Halloumiburger med mango- og avokadosalat

Inneholder egenreklame

Mandager er som alltid vegetariske her på bloggen, og idag har eg en nydelig halloumiburger å dele med dokke♥

Denne oppskrifta er også å finne i nyaste kokeboka mi «Opptur med sunne middagar» i kapittelet «middagar for ein person». Eg har nemlig eit eget kapittel med porsjonsoppskrifter som passer perfekt om ein er aleine til middag. Men, det er naturligvis ingenting i veien for å doble eller firdoble oppskriftene om middagane skal lagast til fleire, inkludert denne halloumiburgeren 🙂

Halloumiburgeren har eg servert i heimelaga (litt utradisjonelt) hamburgerbrød og ein smakfull mango- og avokadosalat. Halloumi er veldig godt i kombinasjon med noko friskt, så denne mango- og avokadosalaten passer veldig godt!

Sommerlig, sunn, fargerik og ein skikkelig god middag: 

Du trenger, 1 porsjon
1 stk hamburgerbrød*
1 skive halloumi, delt på langs
crispysalat
tomat
smør eller olje til steiking

Mango- og avokadosalat
1⁄2 liten avokado, i biter
1⁄2 liten mango, i biter
1 ss finhakka rødløk
litt limesaft
grovkverna pepper

Slik gjer du:
1. Del av ei skive av halloumien (ca. 1/3 delt på langs). Steik i smør eller olje på begge sider til den har ein god, gyllen farge.

2. Bland saman ingrediensane til mango– og avokadosalaten i mellomtida.

3. Ha grønsaker på hamburgerbrøda, etterfulgt av steikt halloumi og mango– og avokadosalaten.

* Som hamburgerbrød har eg brukt oppskrifta mi på proteinrike havrerundstykke med chiafrø som du finner HER. Desse har eg alltid i frysaren, og lager dei gjerne i litt større rundstykker så dei passer blant anna som hamburgerbrød 🙂 Men, bruk det hamburgerbrødet du ønsker! Grove brødskiver – gjerne rista brødskiver – er også eit fint og raskt alternativ.

Har du lyst til å kjøpe boka mi OPPTUR MED SUNNE MIDDAGAR så finner du den her♥ Du får fri frakt og den kjem rett i postkassa di 🙂 Boka inneholder 80 fargerike, enkle og sunne oppskrifter på middager i ulike kapitler:

→ Middagar på maks 20 minutt
→ Middagar du kan lage klar kvelden før
→ Alt-i-eitt midddagar
→ Restemiddagar
→ Middagar for ein person
→ Middagar med maks 6 ingredienser
→ Helgemiddagar
→ Tilbehørtips til middagen

I tillegg til mange gode tips og triks for å lukkast med kvardagsmiddagen! Les gjerne meir i DETTE innlegget om du er nysgjerrig, eller spørr i kommentarfeltet om du har spørsmål om boka mi 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *