Linda Stuhaug

Annonse

Energikuler med cashewnøttsmør & kakao

Energikuler med cashewnøttsmør & kakao
Eg har sagt det før og seier det igjen: eg berre ELSKA sånne søte, digge energikuler♥
Eg er veldig glad i dei ulike variantane eg lager med dadler, men energikuler kan fint lagast uten dadler også. Dagens oppskrift er eit eksempel på energikuler uten dadler, men som er skikkelig smakfulle og gode med nøttesmør. Har nokre varianter av desse fra før i arkivet også, men en ny oppskrift er på sin rette plass å dele 🙂 Dei er laga med cashewnøttsmør & kakao, en skikkelig god kombinasjon♥
Uten tilsatt sukker, melk eller gluten (bruk glutenfrie havregryn)!
Og en ting til: alle ingrediensane i desse kulene kan du finne på dagligvarebutikk. Eg har brukt sukrinsirup som er å finne i mange butikker, men som alternativ kan du for eksempel bruke flytande honning.
Til 25-30 kuler: 175 g cashewnøttsmør (eller anna valgfritt nøttesmør, for eksempel peanøttsmør eller mandelsmør) 100 g sukrinsirup (evt. flytande honning eller anna flytande søtning) 100 g havregryn 3 ss kakao 1/3 ts salt
Slik gjer du: Rør sammen cashewnøttsmør og sukrinsirup, etterfulgt av kakao og salt. Tilsett deretter havregryn og kna godt til du får en jevn og kompakt masse.
Trill til avlange pølser, skjær opp i biter og rull bitane til kuler mellom hendene. Sett kjølig så er kulene spiseklare etter 1-2 timer.
Kulene kan du oppbevare i ein boks i kjøleskapet. Dei kan fint tas med på farten eller på tur, dei kan fint oppbevarast uttafor kjøleskap også – dei blir berre litt mjukare i konsistensen 🙂
Så gode, og så enkle å lage. Desse rauk for i heimen for å sei det sånn…!
Håper du er frista til å prøve! Ha en herlig tirsdag!

Eg har sagt det før og seier det igjen: eg berre ELSKA sånne søte, digge energikuler♥

Eg er veldig glad i dei ulike variantane eg lager med dadler, men energikuler kan fint lagast uten dadler også. Dagens oppskrift er eit eksempel på energikuler uten dadler, men som er skikkelig smakfulle og gode med nøttesmør. Har nokre varianter av desse fra før i arkivet også, men en ny oppskrift er på sin rette plass å dele 🙂 Dei er laga med cashewnøttsmør & kakao, en skikkelig god kombinasjon♥

Uten tilsatt sukker, melk eller gluten (bruk glutenfrie havregryn)!

Og en ting til: alle ingrediensane i desse kulene kan du finne på dagligvarebutikk. Eg har brukt sukrinsirup som er å finne i mange butikker, men som alternativ kan du for eksempel bruke flytande honning.

Til 25-30 kuler:
175 g cashewnøttsmør (eller anna valgfritt nøttesmør, for eksempel peanøttsmør eller mandelsmør)
100 g sukrinsirup (evt. flytande honning eller anna flytande søtning)
100 g havregryn
3 ss kakao
1/3 ts salt

Slik gjer du:
Rør sammen cashewnøttsmør og sukrinsirup, etterfulgt av kakao og salt. Tilsett deretter havregryn og kna godt til du får en jevn og kompakt masse.

Trill til avlange pølser, skjær opp i biter og rull bitane til kuler mellom hendene. Sett kjølig så er kulene spiseklare etter 1-2 timer.

Kulene kan du oppbevare i ein boks i kjøleskapet. Dei kan fint tas med på farten eller på tur, dei kan fint oppbevarast uttafor kjøleskap også – dei blir berre litt mjukare i konsistensen 🙂

Så gode, og så enkle å lage. Desse rauk for i heimen for å sei det sånn…!

Håper du er frista til å prøve! Ha en herlig tirsdag!

Annonse

12 Kommentarer

A

Amalie

31. august 2020

Kan man rulle dem i kokosmasse etterpå? Eller smaker de best uten kokos? 🙂

Linda Stuhaug

1. september 2020

Joda, kjør på om du liker kokos 🙂

L

Lisa

19. august 2020

cashewnøttsmør? Sånn ferdig laget? Finner ikke på dagligvarebutikk? Eller må du lage hjemmelaga cashewnøttsmør?

Linda Stuhaug

19. august 2020

Kan lage heimelaga eller du kan kjøpe. Eg lager sjølv eller kjøper Helios sitt 🙂 Vil du lage sjølv, følg denne oppskrifta men bytt ut mandler med cashewnøtter: https://www.lindastuhaug.no/2018/03/22/heimelaga-nydelig-mandelsmor/

K

Katrine

18. august 2020

Tips: jeg har laget noen lignende men uten havregryn og ekstra søtning. Jeg brukte dadler som jeg bløtla. Nå skal jeg prøve med havregryn men med dadler for ekstra næring og ikke sukrin 😉

Linda Stuhaug

19. august 2020

Det er det eg pleier å lage, med dadler og nøtter 🙂 Har mange oppskrifter på det i arkivet 😀

M

Malin Helgesen Østensvik

31. mai 2021

Hei, kan jeg bruke lønnesirup istedenfor sukrin sirup?

Linda Stuhaug

1. juni 2021

Ja 🙂

A

Amalie Kristiansen

7. mai 2021

Hvor mye kalorier er de ca i en kule ?

Linda Stuhaug

8. mai 2021

https://www.lindastuhaug.no/2021/04/28/la-oss-snakke-litt-om-kalorier-folkens/

M

M

11. november 2020

Hvor lenge er disse holdbare? 🙂 Jeg tenkte å lage de litt nærmere jul og gi bort i julegave, dersom de holder en stund før de blir dårlige.

Linda Stuhaug

11. november 2020

Dei står seg i vekesvis, så det skal gå heilt fint 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg