Mini smuldrepai med jordbær og rabarbra

God fredag!

Har du lyst på smuldrepai, men synes det er litt voldsomt å lage ein stor form? Lag desse mini smuldrepaiane! Det er rett og slett små, enkle porsjonspaier med jordbær- og rabarbra i bunn, toppa med crunchy, deilig havregrynstopping. Heilt perfekt som ein sunn, liten kvardagsdessert 🙂

Oppskrifta er sukkerfri, glutenfri (bruk glutenfri havregryn) og kan fint lagast melkefri om du bytter ut smør med melkefri margarin. Men, du bestemmer som alltid litt sjølv kva søtning du vil bruke, og er det sukker du foretrekker – så bruker du sukker.

Du trenger, 2 porsjoner:
♦ 100 g rabarbra, kutta i små biter
♦ 100 g jordbær, delt i små biter
♦ 2-3 ss sukrin gold (eller anna valgfri søtning tilsvarande 2-3 ss sukker)
♦ 1 ts potetmjøl

Crunchy topping
♦ 1 ss smør
♦ 2 ss sukrin gold (eller anna valgfri søtning tilsvarande 2-3 ss sukker)
♦ 3-4 ss havregryn
♦ en klype salt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland sammen rabarbra, jordbær, sukrin gold og potetmjøl og fordel i to små, ildfaste former. Eg brukte creme brulee-former.

Deretter lager du den crunchy toppingen. Smelt forsiktig smør og sukrin gold til det akkurat er flytande, og rør inn havregryn og salt. Fordel over jordbær- og rabarbrablandinga.

Steik på nederste rille i 30-35 minutt, eller til havregryna har fått ein godt gyllen farge. Avkjøl litt før servering‚ så toppingen får bli crunchy (det tar litt tid etter den er komt ut av ovnen).

Server deretter varm, lun eller kald – gjerne med einklatt vaniljekesam eller lignande♥ NYT!

( Før topping ↑ etter topping før steiking ↓ ) 

TIPS!
Eg lagde ein veldig simpel variant, men du må gjerne piffe den opp med litt ekstra 🙂 I jordbær- og rabarbrablandinga kan du for eksempel bruke litt kanel, kardekomme eller ekte vaniljepulver for meir smak. Dette kan du også tilsette i den crunchy toppingen. I tillegg kan du gjerne tilsette litt grovhakka nøtter sammen med havregryna, for eksempel mandler, pecannøtter eller valnøtter.

Det ser godt ut, eller kva?

Vi synes vertfall dette var terningskast 6 – både på smak, tilberedningstid (tok 5 minutt før den var i ovnen) og kor enkelt det faktisk var å slenge sammen.

Noko å lage i helga kanskje? Håper du er frista iallefall 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *