Kylling med fargerik mango- og bønnesalat

God onsdag!

Idag kjem eg med eit middagstips som er ein veldig typisk kvardagsmiddag her i hus… Eller, akkurat denne tallerken er ikkje typisk – men prinsippet bak ingrediensane er veldig typisk 🙂 Nemlig ein matreddermiddag!


Som veldig mange av dåkke veit, så er eg stor fan av MATREDDING!

Eg deler ein del av dette på instagram under lindastuhaug (instastory spesielt), men kan kanskje bli flinkare til å dele meir av dette på bloggen også. Eg går bevisst på butikken og leiter etter nedprisa varer, som blir nedprisa fordi dei går ut på dato dagen etterpå/samme dagen. På den måten redder man mat som blir kasta om ingen kjøper det. Eg elska å vere matredder, og synes det er skikkelig gøy!

Og det å vere en matredder må ikkje nødvendigvis bety at man redder nedprisa ddatovarer i butikken, det handler og om å unngå å kaste mat som er fullt mulig å ete. Best-før datoen betyr ikkje at maten er dårlig etter, ved å sjå-lukte-smake så kan veldig mykje mat bli redda av å stole på sansane sine. Eg har ofte kjøleskapet stappfullt av utgåtte matvarer (fordi eg handler det veldig mykje), men opplever svært, svært sjelden at noko er dårlig og må kastast. Dette gjelder alt fra pålegg til melk og meieriprodukter, frukt og grønnsaker m.m. Ei gulrot er ikkje uspiselig fordi den er litt mjuk og rynkete, yoghurten står seg ofte månedsvis etter dato – for å ta nokon eksempler.

Matredding omhandler alt som har med å redde mat – om det er datovarer eller matrester etter middagen – så er prinsippet å ikkje kaste mat som er fullt spiselig.

På mandag var eg innom to ulike butikker og redda den maten som du ser på bildet ovenfor. Alt var nedsatt 40-50% fordi matvarene gjekk ut på dato samme dag. Utvalget eg finner av datovarer varierer fra butikk til buitikk, og fra veke til veke. Men av denne handleturen skulle eg få laga mandagsmiddag, og endte med å bruke desse ingrediensane:

Og det er det eg meiner med at det er ein typisk middag her i hus. Eg lager oppskrifter og middag ut fra kva eg finner av matredder-matvarer og deretter supplerer med nokon ekstra ingredienser som eg enten har heime fra før, eller kjøper i tillegg. Det samme gjer eg om eg har datovarer i frysaren som eg tar opp, og kanskje nokon slitne grønnsaker eller middagsrester fra dagen før i kjøleskapet. Maten blir til av det vi har, det vi redder og det vi har lyst på!

Og dette blei en nyyyydelig kyllingmiddag som eg har lyst å dele med dåkke: 

Til to personer brukte eg:
♦ 400 g kyllingfilet – Texas BBQ
♦ 1 pk grønnkål & baby leaf mix
♦ 3 spisspaprika
♦ 1 moden mango
♦ 1 pære
♦ 1 boks mais
♦ 1 kartong kidneybønner

Til servering
♦ Blåmuggost dip/dressing
♦ Potetsalat

Slik gjer du:
Skjær kyllingfilet på tvers eller i litt mindre biter. Steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til den er gjennomstekt. I mellomtida lager du til salaten, og deretter er det berre å servere!

PS! Potetsalaten blei til mannen i hus, eg synes ikkje kjøpe-potetsalat smaker særlig godt 😉 

Smart, ikkje sant? Heile middagen innehold totalt 9 ingredienser, der 5 ingredienser blei matredda samme dagen, 1 ingrediens blei matredda eit par dager før (kidneybønnene kjøpte eg på 50% lørdagen fordi den var utgått på dato, kjøpte 5 pakker) og 1 ingrediens var begynt å synge på siste værset (mangoen var på tide å bruke!).

Men, som med alle andre oppskrifter eg bruker: hugs å bruke det du har og liker! No brukte eg akkurat det eg hadde, og det blei veldig digg, men ingen grunn til å følge oppskrifta ovenfor slavisk 🙂

Vær en matredder du også! Og prøv gjerne denne (eller en litt lignande) middag – skikkelig godt smakte det! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *