Fylte, grønne pannekaker

Pannekaker kan virkelig lagast i utallige varianter og toppast eller fyllast med det aller meste av både salt og søtt. Idag har eg lyst å dele ein litt utradisjonell variant: grønne pannekaker med deilig kyllingfyll. Dei grønne pannekakene er tynne, saftige og fungerer på ein måte som wraps. Dei er relativt nøytrale og kan egentlig fyllast med kva som helst, så her er det berre fantasien som setter grenser 🙂

Grønne pannekaker, 4-5 stk (store)
♦ 2 egg
♦ 1,5 dl valgfri melk
♦ 100 g havremjøl
♦ 1 god neve fersk spinat
♦ 1/2 ts salt
♦ nokre gode dryss chilikrydder og paprikakrydder (eller andre smakfulle krydder du liker, f.eks løkkrydder e.l)

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i ein blender eller mos med stavmikser til ei jevn, klumpfri røre. La den svelle i minst 10 minutter. Juster eventuelt med litt ekstra væske om røra er veldig tjukk, før du steiker gylne pannekaker i smurt steikepanne på middels varme 🙂

Eg fylte pannekakene med ruccola, norske jordbær, paprika, ferdigstekt kylling og kvitløksdressing. Skikkelig godt!

Pannekakene kan du som sagt fylle med kva som helst! Her er nokre forslag:
→ Ein enkel variant med ost, skinke og litt grønt
→ Rester av tacokjøttdeig med tacotilbehør
→ Hummus og grønnsaker
→ Laks eller skalldyr med valgfritt tilbehør
→ Egg og røykelaks eller spekeskinke
→ Spekeskinke eller fenalår med pesto

Nyt til lunsj, i matpakken eller som middag. Eit anna tips er å fylle pannekakene og deretter gratinere i ovnen med ost på!

Ser det ikkje godt ut? Kombinasjonen var rett og slett skikkelig god, jordbæra gjorde virkelig susen her altså!

Velbekomme – håper det ser fristande ut 🙂

2 kommentarer

  1. Nam, disse så gode ut Hva smaker pannekakene i seg selv? Takk for alt du deler, Linda 🙂 Alltid like koselig å titte innom bloggen og følge deg på Instagram for matinspirasjon og nå også turinspirasjon 🙂 Ønsker deg en riktig god helg!

    1. Pannekakene smaker egentlig berre pannekaker, men med litt meir smak ettersom det er brukt litt ekstra krydderier 😀 Perfekt til wraps! Tusen takk, Ida – så hyggelig å lese <3 Riktig god søndag til deg 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *