Sukkerfri yoghurt panna cotta med eplesaus

God fredag!

Som eg nevnte forrige veke så er eg SÅ glad for at dei norske eplene er komt i sesong. Det er nesten ingenting som er bedre enn norske epler altså♥ Eg nevnte og at eg hadde fleire oppskrifter som eg aldri rakk å dele i fjor, og her kjem enda ein av dei: sukkerfri yoghurt panna cotta med eplesaus. Nydelig!

Denne sukkerfri yoghurt panna cottaen har eg i mange ulike varianter i arkivet no, og stort sett er det sausen som varierast – eller eventuelt ein smakstilsetning i sjølve panna cottaen. Det er ein favoritt hos mange, så no håper eg at dåkke har lyst å prøve denne med eplesaus også:

Yoghurt panna cotta, 4 små porsjoner
2 dl melk valgfri melk
200 g naturell yoghurt/kvarg/kesam/melkefri yoghurt
2 toppa ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 toppa ss sukker)
3 plater gelatin
evt. eit dryss ekte vaniljepulver

Slik gjer du:
Ha melk og sukrin+ i en liten kjele. Varm opp på svak varme (treng ikkje koke, men nærme seg kokepunktet). Trekk kjelen til side.

Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.

Til slutt rører du inn yoghurten. Hell over i porsjonsskåler og sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.

Eplesaus
Eg lagde eplesausen til desse tre panna cottaene av 3 store norske epler → skrelte eplene og hadde dei i ein kjele med 0,5 dl vatn → kokte opp til eplebitane var heilt møre → moste eplene med stavmikser så det blei ein fyldig saus/eplemos → deretter smakte til med søtning. Eg brukte 1-2 ss sukrin+, men her må man smake til ettersom det er ulikt fra epler kor søte eller sure dei er, og ikkje minst kor søtt man liker det. Så kan du og tilsette for eksempel kanel eller ekte vanilje for meir smak 🙂

Som eplesaus kan du og i utgangspunktet bruke kva som helst oppskrift på eplesyltetøy. Eg har tre ulike oppskrifter i arkivet som du berre kan tilsette bittelitt vatn for litt meir flytande konsistens:

1) Sukkerfritt eplesyltetøy med kanel og vanilje, oppskrift her♥
2) Sukkerfritt eple- og plommesyltetøy, oppskrift her♥ 
3) Sukkerfritt klassisk eplesyltetøy, oppskrift her

Skikkelig godt, og veldig, veldig enkelt! Håper det ser fristande ut 🙂 

God helg alle sammen♥

2 kommentarer

  1. Birgitte

    Hei Linda! Onsdag lagde jeg lompelasagne etter din oppskrift. Den ble SÅÅÅÅÅÅ god! Vi ble ikke sånn «slag i magen mette», men mer behagelig mette om du skjønner hva jeg mener. Jeg moste cottage cheesen litt med en gaffel, men klumpene var ikke noe problem. Neste gang skal jeg lage større posjon slik at vi har til litt flere lunsjrester, for dette var virkelig godt!. i har fått en ny lasagne-favoritt! God helg fra Birgitte 🙂

    1. Såå kjekt å lese, Birgitte 😀 Utrulig hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk! Ønsker den ei finfin søndag <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *