Sunne bananmuffins med sjokoladebiter

Banan og sjokolade er virkelig aldri en feil kombinasjon! 

Denne gangen har eg laga kombinasjonen i nokon skikkelig saftige, smakfulle bananmuffins med sjokoladebiter. Sjølve muffinsrøra er kun søta med banan – den er med andre ord uten tilsatt sukker og uten helsekostprodukter 🙂 Overmodne bananer gjer jobben med å gjere muffinsane søte og saftige♥ I tillegg er muffinsrøra grov og næringsrik, hovedingrediensane er banan, egg og havregryn som gjer muffinsane til eit sunt og godt alternativ!

Du kan sjølvsagt lage muffinsane nøytrale eller med den smakstilsetninga du ønsker. Eg har brukt grovhakka 70% mørk sjokolade, og det blei berre skikkelig godt! Det gjorde ikkje muffinsane heilt fri for tilsatt sukker, men ønsker ein det, så kan ein sjølvsagt bruke sukkerfri sjokolade istedenfor 🙂

Bananmuffins med sjokoladebiter, 12 stk 
♦ 3 store eller 4 små modne bananer
♦ 3 store egg
♦ 150 g havremjøl
♦ 50 g speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare)
♦ 2 ts bakepulver

Valgfri smakstilsetning
♦ Hakka mørk sjokolade, 50 g

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.

Hell røra i muffinsformer og topp med grovhakka, mørk sjokolade. Du kan også vende sjokoladebitane inn i røra, eller fylle halve muffinsformen med røre, ta litt sjokoladebiter i, fylle på med meir røre og til slutt sjokoladebiter på toppen igjen. Det er ekstra godt med litt sjokoladebiter i midten også 🙂

Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.

Jo meir overmodne bananer – jo søtare blir muffinsane. Anbefaler å bruke skikkelig overmodne bananer for best resultat 🙂 Hugs at sjølv om skallet er svart, så kan bananene vere like fine inni♥

Tips og alternativer
For å få glutenfri muffins bruker du naturligvis glutenfri havregryn og glutenfri, valgfri tørrvare 🙂 Du kan også bruke meir havremjøl framfor å bruke en anna tørrvare i muffinsrøra.

Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å finblende havregryn.

Ellers er det berre å smakstilsette akkurat som du ønsker! Sjokoladebiter kan byttast eller brukast i kombinasjon med bananbiter, bringebær, blåbær, jordbær eller andre typer frukt/bær, nøtter eller nøttesmør, kanel, kardemomme eller kakaopulver etc. Bruk fantasien!

Muffinsane er fine til kveldskosen, til turmat, til kaffikoppen eller kanskje du slår til med bananmuffins til frukost eller lunsj 🙂 Dei holder seg ferske nokre dager (oppbevar i kjøleskap) og kan fint frysast!

Nyt en bananmuffins eller tre! En finfin måte å redde overmodne bananer på 🙂

Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut mine oppskrifter♥ Eg blir også glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene du deler på instagram, det er så kjekt for meg å følge med. Daglig inspirasjon deler eg på Facebook-sida mi HER – følg meg gjerne der også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hei 🙂 Sikkert et dumt spørsmål, men må man spraye muffinsbrettet før man tar i røre?

    1. Hei! Som må samme måte som steikepanne eller vaffeljern så varierer det fra form til form. Det kjem heilt an på kva form ein har, men det er berre å smøre/spraye for å vere på den sikre sida 🙂 Eg trengte ikkje å smøre desse formene i starten, men no etter ein god del muffinslaging er eg nødt til å smøre dei godt 🙂

      Tips: muffinsbrett i silikon er også supert 🙂

  2. Disse står i ovnen nå. Hadde bare 2 (godt brune) bananer, så skalerte oppskriften til 2/3 🙂 lukter dødsgodt, så gleder meg til å smake!

    1. Hååper dei smakte 😀

  3. Disse va fantastisk gode! Ble en favoritt her i heimen