Supergod, enkel chilimajones på 1-2-3!

Chilimajones er noko eg har fått skikkelig smaken på etter eg lagde det for første gang for ei lita stund tilbake.  Makan så smakfullt, godt og ikkje minst anvendelig!

Her er det berre å finhakke litt chili og deretter røre sammen ingrediensane, så er chilimajonesen klar til bruk. Chilimajones passer til burger, kjøtt, fisk, salater, wraps, grillmaten, topping på pizza og mykje, mykje meir. Prøv du også!

Du trenger, 1 skål
♦ 200 g blanding av majones og kesam/rømme (bestem blandingsforholdet sjølv)
♦ 1/2 chili, finhakka
♦ litt pressa sitronsaft eller limesaft
♦ 1 ss sriracha (smak til)

Slik gjer du: 
Bland sammen ingrediensane og smak til (!), oppbevar i kjøleskap til servering. Så enkelt!

Her er det berre å justere mengdene opp eller ned etter kor mange som skal ete osv. Chilimajonesen står seg i minst 1 veke om du oppbevarer den i glass eller en liten boks i kjøleskapet, så ingenting i veien for å doble oppskrifta og ha utover veka 🙂

Alt etter kva du serverer chilimajonesen til, så er det heller ikkje så veldig mykje som skal til. Min favoritt hittil er definitivt til burger, men som nevnt: chilimajonesen er veldig anvendelig og passer til det meste der ein ønsker litt sting 🙂

Og visst det skulle vere noko tvil: sriracha får du kjøpt på heilt vanlige dagligvarebutikker 🙂 Den er kanskje ikkje så lett å få auge på, men spørr etter den om du ikkje finner.

Eg lagde chilimajones til laks hin dagen, og brukte også litt inni lompewraps med grønnsaker, ost og skinke. Godt!

Så, fekk du lyst å prøve deg på chilimajones? Eg håper det!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Anbefales også på hjemmelaget sushi

    1. Åh ja, det hadde eg nesten gløymt! Sushi og chilimajones er jo nyyydelig 😀

  2. Den er nydelig. Min variant har salt og sukker(eller annen søtning) for å forsterke smaken og balansere ut limen. Men så har jeg gjerne en halv eller hel lime i den også da

    Fiskewraps med chillimajones og mangosalsa er farlig godt

    1. Ikkje verst! EG bruker ikkje så mykje lime – klarer ikkje smaken om det blir for mykje limesmak, men det er jo smak og behag 🙂 Høyres ut som en nydelig kombinasjon – skal notere meg den 🙂

  3. Janne Ø Henriksen

    Hvordan blandingsforhold bruker du sv majones og rømme?

    1. Har laga denne 5 ganger dei siste vekene og har ikkje noko fast blandingsforhold, kjem heilt an på kor mykje eg har av kesam og majones 🙂

  4. Høres nydelig ut..skal prøves

    1. Håper den smaker 🙂