Linda Stuhaug

Annonse

27. august 2020

Saftige havrepannekaker med Tjukkmjølk

Saftige havrepannekaker med Tjukkmjølk
Annonse – Rørosmeieriet
Altså – desse pannekakene her! Dei har eg jammen gleda meg til å dele! Eg har jo ein ganske så standard oppskrift på mine populære havrepannekaker, men denne gangen har eg laga dei i ein ny vri: med Tjukkmjølk frå Rørosmeieriet. Dei blei minst like saftige og gode, og er eit sunt og godt alternativ til frukost, lunsj, kvelsmat, turmat eller kos. Men først nokre ord om Rørosmeieriet og Tjukkmjølk (som eg forøvrig har fått heilt dilla på og bruker veldig mykje for tida!) 🙂
I mitt forrige samarbeisinnlegg med Rørosmeieriet lagde eg kjøleskapsgraut med Tjukkmjølk og skreiv litt om Tjukkmjølka sine egenskaper i oppskrifter, og at den kan brukast på samme måte som yoghurt. For det kan den: den fungerer heilt ypperlig i alle slags oppskrifter der ein egentlig bruker yoghurt, eller der det passer seg med ein fyldig, syrna melk. Men Tjukkmjølk har fleire gode egenskaper som gjer ekstra godt for magen♥
Tjukkmjølk er nemlig fermentert melk som blir syrna av Rørosmeieriets unike tettkultur, ein fleire hundre år gammal kultur med aktive melkesyrebakterier. Tjukkmjølka får egenskaper som både er PROBIOTISKE og PREBIOTISKE.
Probiotisk = mat som inneholder og tilfører gode melkesyrebakterier til tarmen
Prebiotisk = mat som gir næring til dei gode bakteriane i tarmen
Les gjerne meir om Tjukkmjølk her♥
Tjukkmjølk er altså eksta god for magen, og er for veldig mange lettare å fordøye enn andre melkeproukter som ikkje er fermentert. Har du laktoseintoleranse vil det sei at du kanskje tåler Tjukkmjølk heilt fint 🙂 Det kan naturligvis vere lurt å prøve seg litt fram, alle er jo ulike♥
No, over til pannekakene! Til ca. 2o stk trenger du: ♦ 2 store eller 3 små egg ♦ 2 dl Tjukkmjølk frå Rørosmeieriet ♦ 100 g havremjøl ♦ 50 g sikta speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare) ♦ 1 toppa ts bakepulver ♦ 3 ss valgfri søtning (eg brukte sukrin gold) ♦ eit dryss kanel og kardemomme
Slik gjer du: Visp lett sammen alle ingrediensane, og la røra svelle i minst 10 minutter. Steik så gylne pannekaker på middels varme på begge sider. Bruk steikefett om nødvendig.
Server pannekakene nystekte, lune eller kalde med det pålegget du ønsker♥
Pannekaker er alltid ein slager her i heimen, og min favoritt topping er cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy♥
Men, server med akkurat den toppingen du ønsker! Dei er også gode nystekte heilt naturelle 🙂
Eg må og nevne nokre ord om Rørosmeieriet: Rørosmeieriet er Norges fremste heiløkologiske meieri. Produktene til Rørosmeieriet er av høg kvalitet med utelukkande gode, lokale råvarer fra Røros-traktene. Dei har fleire ulike produkter, og Tjukkmjølk er ein av dei. I neste samarbeidsinnlegg er det fokus på SKJØROST, og det gleda eg meg til å eksprimentere litt med 🙂
Velbekomme – nyt pannekakemåltidet!

Annonse – Rørosmeieriet

Altså – desse pannekakene her! Dei har eg jammen gleda meg til å dele! Eg har jo ein ganske så standard oppskrift på mine populære havrepannekaker, men denne gangen har eg laga dei i ein ny vri: med Tjukkmjølk frå Rørosmeieriet. Dei blei minst like saftige og gode, og er eit sunt og godt alternativ til frukost, lunsj, kvelsmat, turmat eller kos. Men først nokre ord om Rørosmeieriet og Tjukkmjølk (som eg forøvrig har fått heilt dilla på og bruker veldig mykje for tida!) 🙂

I mitt forrige samarbeisinnlegg med Rørosmeieriet lagde eg kjøleskapsgraut med Tjukkmjølk og skreiv litt om Tjukkmjølka sine egenskaper i oppskrifter, og at den kan brukast på samme måte som yoghurt. For det kan den: den fungerer heilt ypperlig i alle slags oppskrifter der ein egentlig bruker yoghurt, eller der det passer seg med ein fyldig, syrna melk. Men Tjukkmjølk har fleire gode egenskaper som gjer ekstra godt for magen♥

Tjukkmjølk er nemlig fermentert melk som blir syrna av Rørosmeieriets unike tettkultur, ein fleire hundre år gammal kultur med aktive melkesyrebakterier. Tjukkmjølka får egenskaper som både er PROBIOTISKE og PREBIOTISKE.

Probiotisk = mat som inneholder og tilfører gode melkesyrebakterier til tarmen

Prebiotisk = mat som gir næring til dei gode bakteriane i tarmen

Les gjerne meir om Tjukkmjølk her♥

Tjukkmjølk er altså eksta god for magen, og er for veldig mange lettare å fordøye enn andre melkeproukter som ikkje er fermentert. Har du laktoseintoleranse vil det sei at du kanskje tåler Tjukkmjølk heilt fint 🙂 Det kan naturligvis vere lurt å prøve seg litt fram, alle er jo ulike♥

No, over til pannekakene! Til ca. 2o stk trenger du:
♦ 2 store eller 3 små egg
♦ 2 dl Tjukkmjølk frå Rørosmeieriet
♦ 100 g havremjøl
♦ 50 g sikta speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare)
♦ 1 toppa ts bakepulver
♦ 3 ss valgfri søtning (eg brukte sukrin gold)
♦ eit dryss kanel og kardemomme

Slik gjer du:
Visp lett sammen alle ingrediensane, og la røra svelle i minst 10 minutter. Steik så gylne pannekaker på middels varme på begge sider. Bruk steikefett om nødvendig.

Server pannekakene nystekte, lune eller kalde med det pålegget du ønsker♥

Pannekaker er alltid ein slager her i heimen, og min favoritt topping er cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy♥

Men, server med akkurat den toppingen du ønsker! Dei er også gode nystekte heilt naturelle 🙂

Eg må og nevne nokre ord om Rørosmeieriet:
Rørosmeieriet er Norges fremste heiløkologiske meieri. Produktene til Rørosmeieriet er av høg kvalitet med utelukkande gode, lokale råvarer fra Røros-traktene. Dei har fleire ulike produkter, og Tjukkmjølk er ein av dei. I neste samarbeidsinnlegg er det fokus på SKJØROST, og det gleda eg meg til å eksprimentere litt med 🙂

Velbekomme – nyt pannekakemåltidet!

Annonse

8 Kommentarer

K

Karoline Dahle

7. oktober 2020

Hei, eg lurte på om dei kan frysast?

Linda Stuhaug

9. oktober 2020

Ja, det går nok fint 🙂

B

Bente Lager Lien

27. august 2020

De ser nydelige ut Linda, men jeg tåler ikke egg . Kjenner du til den «no egg» ? Eller kan du foreslå noe annet? Ellers liker jeg veldig godt Rørosmeieriet, den cottage cheesen de har er så mye mer kompakt og god enn den «vanlige».

Linda Stuhaug

28. august 2020

Hei! Eg veit veldig mange av lesarane mine har god erfaring med «no egg» erstatter, så eg ville absolutt gitt det eit forsøk 🙂 Eg har vertfall fått mange gode tilbakemeldinger tidligare fra andre at det funker fint 😀 Håper dei smaker, Bente! Cottage cheesen skal eg absolutt prøve!

H

Hedda

28. januar 2022

Tusen takk for nydelig oppskrift! Jeg har laget disse noen ganger nå, og de smaker himmelsk. Kaller det vel havrelapper, siden de er litt små og de kan jo spises til kos også. Nydelige m litt lettrømme og syltetøy på, prøvde også med sukrin sirup, også supergodt. Jeg har ikke prøvd, men tipper de også er kjempegode med brunost. Tusen takk for nok en deilig oppskrift 😊 Jeg er så glad jeg har funnet siden din, masse god mat som i tillegg er sunt.

Linda Stuhaug

29. januar 2022

Så hyggelig å lese, Hedda 😀 Tusen takk for tilbakemelding, det setter eg stor pris på! Håpe eg kan fortsette å inspirere <3

M

Mali

24. oktober 2021

Probiotika er supert det, men jeg trodde det ikke tålte noe særlig varme…

Linda Stuhaug

24. oktober 2021

Det har eg aldri hørt har vert noke problem 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg