Linda Stuhaug

Annonse

26. mai 2020

Stekt breiflabb med bakte rotgrønnsaker & krema urtesaus

Stekt breiflabb med bakte rotgrønnsaker & krema urtesaus
Hei fisketirsdag!
Idag er det fisk på menyen her inne – en skikkelig digg fiskemiddag med bakte rotgrønnsaker & krema urtesaus♥ For nokre måneder sidan fekk pappsen tak i breiflabb og då lagde eg to ulike oppskrifter med breiflabb i fokus. Eg veit at det ikkje er en fisk som er veldig lett å få tak i, men her kan du bruke kva som helst av anna fisk istedenfor også 🙂 Eg lager støtt og stadig denne/lignande middag med f.eks torsk eller laks/ørret, og det er minst like godt!
Du trenger, ca. 4 personer 1 kg breiflabbfilet (eller anna valgfri fisk) 2 store søtpoteter 2-3 pastinakk 2-3 persillerot 6-8 gulerøtter 4-5 rødbeter valgfritt krydder og en slump olje
Krema urtesaus 1 beger creme fraiche (lett/vanlig) 1 dl melk 1 terning fiskebuljong eller 1-2 ss fiskefond ca. 2 ss soyasaus ca. 3-4 ss finhakka, valgrfrie urter salt og pepper
Slik gjer du: 1. Start med rotgrønnsakene. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell og kutt alle rotgrønnsakene i staver (eller andre biter du ønsker, jo mindre biter jo kortare steiketid). Fordel på eit steikebrett med bakepapir, ha over krydder, olje og bland godt. Steik midt i ovnen til grønnsakene er møre. Tida vil variere fra ovn til ovn og kor store biter du har, hos meg tok det ca. 45 minutt.
2. Lag sausen i mellomtida. Kok opp alle ingrediensane og la det småkoke nokre minutter til evt. fiskebuljongen er oppløyst. Smak til med soyasaus, urter, salt og pepper.
3. Når rotgrønnsakene nesten er klare starter du på fisken. Skjær breiflabben i passelige porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper, og steik i smør på litt over middels varme i 2-3 minutt på kvar side, til dei akkurat er gjennomstekt. Alle typer fisk kan steikast på denne måten, med litt varierande steiketid.
4. Server en deilig fiskemiddag!
Bruk dei rotgrønnsakene du liker og har tilgjenegelig, ikkje lås deg fast til at du må ha alle som eg brukte 🙂 Det var berre heilt tilfeldig kva eg plukka med meg på butikken og kva vi hadde fra før heime!
Bakte rotgrønnsaker m/søtpotet er det aller beste tilbehøret eg veit om til middagsmat, uansett om det er kjøtt, fisk eller kylling♥ Det er så utrulig godt, og eg sitte no her på morgonkvisten og drøymer om dette til middag…!
Håper det ser fristande ut! Kvardagsmiddag full av farger og næring, det liker vi 😀

Hei fisketirsdag!

Idag er det fisk på menyen her inne – en skikkelig digg fiskemiddag med bakte rotgrønnsaker & krema urtesaus♥ For nokre måneder sidan fekk pappsen tak i breiflabb og då lagde eg to ulike oppskrifter med breiflabb i fokus. Eg veit at det ikkje er en fisk som er veldig lett å få tak i, men her kan du bruke kva som helst av anna fisk istedenfor også 🙂 Eg lager støtt og stadig denne/lignande middag med f.eks torsk eller laks/ørret, og det er minst like godt!

Du trenger, ca. 4 personer
1 kg breiflabbfilet (eller anna valgfri fisk)
2 store søtpoteter
2-3 pastinakk
2-3 persillerot
6-8 gulerøtter
4-5 rødbeter
valgfritt krydder og en slump olje

Krema urtesaus
1 beger creme fraiche (lett/vanlig)
1 dl melk
1 terning fiskebuljong eller 1-2 ss fiskefond
ca. 2 ss soyasaus
ca. 3-4 ss finhakka, valgrfrie urter
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Start med rotgrønnsakene. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell og kutt alle rotgrønnsakene i staver (eller andre biter du ønsker, jo mindre biter jo kortare steiketid). Fordel på eit steikebrett med bakepapir, ha over krydder, olje og bland godt. Steik midt i ovnen til grønnsakene er møre. Tida vil variere fra ovn til ovn og kor store biter du har, hos meg tok det ca. 45 minutt.

2. Lag sausen i mellomtida. Kok opp alle ingrediensane og la det småkoke nokre minutter til evt. fiskebuljongen er oppløyst. Smak til med soyasaus, urter, salt og pepper.

3. Når rotgrønnsakene nesten er klare starter du på fisken. Skjær breiflabben i passelige porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper, og steik i smør på litt over middels varme i 2-3 minutt på kvar side, til dei akkurat er gjennomstekt. Alle typer fisk kan steikast på denne måten, med litt varierande steiketid.

4. Server en deilig fiskemiddag!

Bruk dei rotgrønnsakene du liker og har tilgjenegelig, ikkje lås deg fast til at du må ha alle som eg brukte 🙂 Det var berre heilt tilfeldig kva eg plukka med meg på butikken og kva vi hadde fra før heime!

Bakte rotgrønnsaker m/søtpotet er det aller beste tilbehøret eg veit om til middagsmat, uansett om det er kjøtt, fisk eller kylling♥ Det er så utrulig godt, og eg sitte no her på morgonkvisten og drøymer om dette til middag…!

Håper det ser fristande ut! Kvardagsmiddag full av farger og næring, det liker vi 😀

Annonse

4 Kommentarer

A

Angelica

26. januar 2022

Dette sto på menyen i dag, og det var virkelig helt nydelig. 😍😍

Linda Stuhaug

27. januar 2022

Så bra <3

M

Mette

19. november 2023

Enkelt og nydelig, dette kommer jeg helt sikkert til å lage flere ganger. Takk for inspirasjonen!

Linda Stuhaug

20. november 2023

Så hyggelig❤️

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg