Bringebær- og blåbærsmoothie

Det er sesong for både bringebær og blåbær no, og det er perfekt å kjøpe/plukke og fryse ned♥ Kvart einaste år både kjøper eg massevis av norske bær, og plukker det som går an å plukke – så fryser eg ned så eg har til smoothie o.l resten av året til neste sesong. Eit tips fra meg til dåkke!

Så, med sesongens bringebær og blåbær har eg laga ein deilig, sommerlig smoothie som passer perfekt til frukost, lunsj eller kveldsmat no i sommar:

Bringebæra i smoothien er faktisk villbringebær som vi plukka i hagen vår på lørdag. Etter ei veke på ferie kom vi heim til eine hagen full av modne bringebær i bringebærbuskene. Det er egentlig ein hage som er full av ugras, men bringebærbuskene gjer hagen verdt å ta vare på 🙂 Blåbæra er sjølvplukka fra i fjor, eg har enda ikkje fått plukka blåbær i år, men det kjem ei tid for det også.

Så, denne nydelige smoothien hadde vi til lunsj igår, Fyldig, mettande og skikkelig god:

Eg brukte, 2 porsjoner:
♦ 200 g fryste villbringebær
♦ 200 g fryste blåbær
♦ 1 fryst banan
♦ 4-5 store, fryste buketter brokkoli (kan sløyfast, eller bruk f.eks blomkål)
♦ 250 g mager kesam (bruk gjerne anna yoghurt/kesam)
♦ 2 ss vaniljeprotein (kan sløyfast, eg bruker det fordi eg synes det gir en god smak)

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i ein blender eller mos med stavmikse til ein fyldig smoothie. Juster evt med litt væske om nødvendig, og smak til om du evt ønsker smoothien søtare, og tilsett det du ønsker av søtning 🙂

Hell over i to store porsjonsskåler og server med valgfri topping♥ Eg brukte banan, kiwi, ekstra villbringebær og rista pecannøtter.

Eg fylte på med ekstra nøtter underveis – viktig med nok fett i måltidet for å holde blodsukkeret stabilt og ikkje minst for metthetsfølelse og lanvarig metthet 🙂

Eg tilsetter alltid fryste grønnsaker i smoothie, det er ein super måte å få i seg litt ekstra grønt på – uten at det kjennes på smaken. Brokkolibuketter eller fryst spinat er mine favoritter og det eg bruker mest, men man kan bruke både blomkål, erter, rødbeter o.l også. Enda eit tips fra meg til dåkke!

Lag smoothie du også – gjerne med bær som er i sesong akkurat no♥ Kortreist lykke, miljøvennlig, billig og digg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *