Annonse
18. august 2020
Energikuler med cashewnøttsmør & kakao
Eg har sagt det før og seier det igjen: eg berre ELSKA sånne søte, digge energikuler♥
Eg er veldig glad i dei ulike variantane eg lager med dadler, men energikuler kan fint lagast uten dadler også. Dagens oppskrift er eit eksempel på energikuler uten dadler, men som er skikkelig smakfulle og gode med nøttesmør. Har nokre varianter av desse fra før i arkivet også, men en ny oppskrift er på sin rette plass å dele 🙂 Dei er laga med cashewnøttsmør & kakao, en skikkelig god kombinasjon♥
Uten tilsatt sukker, melk eller gluten (bruk glutenfrie havregryn)!
Og en ting til: alle ingrediensane i desse kulene kan du finne på dagligvarebutikk. Eg har brukt sukrinsirup som er å finne i mange butikker, men som alternativ kan du for eksempel bruke flytande honning.
Til 25-30 kuler:
175 g cashewnøttsmør (eller anna valgfritt nøttesmør, for eksempel peanøttsmør eller mandelsmør)
100 g sukrinsirup (evt. flytande honning eller anna flytande søtning)
100 g havregryn
3 ss kakao
1/3 ts salt
Slik gjer du:
Rør sammen cashewnøttsmør og sukrinsirup, etterfulgt av kakao og salt. Tilsett deretter havregryn og kna godt til du får en jevn og kompakt masse.
Trill til avlange pølser, skjær opp i biter og rull bitane til kuler mellom hendene. Sett kjølig så er kulene spiseklare etter 1-2 timer.
Kulene kan du oppbevare i ein boks i kjøleskapet. Dei kan fint tas med på farten eller på tur, dei kan fint oppbevarast uttafor kjøleskap også – dei blir berre litt mjukare i konsistensen 🙂
Så gode, og så enkle å lage. Desse rauk for i heimen for å sei det sånn…!
Håper du er frista til å prøve! Ha en herlig tirsdag!
Annonse
12 Kommentarer
Amalie
31. august 2020
Linda Stuhaug
1. september 2020
Lisa
19. august 2020
Linda Stuhaug
19. august 2020
Katrine
18. august 2020
Linda Stuhaug
19. august 2020
Malin Helgesen Østensvik
31. mai 2021
Linda Stuhaug
1. juni 2021
Amalie Kristiansen
7. mai 2021
Linda Stuhaug
8. mai 2021
M
11. november 2020
Linda Stuhaug
11. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR