Lompepizza med trippel ost

God mandag!

Lompepizza er alltid en slager; det er kjapt, enkelt, veldig godt og muligheten for variasjon er stor. Dette lager vi ofte her i hus, og fyllet varierer vi fra gang til gang etter kva vi vil ha, og kva vi har tilgjengelig. Forrige gang vi hadde lompepizza på menyen ville eg lage ein vegetarvariant med trippel ost – denne kombinasjonen er berre fantastisk god!

Trippel ost er altså kremost i bunn, fetaost i fyllet og smelta ost på toppen. Eg har laga denne varianten før som quesedilla, en veldig populær vegetaroppskrift her på bloggen:

– OPPSKRIFT FINNER DU HER – 

No over til lompepizzaen, som blei minst like god! Bruk dei grønnsakene du ønsker, og varier smaken på kremosten som du vil. Her er ingrediensane eg brukte til 4 lompepizzaer:

Lompepizza med trippel ost, 4 stk 
♦ 4 lomper
♦ 4 ts kremost (eg brukte Kremgo paprika)
♦ rødløk, paprika og spinat
♦ 4 toppa ss fetaost
♦ raspa ost
♦ valgfritt krydder

Slik gjer du:
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør lompene med kremost, ha over grønnsaker, fetaost, krydder og til slutt raspa ost. Steik midt i ovnen i ca. 5-6 minutt, eller til osten er smelta og lompene sprø i kantane.

Du kan også bruke over-undervarme, men då må dei stå litt lengre i ovnen 🙂

Kor mange lompepizzaer pr. person varierer fra person til person, så dette må du berre justere antallet på 🙂 Vi lager som regel 7-8 stk til 2 personer, og steiker på to brett. Serverer også alltid lompepizzaen med ein stor, digg salat.

Fyllet kan sjølvsagt brukast på kva som helst pizza, og du må gjerne supplere med litt ekstra fyll – som bønner, avokado, pesto, oliven, ekstra grønnsaker m.m. Men denne «trippel ost» kombinasjonen er vertfall skikkelig god, så den anbefalast virkelig å prøvast!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *