan fint lagast uten både gluten og melk. Kulene lager du på 10 minutter med berre 4 ingredienser:

Du trenger, ca. 25 stk
♦ 200 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
♦ 125 g salte peanøtter
♦ 75 g havregryn
♦ 50 g valgfri sjokolade (kan sløyfast)*
♦ evt. litt ekstra grovhakka peanøtter til topping

Slik gjer du:
1. Ha alle ingrediensane (utenom sjokoladen) i ein kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør i nokre minutter til en jevn, smuldrette og klebrig masse som du kan forme mellom hendene.

2. Form massen til to pølser og skjær opp i passelige biter. Trill til munnfulle kuler.

3. Smelt sjokoladen og fordel sjokoladen på kulene slik som du ønsker. Eg dyppa nokon og fordelte på toppen av andre. Avslutt med grovhakka peanøtter (ta på underveis før sjokoladen stivner).

4. Sett snickers havrekulene i frysaren. Dei er spiseklare etter eit par timer. Kan oppbevarast både i frysar og kjøleskap. Kulene smaker best når dei er avkjølte.

Tips og alternativer*
→ For glutenfri kuler bruker du naturligvis glutenfrie havregryn. For melkefri kuler dropper du sjokoladen eller bruker melkefri sjokolade.

Peanøttene kan sjølvsagt byttast med andre typer nøtter, men då får du jo ikkje den gode snickers-smaken. Visst du bruker usalta nøtter, tilsett då 1/3 ts maldonsalt.

→ Som valgfri sjokolade kan du bruke den sjokoladen du vil. Sukkerfri, ikkje sukkerfri, lys, mørk.

Sjokolade kan og byttast med 1-2 ss kakao i kulene. Tilsett kakaoen heilt fra starten av. Då får du mørkare kuler, men dei får og smaken av sjokolade som er heilt vesentlig i snickers-kombinasjonen 🙂

Kulene står seg evig i både frysar og kjøleskap, så ingen grunn til å tenke at desse må etast fort 😉 Men eg kan aldri tru at dei får ligge i fred alt for lenge…! Kulene passer som snacks til både tur, til kaffikoppen, til kveldskos eller til filmkvelden 🙂

Skikkelig gode kuler med en unik sødme og konsistens! Dadler er virkelig en superingrediens♥

PS! Desse kulene hadde ikkje fått stå så lenge i frysaren som dei burde. Eg måtte rekke å ta bilder før dagslyset forsvant, hehe 🙂 Konsistensen er litt meir fast enn dette!

Desse daddelkulene på bloggen begynner å bli ein del oppskrifter på, og dei er alltid populære 😀 Håper desse også faller i smak hos dokke! Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger, enten det er her på bloggen, på facebook-sida mi eller på instagram under @lindastuhaug.

Då må eg berre ønske alle ei god helg! Nyt den♥

Annonse

24 Kommentarer

L

Lisa

30. juni 2020

Disse er bare så sykt gode☺️ De får ikke stå lenge i fryseren før de er oppspist.

Linda Stuhaug

1. juli 2020

Haha samme her! Forsvinner litt for fort, såå gode 😀

H

Hege

17. januar 2021

Hvilken sjokolade bruker du? Min sukkerfrie ville ikke smelte. Vil helst ikke bruke cocosa, for da blir det kokossmak på kulene.

Linda Stuhaug

18. januar 2021

Du får cocosa uten smak også. Må ikkje bruke den med smak 🙂 Eg bruker merket Cavalier.

S

Silje

14. januar 2021

Hei, jeg har laget disse mange ganger nå (de er sååå gode)! Men uansett hvilke type dadler (med og uten sten, løsvekt, mer tørket) jeg bruker så må jeg alltid ha i vann for å klare å forme de til kuler. Er det noe jeg misser? Perfekte til helgekos og litt energiboost rett før løpeturen

Linda Stuhaug

15. januar 2021

Trur nok ikkje det handler om dadlane, trur det handler om at du må kjøre massen litt lengre i foodprosessoren 🙂 Prøv det neste gang! Jo lenge den kjører, jo fuktigare blir massen 😀 Kjekt du liker dei!

R

Randi Trøan Larsen

13. januar 2021

De ble kjempegode med cashewnøtter også

Linda Stuhaug

13. januar 2021

Det blei dei nok absolutt 🙂

T

Torunn Haugaløkken

11. januar 2021

Veldig gode

Linda Stuhaug

12. januar 2021

Så bra, Torunn 😀

M

M

7. juni 2020

Lagde disse, men fondprosessoren og stavmikseren på 700 watt røk…. Enda jeg var nøye med å dele opp ting. Så det skal tydeligvis en del til for å kunne lage disse!

Linda Stuhaug

7. juni 2020

Stavmiskeer funker ikkje, det er derfor eg ikkje skriver det som noko alternativ. Rauk foodprossoren så var det kanskje på tide å skaffe seg en ny, for såpass skal en OK foodprosessor tåle altså 🙂

M

M

7. juni 2020

Men gode kuler 😀

Linda Stuhaug

8. juni 2020

Bra 😀

M

M

7. juni 2020

Ok =) Nei. Jeg har en som er kombinert med foodprosessor og stavmikser. Den er kjøpt for 3 år siden, og har 700 watt, så det er mulig.

Linda Stuhaug

8. juni 2020

Jaja, men då er jo det ikkje sjølve stavmikseren du bruker – då er jo det beholdaren med foodprosessoren som blir brukt. Stavmikser = kniver på «staven», det er dette som ikkje funker for å få optimalt resultat 🙂

C

Cecilie

29. mai 2020

Jeg har ganske nylig begynt å følge deg, og jeg har fått skikkelig inspirasjon på kjøkkenet! Både middagsretter, bakst og desserter! Favoritter er blant annet middag på under 30 min, eltefrie rundstykker med chiafrø, samt disse Snickerskulene De var farlig gode

Linda Stuhaug

31. mai 2020

Så hyggelig å lese, Cecilie 😀 Håper eg kan fortsette å inspirere mykje framover!! 🙂

J

Janne kristine Johannessen

26. mai 2020

Disse smaker helt nydelig! Veldige gode når man er godtesyk, deilig å spise noe så digg med god samvittighet 🙂

Linda Stuhaug

27. mai 2020

Ikkje sant! Daddlekuler er midt i blinken der <3

M

Mari

22. mai 2020

Jeg lurer på hva slags blender du bruker, eller hvor kraftig den må være? Jeg synes disse kulene er kjempegode, men nå har jeg dessverre ødelagt fire maskiner pga. de

Linda Stuhaug

23. mai 2020

Eg bruker foodprosessor til slike kuler 🙂 Men eg holder på å teste en blender, men har ingen anbefaling heilt enda dessverre. Må bli litt bedre kjent med den først 🙂

R

Ruchi Sharma

22. mai 2020

Hvis en ikke kan ha dadler, hva kan det erstatte det med?

Linda Stuhaug

23. mai 2020

Dadler er hovedingrediensen her, og kan ein ikkje bruke det så vil eg heller anbefale en anna oppskrift der dadler ikkje blir brukt 🙂 Desse for eksempel: https://www.lindastuhaug.no/2019/11/12/energikuler-med-mandelsmor-havregryn-og-sjokolade/

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg