Annonse
6. juni 2020
Kjøleskapsgraut med Tjukkmjølk
Annonse – Rørosmeieriet
Gårsdagens lunsj var virkelig av det beste slaget! No når vi går mot sommar og varmare tider, frister det meir og meir med kalde måltider. Kjøleskapsgraut er noko eg lager meg ofte i sommarhalvåret, og denne gangen prøvde eg å lage kjøleskapsgrauten med Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet. Det var fantastisk godt!
Tjukkmjølka ga en fyldig, krema og skikkelig god konsistens på kjøleskapsgrauten. Det er ikkje første og siste gang eg lager kjøleskapsgraut på denne måten vertfall!
Rørosmeieriet er Norges fremste heiløkologiske meieri. Produktene til Rørosmeieriet er av høg kvalitet med utelukkande gode, lokale råvarer fra Røros-traktene. Dei har fleire ulike produkter, og Tjukkmjølk er ein av dei.
Tjukkmjølk er ein type tjukk, syrna melk med lang holdbarhet. Melka syrnast med Rørosmeieriets unike tettkultur, ein fleire hundre år gammal kultur med aktive melkesyrebakterier, med opprinnelse fra tettgrasplanten i distriktet. Rørosmeieriet lager tjukkmjølk av både lettmelk og heilmelk, som gir tjukkmjølk med 1,5% fett eller 4% fett – heilt uten tilsatt sukker.
Tjukkmjølk har en frisk og syrna smak med konsistens som yoghurt, og kan brukast på akkurat samme måte som yoghurt. Tilsett i vafler, pannekaker eller lapper. Hell i ei skål og topp med musli, frukt og bær. Bruk den i matlaging, både varme og kalde retter. Lag smoothie eller kjøleskapsgraut. Tjukkmjølk kan virkelig brukast til alt!
Les gjerne meir om Tjukkmjølk her!
Kjøleskapsgraut med Tjukkmjølk blei skikkelig godt, og kan anbefalast til frukost, lunsj eller kveldsmat. Til en porsjon trenger du:
♦ 1,5 dl havregryn
♦ 3 dl Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet
♦ 1 ss valgfri søtning
♦ topping etter ønske
Slik gjer du:
Rør sammen havregryn, Tjukkmjølk og søtning. Du kan bruke begge typane Tjukkmjølk – 1,5% fett eller 4% fett. Sett i kjøleskapet og la kjøleskapsgrauten stå i minst 2-3 timer, gjerne natta over om du vil nyte den til frukost.
Topp grauten med akkurat det du ønsker. Frukt og bær passer kjempegodt, og gjerne litt hakka nøtter eller nøttesmør, og kanskje litt honning eller sirup. Denne gangen brukte eg jordbær, blåbær og kakaonibs.
Det tar ikkje meir enn 1 minutt å røre sammen ingrediensane, så er grauten klar etter nokre timer i kjøleskapet. Perfekt om ein har det litt hektisk på morgonen, er mykje på farten eller berre vil bruke minst mulig tid på kjøkkenet når det er sol og fint ute 🙂
Det kjem fleire innlegg i samarbeid med Rørosmeieriet, og i neste innlegg med Tjukkmjølk skal eg fortelle litt om andre gode egenskaper den har – som gjer ekstra godt for magen!
Håper alle får en finfin lørdag♥
Annonse
8 Kommentarer
Catarina
22. juni 2020
Linda Stuhaug
23. juni 2020
Tobbe
7. juni 2020
Linda Stuhaug
7. juni 2020
Ida
6. juni 2020
Linda Stuhaug
7. juni 2020
Sølvi
6. juni 2020
Linda Stuhaug
7. juni 2020
SKRIV EN KOMMENTAR