Sommarmat med Lev Litt Lettere Spekeskinke!

Annonse – Grilstad

Det er virkelig sesong for sommarmat og det er ingenting som gleder meg meir! Eg er virkelig eit typisk sommarmat-menneske og elsker alt som har med salater og lette måltider å gjere. I dagens innlegg er det nettopp litt fokus på sommarmat, og ikkje kva som helst sommarmat, men med Lev Litt Lettere Spekeskinke fra Grilstad i fokus 🙂

Lev Litt Lettere Spekeskinke har ein mild og mør smak som egner seg like godt både som pålegg, snacks og ingrediens i matlaging. Spekeskinke er jo ein ingrediens som passer til så mangt – den er nydelig som den er, men også skikkelig digg å steike eller tilberede. Lev Litt Lettere Spekeskinke har eit høgt proteininnhold og lavare fett- og saltinnhold enn sammenlignbare produkt.

Idag skal eg dele tre oppskifter med dokke, og første oppskrift ut er sommarsalat med pasta-pesto, nektarin og spekeskinke. En fantastisk god lunsj eller lettvint middag!

Sommarsalat med pasta-pesto, nektarin og spekeskinke (1 porsjon)
♦ 50-100 g valgfri salatmix (eg brukte ruccola og spinat)
♦ 50 g fullkornspasta
♦ 1 ss grønn pesto
♦ 50-60 g Lev Litt Lettere Spekeskinke
♦ 1 nektarin
♦ 1 ss rista pinjekjerner

Slik gjer du:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn. Få vekk alt vatnet og vend inn pestoen. Deretter er det berre å fylle en tallerken med salatmix, pesto-pasta, spekeskinke i biter, nektarin i båter og til slutt rista pinjekjerner♥ Nyt!

Neste oppskrift er en klassiker som tilbehør til grillmaten; asparges med spekeskinke! Dette har vore ein favoritt hos meg i årevis, og det er heilt perfekt å lage no som asparges er i sesong, samtidig som grillsesongen er i gang:

Du trenger:
Aspargestopper
Lev Litt Lettere Spekeskinke

Slik gjer du:
Asparges varierer i både tjukkelse og lengde. Har du store og tjukke asparges; brekk av den nederste biten. Det holder gjerne å surre ei skive spekeskinke rundt en asparges. Har du derimot mindre og tynnare asparges slik som eg har (eg kjøpte aspargestopper) så kan du gjerne surre en skive spekeskinke rundt 2-3 asparges.

Deretter er det berre å grille aspargesen til den er gyllen, og spekeskinka begynner å bi stekt og sprø. Kan også steike i steikepanna på litt over middels varme på alle sider. Nytast best varme!

Så kan vi ikkje unngå å ta med en lompefavoritt! Nydelig som en fargerik sommarfrukost eller sommarlunsj:

Du trenger:
♦ Lomper
♦ Grønn pesto, majones, kremost e.l på lompa
♦ Valgfri salatmix (eg brukte ruccola)
♦ 2-3 skiver Lev Litt Lettere Spekeskinke pr. lompe
♦ Gjerne litt ekstra grønt (eg brukte paprika og rødløk)

Slik gjer du:
Juster antallet etter ditt behov 🙂 Ha litt grønn pesto, majones, kremost eller lignande på midten av lompa. Fyll på med salatmix, spekeskinke og grønsaker. Brett inn sidene på lompa og et den som en «laus» wraps.

Her er det berre å variere etter akkurat det du liker og har tilgjengelig! I denne kombinasjonen er eg veldig glad i Kremgo i smaken urter eller krydder under pålegget. Ruccola og spekeskinke er en veldig god kombinasjon også♥

Tre sommerlige, lette og deilige oppskrifter – håper du fant noko som frista!

Lev Litt Lettere Spekeskinke får du kjøpt i dei aller fleste dagligvarebutikker, og visst dei ikkje har den kan du alltid spørre etter den♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Lett sommermat er alltids en slager, savner å ha spekeskinke tilgjengelig! Jeg tenkte å lage tacopaien din i morgen, men jeg har en liten utfordring. Jeg bor på Island, men sliter med å finne creme fraiche! Er det noe annet jeg kan bruke som vil gi tilsvarende resultat? God helg enn så lenge 🙂

    1. Har dei ikkje creme fraiche (eller tilsvarande produkt) på Island? Så rart! Du kan eventuelt prøve med en slags fløyte eller kokoskrem, men kan hende du må tjukne litt med maisenna får å få den fyldige konsistensen 🙂