Linda Stuhaug

Annonse

Omelett med skinke, ost og vårløk

Omelett med skinke, ost og vårløk
Det er fleire grunner til at eg digger ein god omelett, men dei to hovegrunnane er;
→ Omelett passer til alle døgnets måltider! Frukost, lunsj, middag, turmat, kveldsmat, i matpakken. Litt ekstra luksus til frukost, og kanskje litt lettvint til middag, men det passer virkelig gjennom heile dagen og er like god kald som varm.
→ ALT kan tilsettast i ein omelett! Egg er naturligvis hovedingrediensen, så er det berre å bruke det ein har tilgjengelig og liker av ulike typer grønnsaker, oster, middagsrester, skinke, spekeskinke og anna type salt spekekjøtt, krydder, urter m.m. Ein kan bruke melk, fløyte, ein klatt kesam, rømme eller creme fraiche eller rett og slett berre lage den med egg.
Å dele oppskrift på omelett blir litt som å dele oppskrift på ein salat; bruk det du liker og det du har! Her har eg laga ein variant med bogskinke, løk, vårløk og ost – enkel og veldig god.
Til denne brukte eg: 8 store egg 1 dl melk 250 g bogskinke, i terninger 1 løk, grovhakka litt vårløk, grovhakka to gode never ost (en i omeletten og en til topping) 3-4 små tomater, delt i to salt og pepper smør til steiking
Framgangsmåte: Steik bogskinke, løk og vårløk i litt smør i nokre minutter. Visp sammen egg, melk, en neve ost, salt og pepper – hell over steikepanna. Topp omeletten med tomat og en neve ost.
Steik under lokk på svak varme til omeletten har satt seg. Server varm eller kald med det tilbehøret du ønsker 🙂
Vi serverte denne på brød/knekkebrød med ekstra grønnsaker på sida – oppkutta paprika, agurk og gulrot 🙂 Og vi hadde mat til både lunsj og middag!
Rekna med vi er fleire som er glad i ein god omelett? Har du kanskje ein favoritt? Del gjerne 😀

Det er fleire grunner til at eg digger ein god omelett, men dei to hovegrunnane er;

→ Omelett passer til alle døgnets måltider! Frukost, lunsj, middag, turmat, kveldsmat, i matpakken. Litt ekstra luksus til frukost, og kanskje litt lettvint til middag, men det passer virkelig gjennom heile dagen og er like god kald som varm.

→ ALT kan tilsettast i ein omelett! Egg er naturligvis hovedingrediensen, så er det berre å bruke det ein har tilgjengelig og liker av ulike typer grønnsaker, oster, middagsrester, skinke, spekeskinke og anna type salt spekekjøtt, krydder, urter m.m. Ein kan bruke melk, fløyte, ein klatt kesam, rømme eller creme fraiche eller rett og slett berre lage den med egg.

Å dele oppskrift på omelett blir litt som å dele oppskrift på ein salat; bruk det du liker og det du har! Her har eg laga ein variant med bogskinke, løk, vårløk og ost – enkel og veldig god.

Til denne brukte eg:
8 store egg
1 dl melk
250 g bogskinke, i terninger
1 løk, grovhakka
litt vårløk, grovhakka
to gode never ost (en i omeletten og en til topping)
3-4 små tomater, delt i to
salt og pepper
smør til steiking

Framgangsmåte:
Steik bogskinke, løk og vårløk i litt smør i nokre minutter. Visp sammen egg, melk, en neve ost, salt og pepper – hell over steikepanna. Topp omeletten med tomat og en neve ost.

Steik under lokk på svak varme til omeletten har satt seg. Server varm eller kald med det tilbehøret du ønsker 🙂

Vi serverte denne på brød/knekkebrød med ekstra grønnsaker på sida – oppkutta paprika, agurk og gulrot 🙂 Og vi hadde mat til både lunsj og middag!

Rekna med vi er fleire som er glad i ein god omelett? Har du kanskje ein favoritt? Del gjerne 😀

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg