Banan og sjokolade er virkelig aldri en feil kombinasjon!
Denne gangen har eg laga kombinasjonen i nokon skikkelig saftige, smakfulle bananmuffins med sjokoladebiter. Sjølve muffinsrøra er kun søta med banan – den er med andre ord uten tilsatt sukker og uten helsekostprodukter đ Overmodne bananer gjer jobben med å gjere muffinsane søte og saftige♥ I tillegg er muffinsrøra grov og næringsrik, hovedingrediensane er banan, egg og havregryn som gjer muffinsane til eit sunt og godt alternativ!

Du kan sjølvsagt lage muffinsane nøytrale eller med den smakstilsetninga du ønsker. Eg har brukt grovhakka 70% mørk sjokolade, og det blei berre skikkelig godt! Det gjorde ikkje muffinsane heilt fri for tilsatt sukker, men ønsker ein det, så kan ein sjølvsagt bruke sukkerfri sjokolade istedenfor đ

Bananmuffins med sjokoladebiter, 12 stk
♦ 3 store eller 4 små modne bananer
♦ 3 store egg
♦ 150 g havremjøl
♦ 50 g speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare)
♦ 2 ts bakepulver
Valgfri smakstilsetning
♦ Hakka mørk sjokolade, 50 g
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.
Hell røra i muffinsformer og topp med grovhakka, mørk sjokolade. Du kan også vende sjokoladebitane inn i røra, eller fylle halve muffinsformen med røre, ta litt sjokoladebiter i, fylle på med meir røre og til slutt sjokoladebiter på toppen igjen. Det er ekstra godt med litt sjokoladebiter i midten også đ
Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.

Jo meir overmodne bananer – jo søtare blir muffinsane. Anbefaler å bruke skikkelig overmodne bananer for best resultat đ Hugs at sjølv om skallet er svart, så kan bananene vere like fine inni♥

Tips og alternativer
For å få glutenfri muffins bruker du naturligvis glutenfri havregryn og glutenfri, valgfri tørrvare đ Du kan også bruke meir havremjøl framfor å bruke en anna tørrvare i muffinsrøra.
Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å finblende havregryn.
Ellers er det berre å smakstilsette akkurat som du ønsker! Sjokoladebiter kan byttast eller brukast i kombinasjon med bananbiter, bringebær, blåbær, jordbær eller andre typer frukt/bær, nøtter eller nøttesmør, kanel, kardemomme eller kakaopulver etc. Bruk fantasien!

Muffinsane er fine til kveldskosen, til turmat, til kaffikoppen eller kanskje du slår til med bananmuffins til frukost eller lunsj đ Dei holder seg ferske nokre dager (oppbevar i kjøleskap) og kan fint frysast!

Nyt en bananmuffins eller tre! En finfin måte å redde overmodne bananer på đ
Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut mine oppskrifter♥ Eg blir også glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene du deler på instagram, det er så kjekt for meg å følge med. Daglig inspirasjon deler eg på Facebook-sida mi HER – følg meg gjerne der også!
Hei đ Sikkert et dumt spĂžrsmĂ„l, men mĂ„ man spraye muffinsbrettet fĂžr man tar i rĂžre?
Hei! Som mĂ„ samme mĂ„te som steikepanne eller vaffeljern sĂ„ varierer det fra form til form. Det kjem heilt an pĂ„ kva form ein har, men det er berre Ă„ smĂžre/spraye for Ă„ vere pĂ„ den sikre sida đ Eg trengte ikkje Ă„ smĂžre desse formene i starten, men no etter ein god del muffinslaging er eg nĂždt til Ă„ smĂžre dei godt đ
Tips: muffinsbrett i silikon er ogsĂ„ supert đ
Disse stĂ„r i ovnen nĂ„. Hadde bare 2 (godt brune) bananer, sĂ„ skalerte oppskriften til 2/3 đ lukter dĂždsgodt, sĂ„ gleder meg til Ă„ smake!
HÄÄper dei smakte đ
Disse va fantastisk gode! Ble en favoritt her i heimen
Fantastisk đ
Beste oppskriften jeg har testa ifra deg.Tokk 100g med spelt og 100 g med havregryn 1tskje vanilje sukker og 2 ss mandel smĂžr. Blanda ca 40 g cloetta sukkerfri sjokolade og 2 ss kakonibs Ăžverst Naaam spiste 6 stykk med engang haha..flaks de er sunne
Mmm, hĂžyres digg ut đ heilt innafor med 6 stk!!
Disse var gode! Jeg har laget de to ganger nÄ, og synes de funker bra med mindre modne bananer ogsÄ. Sist gang tilsatte jeg en teskje peanÞttsmÞr i hver muffinsform, det smakte ogsÄ veldig godt!
HĂžyres godt ut, Anniken đ
Kjempegode takk for oppskrift â€ïž
Hei Linda đ
Har prÞvd Ä lage disse noen ganger nÄ og de blir kjempe gode!
Men jeg lurer pÄ noe. NÄr jeg lager dem fÞler jeg de blir sÄ kompakte, mens nÄr jeg ser pÄ dine ser de sÄ luftige ut.
Har du noen tips og triks for det?
MĂ„ forresten si at bloggen din er helt super, funnet masse godt innpĂ„ her đ
Hei! SĂ„ kjekt du liker dei, og ikkje minst liker bloggen min đ
NĂ„r det kjem til oppskrifta sĂ„ gjer eg ingenting anna enn det som stĂ„r i framgangsmetoden altsĂ„. Kanskje du skal prĂžve Ă„ steike dei litt lengre og sjĂ„ om det hjelper? đ
Ja, har vĂŠrt en kjempe suksess, spesielt hos eldste bonusbarnet đ
Det kan sikkert funke, skal prĂžve det. Takk takk đ
Berre hyggelig!
God helg đ
God helg til deg og đ
Takk đ