Linda Stuhaug

Annonse

27. juli 2020

Lompepizza med trippel ost

Lompepizza med trippel ost
God mandag!
Lompepizza er alltid en slager; det er kjapt, enkelt, veldig godt og muligheten for variasjon er stor. Dette lager vi ofte her i hus, og fyllet varierer vi fra gang til gang etter kva vi vil ha, og kva vi har tilgjengelig. Forrige gang vi hadde lompepizza på menyen ville eg lage ein vegetarvariant med trippel ost – denne kombinasjonen er berre fantastisk god!
Trippel ost er altså kremost i bunn, fetaost i fyllet og smelta ost på toppen. Eg har laga denne varianten før som quesedilla, en veldig populær vegetaroppskrift her på bloggen:
– OPPSKRIFT FINNER DU HER –
No over til lompepizzaen, som blei minst like god! Bruk dei grønnsakene du ønsker, og varier smaken på kremosten som du vil. Her er ingrediensane eg brukte til 4 lompepizzaer:
Lompepizza med trippel ost, 4 stk ♦ 4 lomper ♦ 4 ts kremost (eg brukte Kremgo paprika) ♦ rødløk, paprika og spinat ♦ 4 toppa ss fetaost ♦ raspa ost ♦ valgfritt krydder
Slik gjer du: Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør lompene med kremost, ha over grønnsaker, fetaost, krydder og til slutt raspa ost. Steik midt i ovnen i ca. 5-6 minutt, eller til osten er smelta og lompene sprø i kantane.
Du kan også bruke over-undervarme, men då må dei stå litt lengre i ovnen 🙂
Kor mange lompepizzaer pr. person varierer fra person til person, så dette må du berre justere antallet på 🙂 Vi lager som regel 7-8 stk til 2 personer, og steiker på to brett. Serverer også alltid lompepizzaen med ein stor, digg salat.
Fyllet kan sjølvsagt brukast på kva som helst pizza, og du må gjerne supplere med litt ekstra fyll – som bønner, avokado, pesto, oliven, ekstra grønnsaker m.m. Men denne «trippel ost» kombinasjonen er vertfall skikkelig god, så den anbefalast virkelig å prøvast!

God mandag!

Lompepizza er alltid en slager; det er kjapt, enkelt, veldig godt og muligheten for variasjon er stor. Dette lager vi ofte her i hus, og fyllet varierer vi fra gang til gang etter kva vi vil ha, og kva vi har tilgjengelig. Forrige gang vi hadde lompepizza på menyen ville eg lage ein vegetarvariant med trippel ost – denne kombinasjonen er berre fantastisk god!

Trippel ost er altså kremost i bunn, fetaost i fyllet og smelta ost på toppen. Eg har laga denne varianten før som quesedilla, en veldig populær vegetaroppskrift her på bloggen:

– OPPSKRIFT FINNER DU HER –

No over til lompepizzaen, som blei minst like god! Bruk dei grønnsakene du ønsker, og varier smaken på kremosten som du vil. Her er ingrediensane eg brukte til 4 lompepizzaer:

Lompepizza med trippel ost, 4 stk
♦ 4 lomper
♦ 4 ts kremost (eg brukte Kremgo paprika)
♦ rødløk, paprika og spinat
♦ 4 toppa ss fetaost
♦ raspa ost
♦ valgfritt krydder

Slik gjer du:
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør lompene med kremost, ha over grønnsaker, fetaost, krydder og til slutt raspa ost. Steik midt i ovnen i ca. 5-6 minutt, eller til osten er smelta og lompene sprø i kantane.

Du kan også bruke over-undervarme, men då må dei stå litt lengre i ovnen 🙂

Kor mange lompepizzaer pr. person varierer fra person til person, så dette må du berre justere antallet på 🙂 Vi lager som regel 7-8 stk til 2 personer, og steiker på to brett. Serverer også alltid lompepizzaen med ein stor, digg salat.

Fyllet kan sjølvsagt brukast på kva som helst pizza, og du må gjerne supplere med litt ekstra fyll – som bønner, avokado, pesto, oliven, ekstra grønnsaker m.m. Men denne «trippel ost» kombinasjonen er vertfall skikkelig god, så den anbefalast virkelig å prøvast!

Annonse

2 Kommentarer

M

Marianne

29. september 2022

Har du brukt fetaost i blokk? Går det greit å bruke terninger i lake(uten laken)? Jeg er ikke så vant til å spise fetaost.Skriver noen tilleggsspørsmål også: Jeg har litt dårlige «smaksløker»,så for meg er det vanskelig å bruke «lukt og smak»jeg lurte på sånn ca hvor lenge et glass med fetaost holder seg i kjøleskap etter åpning? Det samme med ferdigkjøpt pesto glass,der står det at åpnet glass holder seg i 5 dager.

Linda Stuhaug

30. september 2022

Ja, det kan du :) Men dropp laken ja. Det er eit vanskelig spørsmål å svare på. Du må nesten berre sjå-lukte-smake. Du merker om det er dårlig😊 Men min erfaring er at det vertfall står nokon veker, både fetaost og pesto.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg