Yoghurtskål med varm, karamellisert nektarin

Åh, idag har eg eit skikkelig godt, sommerlig yoghurttips til dokke! For litt sida hadde eg så lyst på ei skål med varme, karamelliserte eplebiter. Det er noko eg har ete i årevis – mest på vinterhalvåret kanskje. Når kjøleskapet var tomt for epler, men ei korg med nektariner lyste imot meg, så var eg rask med å tenke alternativt.

Eg kutta enkelt og greit opp nektarin i biter og karamelliserte i panna med sukrin gold. Det blei heilt vanvittig godt – nektarinen blir så smakfull, mør, søt og god når den blir varmebehandla litt. Dette anbefalst virkelig!

Til en porsjon brukte eg 3 nektariner, delte opp i biter og karamelliserte med 2 ss sukrin gold i steikepanna. Her kan du også bruke anna søtning etter smak og behag 🙂 Sukker, honning, brunt sukker, kokossukker osv…

Bruk litt over middels varme, rør ofte og la nektarinbitane karamellisere eit par minutter, så er det klart. Et gjerne med ein gang medan nektarinen er varm♥

I skåla her på bildene hadde eg eg kombinasjon av vaniljekesam og tjukkmjølk, men her kan du sjølvsagt bruke akkurat det du vil! Kva som helst yoghurt/kesam/kvarg/cottage cheese passer i bunn av denne skåla, eventuelt med litt søtning 🙂 

Eg toppa også med litt ferske bringebær og en god håndfull med valnøtter. Berre heilt nyyyydelig godt altså♥ Eg hadde denne skåla til kveldsmat, men den passer like godt til frukost, lunsj eller som eit mellommålid/sunn dessert også 🙂

Juster mengder og ekstra topping etter sultfølelse og kva måltud du ete den til♥ Litt nøtter gir god crunch, sunne fettsyrer og gjer skåla litt meir næringsrik om det er eit hovedmåltid. Synes du det blir for lite mat så er det nok godt med litt havregryn, musli eler granola på toppen også 🙂

Prøv dette du også! Så enkelt, og så godt!

2 kommentarer

  1. Har man stekefett i pannen når man karamelliserer frukt med søtning? Takk for tips 🙂

    1. Nei, det trengs ikkje. Då hadde eg skreve det som en ingrediens 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *