Fyldig, næringsrik skogsbærsmoothie

Hei!

Åh, den sommarvarmen vi har no gjer virkelig noko med matlysten! Det frister aller mest med smoothie, salater og andre lette måltider – og smoothie har blitt ein god del av til frukost og lunsj i det siste. Det er så godt, enkelt å variere og med dei rette ingrediensane blir det både mettande og næringsrikt.

Denne skåla med fyldig skogsbærsmoothie lagde eg i forrige veke – og knipsa eit par bilder slik at eg kunne dele oppskrift med dokke. Det gjer eg så sjelden av smoothie, men eg lager jo så mange gode smoothier at eg må nesten gjere det oftare, hehe 🙂

Smoothie lager eg alltid på slump, men her er ca. det eg brukte: 

Til en porsjon:
♦ 250 g fryste skogsbær
♦ 150 g vaniljekesam UTEN
♦ 1 toppa ss proteinpulver i vaniljesmak (kan sjølvsagt sløyfast, eg bruker det fordi det gir en ekstra god smak og konsistens. Bruk gjerne litt anna søtning istedenfor eller 1/2 banan)
♦ væske til passelig konsistens (eg brukte eplejuice denne gangen, men bruker vanligvis berre litt melk eller vatn)

Framgangsmåte:
Kjør med stavmikser eller blender til ein fyldig konsistens, smak til om du vil ha den søtare 🙂 Hell over i ei skål og topp med akkurat det du måtte ønske – eg brukte banan, litt ekstra skogsbær og 1 ss mandelsmør♥ Viktig med fett i måltidet – nøttesmør eller nøtter er perfekt som topping!

Bruk gjerne andre bær, anna yoghurt eller det du måtte ønske – ingen smoothier trenger å følgast slavisk 😉

Ha ei nydelig helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *