Lomperuller med ruccola & fenalår

Har du lyst på skikkelig godt og enkelt til strandmat? Lomperuller er midt i blinken for både store og små!

Eg har laga ein superenkel variant med kremost, ruccola og fenalår. Desse lomperullane delte eg opp i biter, og då passer dei perfekt til strandmaten, til tapasbord, til koldtbord, tilbehør til suppe/salat eller som ein smårett før grillmaten. Udelte lomperuller lager eg også ofte i matpakken eller som turmat, for å ikkje snakke om frukost eller kveldsmat. Det passer virkelig til alt!!

Makan til enkelt, og makan til godt:

Til desse brukte eg:
→ 5 ferske speltlomper
→ Smurte eine halvdelen av lompa med kremost (eg brukte Kremgo Urter)
→ La over ruccola og fenalår i skiver på den andre halvdelen
→ Starta å rulle lompa fra sida med fyllet og avslutta med halvdelen med kremost – då fungerer kremosten også som lim og binder lompa sammen
→  Skar deretter kvar lompe i fire biter

Fenalår kan gjerne byttast med spekeskinke – det er minst like godt 🙂 Ellers kan du sjølvsagt bruke andre grønnsaker og anna pålegg, alt etter kva du liker og har tilgjengelig. Men noko kremost e.l er alfa omega for å holde lompa sammen!

Eg serverte lomperullane som ein del av eit lite koldtbord på jonsokafta, det falt godt i smak hos alle sammen!

Håper du er inspirert – det er jo så godt, og ikkje minst superenkelt♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *