Linda Stuhaug

Annonse

Supergode energikuler med nøttesmør & havregryn

Supergode energikuler med nøttesmør & havregryn
Heisann!
Idag har eg starta på en (sykkeltur)anbefaling som kjem eit innlegg om imorgon, men det er mange detaljer som skal på plass og innlegget tok lengre tid enn eg trudde – så eg måtte kaste inn handkleet idag. Men, til imorgon er det på plass, så då er det berre å følge med for dåkke som har ønska seg fleire turtips fra meg 🙂
Over til dagens nydelige oppskrift, nemlig energikuler! Småseige, søte og gode energikuler med nøttesmør & havregryn♥ Uten tilsatt sukker, mektige, fulle av sunt fett og fiber. OG dei er uten dadler for dåkke som ikkje er så begeistra for dei digge daddelkulene som dukker opp her støtt og stadig, hehe:
Du trenger, ca. 25 kuler ♦ 150 g valgfritt nøttesmør (peanøttsmør, mandelsmør, cashewnøttsmør etc) ♦ 100 g Sukrinsirup gold (eller anna flytande søtning) ♦ 100 g havregryn ♦ 50 g malte/finhakka mandler (eller andre nøtter) ♦ 1/2 ts kanel ♦ 1/3 ts salt
Slik gjer du: Rør sammen nøttesmør og Sukrinsirup. Tilsett resten av ingrediensane og kna med hendene til en godt blanda og kompakt deig.
Trill deiga ut til to pølser og skjær opp i passelige biter. Press en og en bit godt i handa, før du triller til munnfulle kuler mellom hendene.
Sett i kjøleskap. Kulene er spiseklare etter 1-2 timer. Oppbevar i kjøleskap og nyt♥
Tips og alternativer → Som nevnt i ingredienslista: du kan bruke akkurat det nøttesmøret du ønsker! Min favoritt er mandelsmør, og eg brukte 100 g mandelsmør og 50 g peanøttsmør (fordi eg ikkje hadde meir mandelsmør). Bruk gjerne en kombinasjon om du vil det.
→ Bruk glutenfri havregryn for glutenfri energikuler.
→ Bruk gjerne oppskrifta som inspirasjon og tilsett det du vil av smakstilsetninger. Grovhakka sjokoladebiter i deiga eller sjokoladetrekk er nydelig på desse kulene, men eg droppa det fordi det blir fort klissete når dei skal vere med på tur.
Så utrulig enkle å lage, det tok meg ikkje meir enn 10-15 minutt inkludert tida å rulle 27 kuler!
Desse blir perfekte å ta med på tur til helga, spesielt sykkeltur! Tar liten plass og gir godt med energi, heilt perfekt 🙂
Kulene smaker SÅ mykje bedre enn dei ser ut, haha. Men eg håper uansett at fleire vil prøve seg♥

Heisann!

Idag har eg starta på en (sykkeltur)anbefaling som kjem eit innlegg om imorgon, men det er mange detaljer som skal på plass og innlegget tok lengre tid enn eg trudde – så eg måtte kaste inn handkleet idag. Men, til imorgon er det på plass, så då er det berre å følge med for dåkke som har ønska seg fleire turtips fra meg 🙂

Over til dagens nydelige oppskrift, nemlig energikuler! Småseige, søte og gode energikuler med nøttesmør & havregryn♥ Uten tilsatt sukker, mektige, fulle av sunt fett og fiber. OG dei er uten dadler for dåkke som ikkje er så begeistra for dei digge daddelkulene som dukker opp her støtt og stadig, hehe:

Du trenger, ca. 25 kuler
♦ 150 g valgfritt nøttesmør (peanøttsmør, mandelsmør, cashewnøttsmør etc)
♦ 100 g Sukrinsirup gold (eller anna flytande søtning)
♦ 100 g havregryn
♦ 50 g malte/finhakka mandler (eller andre nøtter)
♦ 1/2 ts kanel
♦ 1/3 ts salt

Slik gjer du:
Rør sammen nøttesmør og Sukrinsirup. Tilsett resten av ingrediensane og kna med hendene til en godt blanda og kompakt deig.

Trill deiga ut til to pølser og skjær opp i passelige biter. Press en og en bit godt i handa, før du triller til munnfulle kuler mellom hendene.

Sett i kjøleskap. Kulene er spiseklare etter 1-2 timer. Oppbevar i kjøleskap og nyt♥

Tips og alternativer
→ Som nevnt i ingredienslista: du kan bruke akkurat det nøttesmøret du ønsker! Min favoritt er mandelsmør, og eg brukte 100 g mandelsmør og 50 g peanøttsmør (fordi eg ikkje hadde meir mandelsmør). Bruk gjerne en kombinasjon om du vil det.

→ Bruk glutenfri havregryn for glutenfri energikuler.

→ Bruk gjerne oppskrifta som inspirasjon og tilsett det du vil av smakstilsetninger. Grovhakka sjokoladebiter i deiga eller sjokoladetrekk er nydelig på desse kulene, men eg droppa det fordi det blir fort klissete når dei skal vere med på tur.

Så utrulig enkle å lage, det tok meg ikkje meir enn 10-15 minutt inkludert tida å rulle 27 kuler!

Desse blir perfekte å ta med på tur til helga, spesielt sykkeltur! Tar liten plass og gir godt med energi, heilt perfekt 🙂

Kulene smaker SÅ mykje bedre enn dei ser ut, haha. Men eg håper uansett at fleire vil prøve seg♥

Annonse

6 Kommentarer

M

Madeleine

24. september 2020

Fantastisk gode!! hvor lenge holder de seg i kjøleskap?

Linda Stuhaug

25. september 2020

Leeenge 🙂 Ingenting å tenke på! Kjekt dei falt i smak 😀

H

Hanne

3. juni 2020

Mmmm, elsker energikuler, artig med litt variasjon i oppskriften, tusen takk 😀 Så raskt, enkelt og digg!!

Linda Stuhaug

3. juni 2020

Ikkje sant! Skikkelig godt 😀

H

Hanne

31. mai 2020

Hei! Kan man bruke honning som søtning? 🙂

Linda Stuhaug

1. juni 2020

Ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg