Linda Stuhaug

Annonse

Sunne bananmuffins med sjokoladebiter

Sunne bananmuffins med sjokoladebiter
Banan og sjokolade er virkelig aldri en feil kombinasjon!
Denne gangen har eg laga kombinasjonen i nokon skikkelig saftige, smakfulle bananmuffins med sjokoladebiter. Sjølve muffinsrøra er kun søta med banan – den er med andre ord uten tilsatt sukker og uten helsekostprodukter 🙂 Overmodne bananer gjer jobben med å gjere muffinsane søte og saftige♥ I tillegg er muffinsrøra grov og næringsrik, hovedingrediensane er banan, egg og havregryn som gjer muffinsane til eit sunt og godt alternativ!
Du kan sjølvsagt lage muffinsane nøytrale eller med den smakstilsetninga du ønsker. Eg har brukt grovhakka 70% mørk sjokolade, og det blei berre skikkelig godt! Det gjorde ikkje muffinsane heilt fri for tilsatt sukker, men ønsker ein det, så kan ein sjølvsagt bruke sukkerfri sjokolade istedenfor 🙂
Bananmuffins med sjokoladebiter, 12 stk ♦ 3 store eller 4 små modne bananer ♦ 3 store egg ♦ 150 g havremjøl ♦ 50 g speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare) ♦ 2 ts bakepulver
Valgfri smakstilsetning ♦ Hakka mørk sjokolade, 50 g
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.
Hell røra i muffinsformer og topp med grovhakka, mørk sjokolade. Du kan også vende sjokoladebitane inn i røra, eller fylle halve muffinsformen med røre, ta litt sjokoladebiter i, fylle på med meir røre og til slutt sjokoladebiter på toppen igjen. Det er ekstra godt med litt sjokoladebiter i midten også 🙂
Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.
Jo meir overmodne bananer – jo søtare blir muffinsane. Anbefaler å bruke skikkelig overmodne bananer for best resultat 🙂 Hugs at sjølv om skallet er svart, så kan bananene vere like fine inni♥
Tips og alternativer For å få glutenfri muffins bruker du naturligvis glutenfri havregryn og glutenfri, valgfri tørrvare 🙂 Du kan også bruke meir havremjøl framfor å bruke en anna tørrvare i muffinsrøra.
Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å finblende havregryn.
Ellers er det berre å smakstilsette akkurat som du ønsker! Sjokoladebiter kan byttast eller brukast i kombinasjon med bananbiter, bringebær, blåbær, jordbær eller andre typer frukt/bær, nøtter eller nøttesmør, kanel, kardemomme eller kakaopulver etc. Bruk fantasien!
Muffinsane er fine til kveldskosen, til turmat, til kaffikoppen eller kanskje du slår til med bananmuffins til frukost eller lunsj 🙂 Dei holder seg ferske nokre dager (oppbevar i kjøleskap) og kan fint frysast!
Nyt en bananmuffins eller tre! En finfin måte å redde overmodne bananer på 🙂
Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut mine oppskrifter♥ Eg blir også glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene du deler på instagram, det er så kjekt for meg å følge med. Daglig inspirasjon deler eg på Facebook-sida mi HER – følg meg gjerne der også!

Banan og sjokolade er virkelig aldri en feil kombinasjon!

Denne gangen har eg laga kombinasjonen i nokon skikkelig saftige, smakfulle bananmuffins med sjokoladebiter. Sjølve muffinsrøra er kun søta med banan – den er med andre ord uten tilsatt sukker og uten helsekostprodukter 🙂 Overmodne bananer gjer jobben med å gjere muffinsane søte og saftige♥ I tillegg er muffinsrøra grov og næringsrik, hovedingrediensane er banan, egg og havregryn som gjer muffinsane til eit sunt og godt alternativ!

Du kan sjølvsagt lage muffinsane nøytrale eller med den smakstilsetninga du ønsker. Eg har brukt grovhakka 70% mørk sjokolade, og det blei berre skikkelig godt! Det gjorde ikkje muffinsane heilt fri for tilsatt sukker, men ønsker ein det, så kan ein sjølvsagt bruke sukkerfri sjokolade istedenfor 🙂

Bananmuffins med sjokoladebiter, 12 stk
♦ 3 store eller 4 små modne bananer
♦ 3 store egg
♦ 150 g havremjøl
♦ 50 g speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare)
♦ 2 ts bakepulver

Valgfri smakstilsetning
♦ Hakka mørk sjokolade, 50 g

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.

Hell røra i muffinsformer og topp med grovhakka, mørk sjokolade. Du kan også vende sjokoladebitane inn i røra, eller fylle halve muffinsformen med røre, ta litt sjokoladebiter i, fylle på med meir røre og til slutt sjokoladebiter på toppen igjen. Det er ekstra godt med litt sjokoladebiter i midten også 🙂

Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.

Jo meir overmodne bananer – jo søtare blir muffinsane. Anbefaler å bruke skikkelig overmodne bananer for best resultat 🙂 Hugs at sjølv om skallet er svart, så kan bananene vere like fine inni♥

Tips og alternativer
For å få glutenfri muffins bruker du naturligvis glutenfri havregryn og glutenfri, valgfri tørrvare 🙂 Du kan også bruke meir havremjøl framfor å bruke en anna tørrvare i muffinsrøra.

Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å finblende havregryn.

Ellers er det berre å smakstilsette akkurat som du ønsker! Sjokoladebiter kan byttast eller brukast i kombinasjon med bananbiter, bringebær, blåbær, jordbær eller andre typer frukt/bær, nøtter eller nøttesmør, kanel, kardemomme eller kakaopulver etc. Bruk fantasien!

Muffinsane er fine til kveldskosen, til turmat, til kaffikoppen eller kanskje du slår til med bananmuffins til frukost eller lunsj 🙂 Dei holder seg ferske nokre dager (oppbevar i kjøleskap) og kan fint frysast!

Nyt en bananmuffins eller tre! En finfin måte å redde overmodne bananer på 🙂

Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut mine oppskrifter♥ Eg blir også glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene du deler på instagram, det er så kjekt for meg å følge med. Daglig inspirasjon deler eg på Facebook-sida mi  HER – følg meg gjerne der også!

Annonse

29 Kommentarer

M

Madeleine

4. oktober 2020

Kjempegode takk for oppskrift ❤️

A

Anniken

18. august 2020

Disse var gode! Jeg har laget de to ganger nå, og synes de funker bra med mindre modne bananer også. Sist gang tilsatte jeg en teskje peanøttsmør i hver muffinsform, det smakte også veldig godt!

Linda Stuhaug

19. august 2020

Høyres godt ut, Anniken 😀

t

therese

17. august 2020

Beste oppskriften jeg har testa ifra deg.Tokk 100g med spelt og 100 g med havregryn 1tskje vanilje sukker og 2 ss mandel smør. Blanda ca 40 g cloetta sukkerfri sjokolade og 2 ss kakonibs øverst Naaam spiste 6 stykk med engang haha..flaks de er sunne

Linda Stuhaug

17. august 2020

Mmm, høyres digg ut 😀 heilt innafor med 6 stk!!

A

Anniken

15. juni 2020

Disse va fantastisk gode! Ble en favoritt her i heimen

Linda Stuhaug

16. juni 2020

Fantastisk 😀

A

Andrea

8. juni 2020

Disse står i ovnen nå. Hadde bare 2 (godt brune) bananer, så skalerte oppskriften til 2/3 🙂 lukter dødsgodt, så gleder meg til å smake!

Linda Stuhaug

9. juni 2020

Hååper dei smakte 😀

I

Ida

8. juni 2020

Hei 🙂 Sikkert et dumt spørsmål, men må man spraye muffinsbrettet før man tar i røre?

Linda Stuhaug

9. juni 2020

Hei! Som må samme måte som steikepanne eller vaffeljern så varierer det fra form til form. Det kjem heilt an på kva form ein har, men det er berre å smøre/spraye for å vere på den sikre sida 🙂 Eg trengte ikkje å smøre desse formene i starten, men no etter ein god del muffinslaging er eg nødt til å smøre dei godt 🙂 Tips: muffinsbrett i silikon er også supert 🙂

M

Maja

4. mars 2021

Disse må jeg teste, det ser kjempe godt ut. Jeg har ett spørsmål angående oppskriften, jeg kunne tenkt meg å lage 1 porsjon – gjerne 2-4 muffins. Hvor mye av hver ingrediens anbefaler du? 🙂

Linda Stuhaug

5. mars 2021

1/3 av ingrediensane 🙂 Altås 1 egg, 1 banan osv. Håper dei smaker!

J

Jorunn

10. september 2021

Namnam! Eg brukte 2 prøvepakkar med proteinpulver frå bodylab (ein sjokolade og ein med banan og sjokolade) i staden for speltmjøl. Hadde ikkje sjokolade å putte oppi, men vart veldig bra resultat! Hadde muffinsformer i papir frå Xtra – vart 22 stk lagde dei i går kveld og eg trur dei er alle borte i morgon

Linda Stuhaug

11. september 2021

Så kjekt dei falt i smak 😀 Litt proteinpulver her er nok veldig godt!

G

Gerita ten bolscher

10. august 2021

Disse er tisammen med mange av dine oppskrifter, kjempegode. Du er utrolig dyktig til å lage enkle og sunne oppskrifter. Tusen takk.

Linda Stuhaug

12. august 2021

Takk, så hyggelig kommentar å få 🙂

C

Christine

20. juli 2021

Hei! Kunne tenkt meg å prøve disse til en bursdagsfeiring (sånn at jeg slipper mas om at sønnen min på 1,5 ikke får kake ), men lurer på, er det finmalt speltmel eller kan jeg bruke sammalt? Eller bør jeg da heller bruke vanlig hvetemel?

Linda Stuhaug

26. juli 2021

Hei! Eg har brukt fint mjøl 🙂 Du kan evt supplere med litt sammalt og! Blir det samme resultatet om du bruker kveitemjøl eller speltmjøl 🙂

C

Christine

27. juli 2021

Takk for svar jeg prøvde meg frem med vanlig hvetemel og de falt absolutt i smak hos mini og det var det aller viktigste for meg! Så takk for god oppskrift, disse lager jeg nok flere av!

Linda Stuhaug

28. juli 2021

Så bra 😀

C

Camilla

5. april 2023

Dattern min på 9 bakte disse selv igår, siden hun har cøliaki. Ble veldig veldig gode, vi spiste de med hjemmelaget bringbærsyltetøy med chiafrø, veldig godt:)

Linda Stuhaug

8. april 2023

Så hyggelig😍

V

Vilde

27. november 2020

Hei Linda 🙂 Har prøvd å lage disse noen ganger nå og de blir kjempe gode! Men jeg lurer på noe. Når jeg lager dem føler jeg de blir så kompakte, mens når jeg ser på dine ser de så luftige ut. Har du noen tips og triks for det? Må forresten si at bloggen din er helt super, funnet masse godt innpå her 🙂

Linda Stuhaug

27. november 2020

Hei! Så kjekt du liker dei, og ikkje minst liker bloggen min 😀 Når det kjem til oppskrifta så gjer eg ingenting anna enn det som står i framgangsmetoden altså. Kanskje du skal prøve å steike dei litt lengre og sjå om det hjelper? 🙂

V

Vilde

27. november 2020

God helg til deg og 😀

Linda Stuhaug

29. november 2020

Takk 😀

V

Vilde

27. november 2020

Ja, har vært en kjempe suksess, spesielt hos eldste bonusbarnet 🙂 Det kan sikkert funke, skal prøve det. Takk takk 🙂

Linda Stuhaug

27. november 2020

Berre hyggelig! God helg 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg